Fidelity Digital Assets Başkanı Tom Jessop, Bitcoin ve altcoin piyasalarının durumuna ilişkin görüşlerini açıkladı.
Tom Jessop: Biden yönetimi Bitcoin ve altcoin’lerdeki büyümeyi destekleyecek!
CNBC ile yeni bir röportajda Fidelity Digital Assets Başkanı Tom Jessop, gelen Biden yönetiminin Bitcoin ve altcoin piyasasının büyümesini destekleyeceği konusunda iyimser olduğunu söyledi. Tom Jessop konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Başkan seçilen Gensler’in piyasadaki deneyimi ve son yıllarda yaptıkları göz önüne alındığında, bunun ileriye dönük beklentilerimiz açısından daha yapıcı bir tutum veya resim çizdiğini düşünüyorum. Geçen yıl oldukça ilginç ve iyi düzenleyici gelişmeler gördüğümüzü belirtmek isterim. ABD Para Birimi Denetçisi Ofisi’nin (OCC) yaptığı açıklamaya göre, artık ulusal bankalar ve federal tasarruf dernekleri kripto para birimi saklayabilecek ve işleyebilecek. Ayrıca varlık sınıfına erişim konusunda verdikleri rehberliklerin bir kısmına bakarsanız. SEC’den (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), bu alanda bir emanetçi olmanın ne anlama geldiğine dair daha iyi bir tanım ve hatta broker-bayilerin tokenize menkul kıymetlerde işlem yapmasının ne anlama geldiği hakkında bazı sorular hakkında yorum. Bu haberden önce bile, düzenleyicilerle daha yapıcı bir ilişki görmeye başladık ve bunun yeni yılda da devam edeceğini düşünüyoruz.
Fidelity Digital Assets Başkanı: Bitcoin’deki düşüş sağlıklı bir konsolidasyon!
Bitcoin fiyatına gelince Tom Jessop, BTC’nin sağlıklı bir konsolidasyon döneminde olduğunu düşündüğünü söylüyor. En iyi kripto para birimine yapılan kurumsal yatırımların, BTC‘nin 2017 senaryosunu tekrarlamasını engelleyip engellemeyeceği sorulduğunda Tom Jessop, bu sefer işlerin farklı olabileceğini söylüyor. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, 2017 senaryosunda BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı ve ardından iki yıllık bir ayı piyasası ve %80 düşüş yaşadı. Tom Jessop konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Bu, piyasa için sağlıklı bir konsolidasyon aşamasıdır. Bu pazarın henüz ergenlik çağında olduğu göz önüne alındığında, fiyat hareketini belirli faktörlere atfetmek zor… Müşterilerimiz, bizimle çalışan kurumlar, tüm bu dönem boyunca istikrarlı net alıcılar oldular ve kurumlar arasında güçlü talep görmeye devam ediyoruz. Varlık sınıfına erişim… Son zamanlarda olanlara bakış açımız gerçekten bu… Bunu göz ardı etmem… Fiyatta gelecekte %80’lik bir düşüş? Şu anda 2017’de yaşadığımızdan çok farklı bir pazarda olduğumuzu düşünüyorum. Yatırımcı ilgisinin bileşiminin çarpıcı biçimde değiştiğini düşünüyorum. Bireysel odaklı bir çılgınlıkla 2017’den geçtik ve şimdi çok daha geniş tabanlı kurumsal benimseme görüyoruz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!