Bu Ethereum Projesi Çılgınlığa Yol Açtı: Kapış Kapış Gidiyor!

Bu Ethereum Projesi Çılgınlığa Yol Açtı
Bu Ethereum Projesi Çılgınlığa Yol Açtı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum tabanlı bir NFT projesi, son birkaç gün içinde NFT topluluğu arasında çılgınlığa yol açtı. Koleksiyonerler “ilk” domain hizmetinin etrafında toplanıyor.

Ethereum tabanlı ilk domain hizmeti çılgınlığa yol açtı

Linagee Name Registrar, Ethereum kullanıcılarının, Ethereum Name Service gibi diğer uygulamalara benzer şekilde, kendi alan adı (domain) NFT’lerini basmasına izin verir. Geçen hafta Ethereum geliştiricisi Mason Keretsy, ilk Linagee Name Registrar adreslerinden birini ortaya çıkardı. Dune verileri, o zamandan beri 450.000’den fazla NFT domain kaydı tespite etti.

Proje, Ethereum kullanıcılarının, web sitesi URL’lerine ve ENS’nin popüler “.eth” alan adlarına benzer şekilde, 0x Ethereum adreslerini değiştirmek için “.og” son ekiyle kendi NFT’lerini basmasına izin veriyor. Bir LNR NFT’yi basmak yaklaşık 1 dolara mal oluyor. ENS’den farklı olarak, sahipleri alan adını belirli bir süre kiralamak yerine sonsuza kadar tutabilirler.

Linagee olarak bilinen anonim geliştirici, 8 Ağustos 2015’te Ethereum’da LNR için bir akıllı sözleşme yayınladı. Burada Ethereum’un ilk yıllarına olduğunu belirtmekte fayda var. LNR’nin ilk olması, projenin son birkaç gün içinde yükselmesinin ana nedenidir.

Tanınmış koleksiyoncu “NFT tarihçisi” Leonidas, 30 Eylül’de LNR hakkında bir tweet dizisi yayınladı. Burada Ethereum’daki “potansiyel olarak en eski” NFT projesi olduğunu söyledi. Ayrıca 6.400’den fazla dinleyiciyi çeken “Ethereum’da En Eski NFT Yeniden Keşfedildi” başlıklı bir Twitter toplantısına ev sahipliği yaptı. Bununla birlikte, bazı Ethereum bilginleri bu iddiaları yalanlıyor.

Linagee Name Registrar bir fiyat şişirme operasyonu mu?

Arkeolojik olarak değerli bir Ethereum projesi olsa da, LNR piyasa genelinde ciddi bir hype dalgası yakalıyor. Etherscan verilerine göre, LNR sözleşmesi şu anda Ethereum’daki tüm gas kullanımının %10’undan fazlası. Bunu Uniswap ve OpenSea rakip ediyor.

LNR’ye olan ilginin devam edip etmeyeceği belli değil. Ancak Leonidas ve diğer NFT arkeologlarının geçmişte benzer birçok erken projenin arkasında olduklarını belirtmekte fayda var. Çoğu durumda, Leonidas’ın Twitter takipçilerine onay göndermesinden sonra projeler yükseldi. Ardından belirsizliğe dönüştü. Leonidas, 2019 avatar NFT projesi CryptoSkulls’u izleyicilerine tanıttıktan sonra Ocak ayında 3 ETH’nin üzerinde taban fiyatına yükselmesine yardımcı oldu. Bugün giriş ücreti, Leonidas’ın destek göstermesinden bu yana 0,4 ETH’ye yakın. Ancak ETH ve dolar bazında zirveden önemli ölçüde düştü.

Leonidas geçmişte sözde “pompala ve boşalt” maskaralıklarıyla suçlanırken, projeye ışık tutarken iyi niyetli olduğunu iddia ediyor. 30 Eylül’den bu yana LNR hakkında çok sayıda tweet’te yalnızca 32 alan adı bastığını söyledi. “Bunun içindeyim çünkü tarih harika” diye yazdı. Ayrıca “adil bir dağıtım” görmek istediğini de sözlerine ekledi.

Dune verileri, şu anda 21.795 cüzdanın LNR alan adlarını bastığını gösteriyor. En büyük sahibi, bir günde 9.000’den fazla alan adı kaydettirdi. Kriptokoin.com olarak metaverse ve NFT piyasasından son gelişmeleri burada aktarıyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Ethereum Projesi Çılgınlığa Yol Açtı: Kapış Kapış Gidiyor!