Ekonomi Bakanı Zeybekçi’den Bir Bitcoin Uyarısı Daha

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünya hızla dijitalleşirken daha önce de sizlere bildirdiğimiz üzere vatandaşlarının ekonomik refahını sağlabilen Japonya, Singapur ve İsviçre gibi ülkeler yine bu dijitalleşme sürecine pozitif bir şekilde yaklaşıp inovasyonu kucaklıyorlar. Diğer yandan ise Fas, Bangladeş ve Kırgızistan gibi ülkeler ise Bitcoin’i yasaklayıp ülkenin kripto paralara karşı tutumunu açık bir şekilde belirtiyorlar.

Türkiye’de ise hükümetin kripto paralara karşı olumsuz tavrı devam ediyor. TCMB ve BIST başkanlarının kripto paralara karşı pozitif tavrına karşın eski ekonomi bakanı Mehmet Şimşek ve şimdiki bakan Zeybekçi halkı dijital paralara karşı uzak durmaları konusunda uyarmaya devam ediyorlar.

Bizim Açıklamalarımızdan Sonra Bitcoin Yüzde 50 Değer Kaybetti

Bir sergi salonunun açılış töreninde konuşan Zeybekçi Bitcoin’in herhangi bir temele ve dayanağa sahip olmadığını yineleyen açıklamalarda bulundu;

“Bitcoin’in arkasında da bir devlet, kurum veya muhatap anlamında kimse yok. Sadece bilgi işleme ve bilgi saklama mantığı üzerine bina edilmiş bir değer üretme olarak yola çıkan bir şey. İlk andan itibaren biz bunun varlığına ve değer kazanmasındaki gerekçesizliğe, tabansızlığa dikkat ederek demiştik ve buna karşı vatandaşlarımızı uyarmıştık. Dünya da bu konuda tereddütlerini dile getirdi. Bizim mesafeli yaklaşım ve açıklamalarımızdan sonra şu anda yüzde 50’den fazla değer kaybetmiş durumda. Vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz. Şunu unutmasınlar, ‘Tamahkarla sahtekar birbirini en hızlı bulan ikilidir.’ derler eskiler. Sakın böyle bir tuzağa düşmesinler, buna dikkat etsinler ama dünyanın şöyle bir arayışı da var tabii ki. Dünyada insanların, ekonomilerin rezerv para talebi ve arayışında olduğu da bir gerçektir. Dünya bunu bir şekilde karşılayacak ama bu kripto paralarla değil.”

Yine Yeniliği Reddetme Dönemine mi Giriyoruz?

Tarih boyuncu yeniliği reddettiğimiz için pek çok kez çağın gerisinde kalındığına tanık olduk. Diğer yandan son 20-30 sene içerisinde teknolojiye odaklanan Singapur ve Güney Kore gibi ülkelerin bu tutumunun meyvelerini aldığını da biliyoruz.

Yeni tren ise dijitalleşme dönemi, bunu yakalayabilen ülkeler yine ileride büyük avantaj sağlayacaklar. Estonya gibi sadece 1,3 milyon nüfusa sahip bir ülke vizyoner yöneticileri sayesinde e-vatandaşlık uygulamasını getirdi, şimdi de Avrupa Merkez Bankasını Estcoin’e ikna etmeye çalışıyorlar. Öte yandan Çin her ne kadar kripto paralara karşı görünse de Çinlilerin yarattığı NEO, TRON, QTUM gibi kripto paraların değeri yüz milyonlarca doları aştı bile.

Biz ise kendi ICO’larımızın, kendi dijital paralarımızın peşinden koşmamız gerekirken yine bu sürece sırtımızı dönmeye çalışıyoruz…

Ekonomi Bakanı Zeybekçi’den Bir Bitcoin Uyarısı Daha

Yorumlar kapalı.