Danışmanlık devi Fool analistlerine göre, eski Facebook olan Meta’nın NFT‘lere yönelik hamleleri ortaklık yaptığı altcoin projeleri için tarihi bir katalizör olacak.
Meta’nın adımları gözleri bu altcoin projelerine çeviriyor
Mayıs 2022’de Meta, sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram’a NFT’leri entegre edeceğini duyurdu. WhatsApp’ın da arkasında olan şirket, kullanıcılarının NFT tabanlı dijital koleksiyonlarını sergilemesine izin veriyor. Ancak yeni bir duyuruya göre, Instagram’ı bir NFT marketine dönüştürecek ek özellikler ekliyor.
Ayrıntılar, içerik oluşturucuların, OpenSea veya SuperRare gibi diğer önemli NFT platformlarına benzer şekilde, satın alınabilecek NFT’leri profillerinde listeleyebileceklerini gösteriyor. Ayrıca, kullanıcıların favori içerik oluşturucularına para göndermelerini sağlayan bir bahşiş seçeneği oluşturulacak. Tüm bunlar, kullanıcı profillerinin kripto para birimi aracılığıyla ödemeleri sorunsuz bir şekilde almasını mümkün kılıyor. Ayrıca göndermesi için sadece dijital bir cüzdan bağlamak yeterli olacak.
İlk planlandığı gibi dijital koleksiyon ürünlerini sergilemek için bir yer yerine tam NFT işlevselliğini etkinleştirme kararı, Meta için doğru yönde bir hareket. Bunun Meta hissesi için iyi haber anlamına gelebileceğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak Fool analistlerine göre biraz daha derine inersek yatırımcılar gerçek fırsatı bulacaklar.
Sıradaki Ethereum hangisi?
Meta, Polygon’un, NFT işlemlerini destekleyen birincil Blockchain olacağını duyurdu. Bir kripto ne kadar gerçek kullanım alanı yatırırsa, buda fiyatı için ek destek anlamına gelir. Polygon, Instagram NFT’leri için birincil ağ haline geldiğinde, MATIC için talepte bir artış görebiliriz.

Meta, birkaç nedenden dolayı Polygon’u seçti. İlk olarak, Polygon işlemleri işlemede son derece hızlıdır. Trafikle tıkanabilen ve hızların yavaşlamsına neden olan Ethereum birkaç özelliğiyle ayrılır. Örneğin Polygon, saniyede 7.000 işleme kadar etkileyici hızlara sahiptir. Bu yüksek verim, Instagram kullanıcılarının sorunsuz bir deneyim yaşamasını sağlamak için çok önemlidir.
Ek olarak, Polygon, herhangi bir Blockchain’in en düşük işlem ücretlerinden bazılarına sahiptir. Bu, satışların ve satın almaların kullanıcılardan herhangi bir ekstra ödeme gerektirmeyeceği anlamına geliyor. Bu da en yoğun kullanım sırasında Ethereum’u rahatsız eden bir şeydir. Son olarak, Blockchain son derece çevre dostudur. Blockchain o kadar enerji verimli ki zaten karbon nötr ve sonunda karbon negatif hale gelmesi için planlar var.
Polygon’un önce çıkan ortaklıkları
Polygon’un sunduğu işlevsellik, yavaş yavaş Blockchain dünyasında en iyi saklanan sır haline geliyor. 2022 boyunca, Disney, Coca-Cola ve şimdi Meta gibi çok sayıda şirket Polygon ile ortaklık kurdu. Ancak, MATIC fiyatı ortaklıklara rağmen ATH seviyesinden %60’tan fazla düştü. Buna rağmen başarı açısından tüm rakiplerinden daha iyi performans sergiledi. Şirketler önümüzdeki yıllarda sunduklarının farkına varmaya devam ederse, analiste göre talep arttıkça tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri dönme olasılığı daha yüksek görünüyor.

Analistler, gözden kaçan bu altcoin projesini de yakından izliyor
Bu haberin ardından Arweave (AR) gibi depolama alanında faaliyet gösteren oyuncularda var. Polygon’a benzer şekilde, yatırımcılar doğrudan Arweave’e yatırım yapmak için AR token satın alabilirler. Polygon gibi, Arweave’i Instagram’ın yeni NFT işlevselliğinin bir parçası olmak için zahmetsiz hale getiren birkaç özellik var. Birincisi, belki de Arweave’in kalıcılığıdır. Arweave’de depolanan tüm veriler sonsuza kadar orada kalır.

Ek olarak, Arweave’in Blockchain kapasitesi neredeyse sonsuzdur. En önemlisi, Arweave bir Blockchain kullandığı ve doğası gereği merkezi olmadığı için kullanıcı verileri anonim, sansüre dayanıklı ve değişmez kalır. Arweave’i kullanma kararı, Meta gibi büyük bir teknoloji şirketinin potansiyelinden faydalanmasının ilk örneklerinden biridir. Yine de Blockchain dünyasında Arweave, bir süredir yenilikçi olarak tanınıyor. Cosmos, Polkadot, Avalanche, NEAR, Solana ve The Graph gibi kripto para birimlerinin tümü, işlem verilerini depolamak için Arweave kullanır. Bunu yaparken, kendi ağlarını daha az hacimli ve daha akıcı hale getirmeye yardımcı olur.
Altcoin projelerinin yol haritaları
Polygon ve Arweave, Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere FTX krizinin ardından düşüş yaşıyor. Polygon kriz öncesinde yaklaşık %40 arttı. Arweave ise bir boktada 17 dolara kadar yükseldi. Ancak o zamandan beri yaklaşık 10 dolara geriledi. Bununla birlikte, bu kazanımlara rağmen, Polygon hala tüm zamanların en yüksek seviyesinin oldukça altında ve Arweave yaklaşık 85 dolarlık zirvesinden neredeyse %90 düştü.

Analistlere göre, bu iki kripto para biriminin sağladığı değer, fiyatlarına yeterince yansıtılmıyor ve gelecekteki potansiyelleri de kesinlikle uygun şekilde fiyatlandırılmıyor. Özellikle bu iki ağın dünyanın en önde gelen şirketlerinden bazılarıyla ortaklık kurduğu göz önüne alındığında, şu ana kadar kendilerini ispatlılarını söyleyebiliriz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!