‘Sıradaki En Hızlı Atlar’ Bu 3 Altcoin Olabilir!

‘Sıradaki En Hızlı Atlar’ Bu 3 Altcoin Olabilir!
‘Sıradaki En Hızlı Atlar’ Bu 3 Altcoin Olabilir!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dünyasında Bitcoin’in yanı sıra altcoin yatırımı yapan milyonlar bulunuyor. Çoğu defa hangi altcoin için yatırım yapılması zihinleri meşgul edebiliyor. Bu yazımızda altcoinler içerisinde hangisinin en hızlı atlar olabileceğini derlemeye çalıştık.

Bu 3 altcoin dikkat çekiyor

Gizlilik konusu kripto para alanında sıcak bir konu olmaya devam ediyor. Blokzinciri anonim olmadığı için çoğu projede gizliliğin artığını görüyoruz. Mahremiyet veya bir başka ifadeyle gizlilik odaklı bir çok kripto para projesi bulunuyor.

Peki bu projeler içerisinde hangileri dikkat çekiyor?

İşte Düşen Piyasada Fiyatı Fırlayan 5 Altcoin!

Mina Protocol (MINA)

Mina Protocol, boyutu sadece 22 kb olan benzersiz bir protokol olarak karşımıza çıkıyor. Gizlilik odaklı altcoinlerden biri olan MINA’nın kullanımı ne kadar artsa da boyutu her zaman sabit kalıyor. Peki MINA neler yapıyor.

Mina, zk-SNARK’larla birlikte çalışıyor. Böyle bir çalışma profili bu teknolojinin neyin onaylanması gerektiğine dair herhangi bir içgörü sağlamadan bir şeyi kanıtlayabileceği anlamına geliyor. Kriptokoin.com olarak daha önceden de yer verdiğimiz MINA neler yapabiliyor?

Mina’yı cep telefonunuzda çalıştırabiliyorsunuz. Bu durum sizin bir node olduğunuza işaret ediyor.

Doğruluk için uzun hesaplamaları doğrulayabiliyorsunuz.

Tüm ayrıntıları bilmeden veri kümelerini doğrulama özelliği bulunuyor. Bunlar aynı zamanda iş başındaki zk-SNARK’lar. Mina istense bile veri paylaşmıyor. Ancak, veri kanıtını paylaşıyor

Mina, gerçek hayattaki verilere erişebiliyor. Neredeyse bir oracle gibi. Mina’nın zkApp’leri bununla ilgileniyor. Tabi bunlar MINA’nın artıları. Bir de dezavantajlı görünen kısımlarına bir bakalım.

Sorunlarından en büyüğü olarak görebileceğimiz şey saniyede 22 işlem yönetebilmesi. 7 TPS işlem yapan Bitcoin ile kıyaslandığında iyi durumda. Ancak diğer koinlere bakacak olursak 50.000 TPS potansiyeline sahip Solana veya 200.000 TPS potansiyeline sahip Sui’nin varlığını görüyoruz.

Diğer bir gizlilik koini: Secret Network (SCRT)

Secret Network, arka plandaki sessiz inşaatçılar gibi çalışan bir kripto para projesi. Gizlilik odaklı altcoinlerden de bir tanesi. Secret ayrıca Cosmos IBC’deki 59 bölgeden biridir. Yani, Secret’ın bazı ilginç yeni ve son güncellemeleri var.

Örneğin, altcoin için Sürüm 1.9 şeklinde en son ağ yükseltmeleri bulunuyor. Bu yükseltmeye ekip IBC v4 + VRF adını veriyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Secret Surge: Bu, Gizli Uygulamalarda likidite sağlarken 4 milyon dolara kadar ekstra ödüller kazanabileceğiniz bir DeFi teşvik kampanyasını ifade ediyor. Örneğin, Shade, Blade, SiennaSwap veya Secret Swap bu DeFi teşvik kampanyasının bir parçası durumunda. Ekim ayına kadar yararlanabiliyosunuz.

Secret VRF (Doğrulanabilir Rastgele İşlev) bir API durumunda işlev görüyor. Rastgele sayılar üretip zincirler arası çalışıyor. Örneğin, NFT basımını, oyun oynamayı veya DAO’ları güvenli hale getiriyor.

Paket iletme ara yazılımı. Bu, varlıkların veya verilerin daha basit bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Artık IBC paketlerini tek bir işlemle yönlendirebiliyorsunuz. Bunu farklı zincirler arasında yapıyorsunuz.

Binance'deki Bu 6 Altcoin İçin Patlayıcı Yükseliş Bekleniyor!

IBC acil durum düğmesi. Bu, IBC işlemlerini geçici olarak durdurabiliyor. Örneğin, birisi bir IBC DEX’ten fon çaldığında bu işlev devreye giriyor. Bir multisig adresine ve yönetişim onayına ihtiyaç bulunuyor.

Secret Tunnel (Gizli tünel). Ethereum ve BSC için eski köprülerin yerini alıyor.

Altcoin Aleph Zero (AZERO)

Kişisel mahremiyeti korumaya yönelik bu gizlilik odaklı altcoinlerden sonuncusu Aleph Zero. Bu, genel olarak en sevdiğimiz projelerden biri. Ve gizlilik sektöründeki altcoinler arasında kesinlikle bir favori. Ufukta birkaç heyecan verici yeni özellik bulunuyor. Hepsinin gizliliği artırılmış vaziyette. Öyleyse onlara bir göz atalım.

Tangem: Tangem bir donanım cüzdanı olup kredi kartı boyutunda. Ancak kullanım için bir NFC telefon gerekiyor. Bu teknoloji temassız ödemelere izin veriyor. Açık kaynaklı olup kullanıcı verilerini de toplamıyor.

Signer – Özel anahtarlarınızı yönetmenize yardımcı olan bir tarayıcı uzantısı. Bu bir cüzdan değil, sır tutabilen bir çözüm aslında.

Dashboard – Bu uygulama zaten yayında. AZERO’nuzu ve ilgili tokenlerinizi buradan yönetebiliyorsunuz. Örneğin, stake etme, bağlama veya ayırma. Bu yüzden uygulama kullanıcı dostu bir kullanıcı arayüze sahip.

Azero ID – İlk özel alan sistemi olarak karşımıza çıkıyor

Liminal 1.0 – ZK teknolojisine sahip Aleph Zero için gizliliği artıran katman. Bu yıl piyasalarda olacak. Onu ful versiyonu olan Liminal 2.0 takip edecek.

Common – bir DEX olan Common 2023’te piyasayada olacak. AZERO’yu stake ederseniz, bir Common token airdropu almaya hak kazanacaksınız.

Gördüğünüz üzere yukarıda verdiğimiz 3 altcoin gelişmeleri ile 3 hızlı at olabilecek durumda.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

‘Sıradaki En Hızlı Atlar’ Bu 3 Altcoin Olabilir!