DragonChain (DRGN) Nedir?

Mert Kaya
Mert Kaya 30 Haziran 2018
58 görüntülenme

Kripto para sektörüne giren birçok şirket var. Şirketler kendi kripto parasını yapmasa bile en azından başka kripto paralarla ortaklık kurarak bu sektöre dolaylı bir yolla katılıyor. Kripto paraların şirketler arasında bu denli yaygınlaşması akıllara “Acaba bu sektöre dahil olacak bir sonraki kripto para hangisi?” sorularını getirse de kuşkusuz hiçbirimizin aklına bu sektöre dahil olacak şirketler arasında “Disney” gelmemişti…

DragonChain Nedir?

DragonChain projesi 2014 yılında Disney Private Blockchain Foundation (Disney Özel Blokzincir Kuruluşu) olarak 2014’te açık kaynak kodlu bir blokzincir projesi olarak bu sektöre giriş yaptı. Disney tarafından kurulan bu şirketin resmi olarak el değiştirdiğini ve artık bir NPO (kar amacı gütmeyen kuruluş) olan DragonChain Foundation tarafından yönetildiğini söylemeden geçmeyelim.

Kendisini “kripto para agnostiği” olarak tanımlayan DragonChain, kripto paradan çok blokzincirin kullanım alanları için çalışan bir kuruluş.

Dragonchain temel olarak geliştiricilerin verilerini etkileşime sokmaları ve paylaşmaları için bir platform oluşturmayı ve akıllı kontrat üretmek gibi zor bir süreci daha kullanıcı dostu ve erişilebilir hale getirmeyi amaçlamakta.

DragonChain Kimler İçin Var?

DragonChain iş odaklı bir platform. Kuruluşun amacı şirketlere blokzinciri işlerine entegre etmeleri hususunda yardımcı olmak. İş alanı-blokzincir entegrasyonu konusunda çok büyük bir açık olduğunu düşünürsek bu platformun iyi bir gelecek potansiyeline sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. DragonChain işletmelere blokzinciri entegre etmesi ile mal takibi, hammadde kaynağı doğrulama, otomatik güvenilir faturalar gibi birçok durumda kolaylık sağlayabilir.

Github sayfalarında ekip bu alanda neye çare olmaya çalıştıklarını özetlemiş:

“Blokzincir entegrasyonuna yönelik ademi, merkeziyetçi ve tekil yaklaşım kimi zaman bilgiyi korumak ve iş süreçlerini kontrol etmek için hakiki iş gereksinimleri ile bir çelişki yaşamakta…”

Hepimizin Ethereum’dan ismine aşina olduğu Solidity kuşkusuz en büyük blokzincir programlama dillerinden birisi. Ancak bu alanda yalnızca 5000 geliştirici olduğunu da söyleyelim. DragonChain; Java, C#, Python, Go ve NodeJS gibi dilleri de platformunda destekleyerek daha çok geliştiriciyi kendilerine çekmeyi planlıyor. Platformun bir başka amacı ise kendilerinin DragonFund İnkübatörü olarak adlandırdığı bir paylaşım ekosistemi ile geliştiricilerin kendileri arasında iletişim kurması.

Burada insanların uzmanlara sorular sorması için forumlar, düşünce liderlerinden makaleler ve araştırma yapmak için bir bilgi veritabanı bulunacak.

DragonChain’in amacı işletmeler ve diğer kullanıcıların blokzincir-iş entegrasyonunu çok daha sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmesi için gerekli yasal ve teknik tavsiyeleri de alabileceği bir platform oluşturmak…

Birçok şirket akıllı kontratlar ve blokzincir entegrasyonu konusunda en ufak bir fikir sahibi değil ve bu alana ne şekilde girecekleri konusunda bilgisiz durumda. Şirketler bunu ancak geliştirici/danışman tutarak sağlayabilir. Uzun bekleme süreleri ve yüksek ücretler şirkete özel akıllı kontrat tasarlanmasını oldukça zorlaştırıyor…

Ekip ve Token Yapısı

Platform, kendi üzerindeki etkileşimi kolaylaştırmak için bir ERC-20 (DRGN) tokenına sahip. Bu token modeli “Tokenlaştırılmış Mikro Lisans” şeklinde ve kuruluş bunun için bir patent başvurusu da yapmış. Kurucular, geliştiriciler ve topluluk üyeleri katılımı sağlamak için elinde DRGN tutacak. Bu tokenlar topluluk üyelerini ilgilendiren projelere erken erişim sağlamak ve kitle fonlaması için kullanılacak.

Joe Roets CEO ve kurucu pozisyonunda. Roets yazılım geliştirme sektöründe daha önce 20 yıl çalışmış ve DragonChain’den önce birçok girişim başlatmış. Takımın geri kalanında Ellen Quenin ve Paul Sonler gibi Disney personelleri yer alıyor. DragonChain’in danışman kadrosunda FBI’dan Tom Bush’un da olduğunu söylemeden geçmeyelim.

DRGN’larımı Nerede Saklayabilirim?

DragonChain’in tokenı olan DRGN’larınızı bir ERC-20 tokenı olduğundan ERC-20 destekli herhangi bir cüzdanda saklayabilirsiniz. Myetherwallet, Metamask, Eidoo gibi cüzdanlar bunun için kullanılabilir…

Nereden DRGN Alabilirim?

DragonChain aşağıda belirtilen kripto para borsalarında listelenmiş durumda. Bu kripto para borsaların hiçbirinin yüksek hacimli bir borsa olarak sayılamayacağını da belirtelim…

  • Latoken
  • Kucoin
  • Fatbtc
  • Allcoin
  • Bancor Network
  • Gate.io
  • IDEX

DRGN Fiyatı:

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Bunlar ilginizi çekebilir

Purse.io’dan Bitcoin Cash’e Destek Bitcoin Cash, başladığı günden bu yana yapılan reklamlar sayesinde popülerlik kazandı. Bitcoin Cash’in kurucu ortağı Roger Ver, BCH’nin tanıtımını destekleyebildiği kadar destekleyemeye çalışıyor. Bitcoin Cash, Bitcoin Network üzerine kurulmuş olup, şirket çalışanlarına Bitcoin Cash üzerinden ödeme yaparak...
İmge Açıkbaş 30 Haziran 2018