Bu Altcoin’de Dolandırıcılık Alarmı: Fiyat Eriyor!

581425 a dao is trying to help free wikileaks founder julian assange and has raised over 6 million to fight for his release 1200x900 1
581425 a dao is trying to help free wikileaks founder julian assange and has raised over 6 million to fight for his release 1200x900 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AssangeDAO (JUSTICE), Wikileaks kurucusu Julian Assange’ye yardım etmek için kurulan NFT odaklı bir altcoin projesi. 39 milyon dolar toplayan DAO, şimdiden dolandırıcılar tarafından taklit ediliyor ve Blockchain güvenlik firmalarının kara listesine alındı. Scam alarmlarının çalınmasıyla JUSTICE fiyatı %20’lik keskin düşüşe geçti. Gelişmenin ayrıntılarını Kriptokoin.com okuyucuları için derledik.

BSC tabanlı AssangeDAO scam çıktı

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ı desteklemek için kurulan ve birkaç gün içinde 39 milyon dolar toplayan AssangeDAO, kuruluşa yardım etmek isteyen kripto topluluğunun kafasını karıştırmak için “scam” altcoin projelerine ilham oldu. Blockchain güvenlik firması PeckShield’a göre DAO’nun sahte versiyonu Binance Smart Chain üzerinde çalışıyor ve geliştiricilerin ETH’lerini DAO’nun tokeni ile değiştiren en az 536 kullanıcıyı dolandırmasına yol açtı.

DAO’nun token’i izlenebilir piyasada açıkça satılmadığından, çalınan fonların toplam değeri bilinmiyor. Ancak, Bscscan verileri en az 1.867 işlemin gerçekleştiğini gösteriyor. Geliştiricilerin kullanıcılar herhangi bir nedenle bir token sattığında sözleşme sahiplerine tam gelir elde etmelerini sağlayan %100 satış vergisi uygulaması ayrı bir çıkmaz. PeckShield, kullanıcıları bir bal küpü anlaşmasına (honeypot) kapılmamak için kendi araştırmalarını yapmalarını ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

Dolandırıcılar altcoin piyasasını dolduruyor

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, DAO’nun sahtekarlığını ortaya çıkaran aynı kuruluş, kötü niyetli ekibin müşterilerin nakit parasını çalmasına izin veren sözleşme kusurları olan 50 token’den oluşan bir liste yayınladı.
Bilgisayar korsanları zaman zaman OpenSea ve Rarible gibi büyük NFT platformlarındaki güvenlik açıklarına saldırabiliyor ve diğer projelere ek olarak akıllı sözleşmelerle yasadışı nakit çalmak için “arka kapı”yı tercih edebiliyor. Bir bilgisayar korsanı, daha önce iki farklı platformda NFT’leri satıp satın alarak platformları istismar edebildi. Bu da, token’leri daha düşük fiyatından satın almasına ve daha yüksek fiyattan satmasına izin veren açıklarla gerçekleşiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Altcoin’de Dolandırıcılık Alarmı: Fiyat Eriyor!