Bu 2 Altcoin, Çöküşten En Az Etkilendi! “Yeni Zirveler Geliyor”

promising smallcap altcoins
promising smallcap altcoins
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırma firması Messari, son çöküşün ardından Bitcoin ve altcoin endüstrisindeki 5 alanın performansı hakkında bir rapor yayınladı. Roberto Talamas tarafından yazılan rapor, akıllı sözleşmelerin (Solana, Cosmos, Polkadot, Kusama ve diğerleri) bu çöküşten en az etkilenenler arasında olduğunu belirledi. Çöküşten en az etkilenenler arasında özellikle Solana ve Polkadot’a dikkat çekildi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere aralıksız satış baskısı, ana kripto para birimlerinin Mayıs ortasında %50’den fazla düzeltme yaşamasına neden olmuştu.

Messari raporuna göre bu altcoin projeleri oldukça iyi bir performans gösterdi

Kripto piyasasında neredeyse 2 haftalık bir düşüşün ardından 3 Haziran’da kripto piyasası ilk defa pozitif bir şekilde kapanmıştı. Messari raporunda belirtildiği gibi, akıllı sözleşme sektöründeki Solana, DOT, ATOM, KSM, CKB gibi varlıklar, genel olarak %3,11 getiri elde etti.

Yukarıdaki grafiğe göre DeFi projeleri ve merkezi olmayan borsalar %2.70 ile eşit bir getiri oranı sergilediler. Bu iki alanın ardından Web3 uygulamaları geliyor. Araştırmacı, genel olarak kripto para piyasasının 3 Haziran haftasındaki performansının “biraz inişli çıkışlı” olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Genel piyasada varlık fiyatları hafta ortasında düştü ve %10-25’lik kayıplara neden oldu. 30 Mayıs’tan itibaren portföy getirileri, fiyatların haftanın başındaki performansının bir kısmını geri kazanmasıyla bir miktar düzeldi.

Milyarderin Yatırım Yaptığı Altcoin İçin "10 Dolar Hedefi" Verildi!

Solana ve kripto para piyasası yüksek volatiliteden etkilendi

Talamas, incelenen sektörlerin V şeklinde bir patern ile potansiyel bir toparlanmaya işaret ettiğini gördüğünü açıkladı. Ancak, DeFi ve Web3 alanları haftanın sonunda düşük performans göstermeye başladı ve orta düzeyde kayıplar gördü. Chainlink (LINK), Uniswap (UNI) ve Aave (AAVE), sırasıyla Web3 ve DeFi sektörlerinde en kötü performans gösteren varlıklardı. UNI ve AAVE, aynı dönemde yaklaşık %3,5 ve %4,7, LINK ise %6 kayıp yaşadı.

Bu durum da volatilitede bir artışa işaret ediyor. Talamas konuyla ilgili “Volatilite, Mayıs ortasındaki piyasa çöküşünün tetiklediği ani yükselişin ardından tüm sektörde yüksek kalmaya devam ediyor. Çöküşten önce sektörler arasındaki volatilite kabaca aynıydı – %3-6 arasında değişiyordu. Çöküşten sonra, alandaki volatilite geniş çapta dağılım gösterdi,” ifadelerini kullandı.

Volatilite ile birlikte Solana ile tüm varlıklar arasındaki korelasyon da arttı. Bu metrik, belirli çiftler için %85-95’e ulaştı. Örneğin piyasanın baskın varlığı Bitcoin ile korelasyonu giderek arttı. Talamas, bu eğilimin Mayıs ayının başında başladığına dikkat çekti. Bu dönemde bazı kripto para birimleri, kayıp kaydetmeye başlamıştı. Talamas ayrıca Ethereum’a da dikkat çekti ve ETH ile genel piyasa arasındaki korelasyonun artık %90’a eşit olduğunu söyledi.

Solana fiyatında yeni zirveler geliyor mu?

Solana (SOL) yazım sırada 39 dolar civarından işlem görüyor. Kripto analisti Reynaldo Marquez’e göre günlük grafikte küçük kayıplarla ve 7günlük grafikte %37’lik bir kâr oranı ile altcoin fiyatı 58.03 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmaya hazırlanıyor. Analiste göre trend devam ederse yeni zirveler de gözlemlenebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu 2 Altcoin, Çöküşten En Az Etkilendi! “Yeni Zirveler Geliyor”