Gündeme Oturan Uniswap Token’ı UNI, Kripto Para Dolandırıcılarının Hedefi Oldu!

cryptocurrency scam
cryptocurrency scam
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Uniswap’in yönetişim token’ı UNI’nin piyasaya sürülmesinden yalnızca bir gün sonra dolandırıcılar; Uniswap’in içerik oluşturucusunun kimliğine bürünerek ve yeni token heyecanını kullanarak YouTube’da sayısız sahte UNI çekişilişine ev sahipliği yaptı.

Sahte kripto para çekilişi yapan dolandırıcılar sık sık ortaya çıkıyor. Son hedefleri ise popüler DEX platformu UniSwap. UNI token’ının piyasaya sürülmesinden sadece bir gün sonra dolandırıcılar, Uniswap’in yaratıcısı Hayden Adams’ın kimliğine bürünerek UNI vereceklerini söyledi.

YouTube’daki sahte UNI çekilişkler

Popüler merkezi olmayan borsa, uzun zamandır beklenen UNI isimli yerel token’ını çıkardı. Duyuruya, Uniswap’in UNI’nin toplam arzının %15’inin 1 Eylül’den önce platformu kullanmış olan kullanıcılara airdrop ile dağıtılacağı haberi eşlik etti. Doğal olarak bu ücretsiz token topluluğun dikkatini oldukça hızlı bir şekilde çekti.

Ancak dolandırıcıların da gündemi yakından takip ettiği görülüyor. UNI lansmanından sonra video paylaşım platformu YouTube’da sahte bir çekiliş başlatmaları uzun sürmedi.

Bu durumda dolandırıcılar, sözde 400.000’den fazla abonesi olan sahte bir Uniswap Youtube kanalı oluşturdu. Ayrıca ekranda protokolün yaratıcısı Hayden Adams ile 40.000 canlı izleyiciyi gösteren canlı bir video başlattılar.

Son olarak bu klasik dolandırıcılık, belirli bir adrese gönderilen tüm UNI token’larının ikiye katlanarak size geri yollanacağı iddiasıyla tamamlandı. Yani kullanıcıların 250 UNI göndermesi durumunda 500 UNI geri göndermeye söz veriyorlar.

Kolay para gibi görünse de, üzerine biraz daha düşünüldüğünde bunun klasik bir aldatmaca olduğu ortaya çıkıyor. YouTube kanalında yalnızca iki video var ve her ikisi de aynı sahte canlı yayın akışını göseriyor. Youtube, ilk videoyu kaldırdı.

Ek olarak videolar, ücretsiz UNI token’ları vermekle ilgili hiçbir şey söylemeyen Adams’ın eski röportajlarını içeriyor. Son olarak da bu dolandırıcılığa kanıp token gönderen kurbanlar, karşılığında hiçbir şey alamıyor.

Bu dolandırıcılıklara çözüm var mı?

Benzer sahte çekilişler, kripto para birimi imajı ve en önemlisi de kullanıcıları için büyüyen bir tehdittir. Gerçek olmayacak kadar iyi gelse de dolandırıcılar bunları birkaç sosyal medya platformunda, ancak çoğunlukla da YouTube’da yapmaya devam ediyor.

Asıl sorunun yattığı yer de burası. Google’ın sahip olduğu platform daha önce de bu konuda eleştirilmiş ve hatta dolandırıcılıkla mücadele için yeterince çaba göstermediği öne sürülerek dava açılmıştı. Ancak YouTube, logaritması farklılıkları anlayamadığı için yasal kripto para içerik oluşturucularını sık sık banlıyor.

Bir başka sosyal medya devi Twitter da son zamanlarda buna benzer bir olay yaşadı. Saldırganlar, ünlü kişi ve şirketlerin hesabının kontrolünü ele geçirdi ve sahte bir Bitcoin çekilişi başlattıklarını duyurdu.

Her halükarda, sosyal medya platformları en uygun çözümü bulma konusunda zorlanırken kullanıcıların daha temkinli ve tetikte olması gerekiyor. Genel bir kural şu: Kulağa gerçek olmayacak kadar iyi geliyorsa, gerçekten de gerçek değildir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Gündeme Oturan Uniswap Token’ı UNI, Kripto Para Dolandırıcılarının Hedefi Oldu!

Yorumlar kapalı.