1. Haberler
  2. Haberler
  3. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Para Açıklaması: Düzenleme Geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Para Açıklaması: Düzenleme Geliyor!

1701773
1701773
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, Finansın Geleceği Zirvesi’nde konuştu. Türkiye’nin ekonomik durumuyla ilgili açıklamalar yapan Gül, kripto para birimlerinden de bahsetti ve bu hususta çalışmaların sürdüğüne değindi. Ayrıca dijital para ve kripto paralar arasındaki farka dikkat çekti. İşte Gül’ün konuşmasının detayları…

Şakir Ercan Gül: TCMB, kripto para birimlerine yönelik yasa konusunda hazırlanıyor

Şakir Ercan Gül, dijital finansal faaliyetler açısından çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gül’e göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kripto para yasası konusunda hazırlık yapıyor. Ancak Gül, “dijital para ile kripto para ayrımının yapılması gerektiğini” söyledi.

İddia: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kripto Para Borsalarından Kullanıcı Verilerini Talep Etti!

Gül, “Karşılığı olan parayla karşılığı ne olduğu bilinmeyen parayı aynı kefede değerlendirme imkânımız yok,” diyerek kripto paraların arkasında herhangi bir otoritenin olmamasına atıfta bulundu.  Ayrıca, söz konusu düzenlemelerin kripto paranın “yarattığı ve yaratacağı tahribatları ortadan kaldıracak bir şekilde” hazırlanacağının altını çizdi.

TCMB’nin Dijital Türk Lirası projesi

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), “mevcut ödemeler altyapısını tamamlayıcı nitelikte dijital Türk lirasının tedavülünün potansiyel katkılarını araştırmayı” sürdürüyor. TCMB, dijital liraya yönelik araştırmaların sürdüğünü, 15 Eylül’de paylaştığı bir duyuruda açıkladı.

Türkiye'de İlginç Altcoin Vakası Mahkemede: Borsa Delist Etti, Kazancım Gitti!

Dijital Türk Lirası ARGE projesi kapsamında ilk aşama, kavram ispat çalışmasının tamamlanması oldu. Yeni duyuru sonucunda, teknoloji paydaşlarının katılımı ile bir sonraki aşamaya geçildiğinin bilgisi verildi. Söz konusu teknoloji paydaşlarının ise ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM olduğu belirtildi. TCMB, duyurusunda bu platformlarla ikili mutabakat zabıtlarının imzalanmış olduğu ve “Dijital Türk Lirası İşbirliğii Platformunun” oluşturulduğunun bilgisini verdi.

Ancak, TCMB’nin, dijital Türk lirasının tedavülüne yönelik almış olduğu nihai bir karar olmadığını belirmekte fayda var. Merkez Bankası’na göre tüm çalışmalar deneysel AR-GE faaliyetleri ile yürütülüyor. Banka, “Farklı teknolojik alternatiflerin kapasite ölçümleri tamamlandıktan ve mimari kurguların denemeleri sonuçlandırıldıktan sonra, mevcut teknolojilerin dijital Türk lirasına ilişkin iktisadi, hukuki ve mali gereksinimleri karşılayıp karşılayamadığını” tespit etmeye çalışıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Para Açıklaması: Düzenleme Geliyor!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.