Güncelleme: Bitcoin Madenciliğinde Çığır Açmayı Hedefleyen Omni Miners’a “Scam” Suçlamaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com-Okuyucularının hatırlayacağı üzere OnMiners şirketinin muhtemelen bir aldatmaca olduğuna dair bir güncelleme yayınlamıştık.Lüksemburg merkezli sözde kripto para madencilik şirketi, yöneticilerinin bulunmadığı ortaya çıktıktan sonra birçok aldatmaca suçlamasıyla karşı karşıya kalmış durumda.

Eleştirmenler Haklı Olarak Onminers’ın Gerçek Olamayacağını İleri Sürüyor

Rakipleriyle piyasada mücadele etmek için çok büyük bir hash gücüne sahip üç maden cihazı üretmeyi amaçlayan OnMiners, web sitesinde şirket bilgileri olarak arşiv fotoğrafları ve muhtemelen sahte isimler kullanmış durumda.

Sosyal medya yorumcuları, iddia edilen işlemlerle ilgili bir basın açıklaması yayınladıktan sonra aldatmacadan haberdar oldular. Basın bülteni Associated Press, Venturebeat ve BusinessWire da dahil olmak üzere birçok önde gelen haber platformunda henüz yayınlanmış değil.

OnMiners, üç madencilik cihazı modeliyle birlikte saniyede 140, 270 ve 1020 terahash  Bitcoin’  hash gücü vaat ediyor. Madencilik cihazlarının fiyatı  4500 ila 30.000 Dolar arasında değişiyor.

“Rakamlar Şüpheli”

Bu rakamlar, kripto para birimlerine dair yayınlar yapan YouTube kanalı sunucusu MrSotko’nun belirttiği üzere çok fazla şüpheli görünüyor. Zira diğer şirketlerin madencilik cihazlarının en hızlısı 50 terahash’ı geçebilmiş değil.  MrSotko, yöneticilerin kökenlerini inceledikten sonra, konuyla ilgili olarak bir model ortaya çıkmaya başladığını ifade ediyor.

OnMiners’in iddia edilen kıdemli personelinden herhangi biri için yapılan bir Google araştırmasında ortaya çıkan sonuç kamera görüntülerinin başka kimseler tarafından sıkça kullanılan arşiv fotoğrafları olduğunu gösteriyor. Bir figür söz konusu olduğunda  karşınıza sözde pazarlamadan sorumlu genel müdür olarak ‘Megan Powell’ çıkıyor. Ancak aynı fotoğraf kadın girişimciler tarafından yapılan hatalar ve hatta doğurganlık eğilimleri hakkında bilgiler bulunan web sitelerinde de görünüyor.

Fotoğraflara eşlik eden isimlere baktığımızda, doğrulanabilir mesleki yaşamları veya kariyerleri olan gerçek insanlarla kesinlikle uyuşmuyor.

Kulağa Aşina Geliyor mu?

Bitcoinist daha sonra, OnMiners’in web sitesinde, cadde adının da ötesinde bulunduğu yer ile ilgili kesin bir bilginin bulunmadığına yönelik olarak genel bir bilgi eksikliği keşfediyor. Rueters gibi önde gelen haber medyasında belirtilen bilgilere ait ikonlara tıklanmaya çalışıldığında bile şirketle ilgili bilgiler mevcut durumda değil.

https://twitter.com/greerso/status/1108175175269404672

İddialara Cevap Verilmiş Değil

“Temsilciler” henüz sahtecilik iddialarına cevap vermemiş olsalar da, OnMiners’in davranışları, çoğu kişi tarafından kripto para piyasasında sahtekarlığın daniskası olarak nitelendirilen son derece aşağılayıcı “aldatmacaya” yönelik planları yakından yansıtıyor.

Bahsini ettiğimiz bu aşağılayıcı tertiplerin en bilinenleri arasında OneCoin bulunuyor. OneCoin ile ilgili olarak kripto para birimi piyasasında yer alan kişilere daha önce düzenleyicilerden, hükümetlerden ve yorumculardan bir çok uyarılar yapılmıştı.

Uyarılara rağmen birkaç ay fon toplamayı başardıktan sonra, bu ay nihayet ABD polisi planın faillerinden biri olan Konstantin Ignatov’u telefon dolandırıcılığı şüphesiyle tutukladıktan sonra aşağılayıcı planın çıkmaza girdiği görülüyor. OneCoin’in topladığı fonun 3,7 Milyar Dolardan fazla olduğu bildiriliyor.

Bitcoinist’in daha önce de bildirdiği gibi, şüpheli davranış ün kazanamamış şirketlerden de geliyor. Zira bu şirketler bir anda gümleyip batmasıyla meşhurlar. Son örnekler arasında İngiltere merkezli cüzdan ve borsa platformu olan Cubits, geçen Aralık ayında iflas etmiş görünüyordu.

Etkinlikte, Cubits’in yöneticilerinin o zaman hala işlevsel olan OneCoin ağına bağlı olduğu görülüyor.

Bununla birlikte, yatırımcıları aldatmanın ötesinde, kripto para birimi kullanıcıları için en büyük tehdit siber saldırılar olmaya devam ediyor. Verilere baktığımızda karşımıza özellikle kripto para hırsızlığı örnekleri çıkıyor. Suçlular özellikle kullanıcıların ya cüzdan şifrelerini çalıyor ya da cüzdan sahiplerini şifreleri kendilerine  teslim etmeleri için kandırıyor. Bahsini ettiğimiz bu faaliyetler 2017 yılından beri kripto para dünyasında artarak devam eden hırsızlık örnekleri.

Hatırlanacağı üzere SIM kartı taşıma yöntemiyle yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinin son zamanlarda giderek arttığı, ABD makamları tarafından bildirilmişti. Saldırganın burada kullandığı temel metot ise bir kurbanın SIM kartını başka bir SIM karta aktarması için bir mobil operatörü ikna etmekten ibaret. Ondan sonra da SIM kartı dolandırıcılığı meydana gelmiş oluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

Güncelleme: Bitcoin Madenciliğinde Çığır Açmayı Hedefleyen Omni Miners’a “Scam” Suçlamaları

Yorumlar kapalı.