1. Haberler
  2. Haberler
  3. 3 Analist: Önümüzdeki Hafta Altın’da Bu Seviyeleri Bekleyin!

3 Analist: Önümüzdeki Hafta Altın’da Bu Seviyeleri Bekleyin!

altin
altin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistlere göre, stagflasyon riski geri döndü ve altın fiyatı tepki vermeye hazır. Yaklaşan enerji krizi eski enflasyon korkularını harekete geçirirken, stagflasyon riski yeniden masaya yatırılıyor. Analistlere göre, bu hafta ons başına 1.750 doların altında güçlü alım ilgisi olduğunu kanıtlayan altın için bu iyi bir haber. Detaylar Kriptokoin.com’da.

Altın fiyatları ve stagflasyon ilişkisi

Hafta ortasında ons başına 1.720 dolara düştükten sonra altın, Cuma günü çift haneli hızlı bir şekilde 1.760 dolara yükselmesiyle şaşırttı. Altın üzerindeki ilk aşağı yönlü baskı, piyasaların Federal Rezerv‘in Kasım ayında daralmasına hazırlıklı olmasıyla geldi. Bu, altın üzerinde güçlü bir aşağı yönlü baskı yaratırken ABD Hazine getirilerini ve ABD dolarını yükseltti. TD Securities emtia stratejisti Daniel Ghali, bir demecinde şöyle dedi:

Bugünlerde altını yönlendiren şey, Fed’in çıkışının piyasa fiyatlandırması. Ufukta görülen hem daralma hem de olası bir faiz artırımı fiyatlanıyordu. Bunun bir sonucu olarak, Hazine piyasalarında önemli ölçüde yeniden fiyatlandırma gördük ve bu öncelikle altın üzerinde ağırlık oluşturuyor.

Ancak altının hafta sonundaki güçlü performansı, yenilenen stagflasyon korkuları ve sarı metal için yeni bir teknik görünüm oldukça umut verici göründüğünden, oyunun sarı metal için henüz bitmediğini gösterdi. Ghali, “Stagflasyon, kolektif zihinlerimizde artan bir temadır. Altının 1,750 doların altına düşmesine rağmen toparlanabilmesi teknik görünümü değiştirdi. Bu açıdan daha yüksek altın fiyatları görebiliriz. 1,750 dolar seviyesi artık destek ve 1,800 dolar direnç” dedi.

Walsh Trading eş direktörü Sean Lusk, altının çalkantılı haftayı yükseliş eğilimi ile sonlandırdığını söyledi. Altın şu anda güvenli liman cazibesinden yoksun gibi görünse de, yüksek enerji fiyatları onu geri getirebilir. Lusk diyor ki:

ABD doları nefes alıyor, tahvil getirileri geri dönüyor. Başka bir enflasyonist hava olacak. Çok fazla tedarik zinciri sorunu var. Yılın dördüncü çeyreğine girerken, yeni bir veri turu ve yeni bir kazanç sonuçları turu alacağız. Zaman içinde, enerji piyasası bir şekilde veya bir şekilde yükselmeye devam ederse, altın fiyatlarını da beraberinde yukarı çekecek.

Teknik açıdan bakıldığında, Walsh Trading yardımcı direktörüne göre, “Satın alma ilgisinin nereden geldiğini ve satışın nerede kuruduğunu görüyorsunuz. 40 dolar, 1.690 dolar ile 1.730 dolar arasında. 1.690 doların altında bir kapanış yaparsak, altını %5 daha düşürebilir.” Üst aralıkta altın, 1.830 dolara geri tırmanmak isteyecek görüşünde olan Luke ekliyor: “Doları ve hisse senetlerini yön bulmak için izliyorum. Altının düşüş trendinden çıkması ve 1.835 doların üzerinde kalması gerekiyor. Bunu ne hızlandıracak? Enerji fiyatlarının 80 doların üzerine çıkması veya virüsle ilgili genel belirsizlikler olabilir.”

ABD borç tavanı

Önümüzdeki haftanın radarında da hararetli borç tavanı tartışmasının devamı var. ABD hükümeti, Senato ve Meclis’in hükümeti 3 Aralık’a kadar finanse etmek için bir yasa tasarısını kabul ettiği Perşembe günü kısmi bir federal kapatmadan kaçınsa da, 18 Ekim’deki temerrüt son tarihi hala piyasalar üzerinde ağırlık yaratıyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen bu hafta şu şekilde ifade verdi: “Borç tavanı yükseltilmezse, mali bir kriz, bir felaket olur. Bu, dolara rezerv para birimi olarak olan güveni sarsar… Çok büyük boyutlarda bir yara olur.”

Öte yandan Ghali, bu korkulara rağmen, altın üzerindeki etkisinin önemli olma ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, sorunun büyük olasılıkla çözüleceğini de sözlerine ekledi. “Piyasanın bu riskleri gerçekten fiyatlandırdığına inanmıyorum. Bir temerrütün etkisi çok büyük olsa da, bunun olasılığı çok küçük” dedi.

Önümüzdeki hafta, en büyük veri, Eylül ayına ait ABD istihdam raporu olacak ve piyasa konsensüs tahminleri 460.000 yeni pozisyon ve %5.1 işsizlik oranı talep edecek. Açıklanacak diğer veriler arasında Pazartesi günü fabrika siparişleri, Salı günü ISM imalat dışı PMI, Çarşamba günü ADP tarım dışı istihdam, Perşembe günü işsizlik başvuruları ve Cuma günü inşaat izinleri yer alıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

3 Analist: Önümüzdeki Hafta Altın’da Bu Seviyeleri Bekleyin!
Yorum Yap