İşte İzlenecek Yapay Zekâ ve Büyük Veri Altcoin’leri!

AI article
AI article
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay Zekâ (AI), bilgisayar bilimi alanının temelini kolaylaştıran gelişmiş analitik ve bilgi teknolojisidir. 2025 yılına kadar dünya çapındaki yapay zekâ pazarının 390,9 milyar dolar değerinde olacağı tahmin ediliyor. Birçok önemli işletme, AI’nın daha iyi olma potansiyelinden etkileniyor. Tabii ki, bu lojistik gibi alanların ilerlemesini de kapsıyor. Aslında uzmanlar artık yapay zekâ kullanarak doğal afetleri bile tahmin edebiliyor. AI teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bu alandaki altcoin projelerinin sayısı da gün geçtikçe artıyor.

İzlenmesi gereken 5 yapay zekâ temalı altcoin projesi

Bu kapsamda, Blockchain alanında ortaya çıkan en iyi 5 yapay zekâ ve büyük veri temalı altcoin projesini bu makalede bulabilirsiniz. Kriptokoin.com olarak sizin için hazırladık.

yapay zeka temalı altcoin

5. Streamr (DATA)

Streamr (DATA), verilerden para kazanmaya ve sorunsuz veri alışverişini mümkün kılmaya odaklanıyor. Değişim sürecini hızlandırmak için akıllı sözleşmelerin kullanılmasını sağlıyor. Bununla birlikte, gerçek zamanlı veriler için Ethereum tabanlı bir eşler arası (P2P) ağı olarak çalışıyor. 22 milyon dolarlık piyasa değeri ile altcoin, devamlı gelişen projeler arasında yer alıyor. Yazının yazıldığı sırada DATA’nın 24 saatlik işlem hacmi 7.1 milyon dolar civarındaydı. Bununla birlikte kripto para, 0.028754 dolardan el değiştiriyordu.

4. Phala Network (PALA)

Phala Network, mevcut bulut hizmetleriyle karşılaştırılabilen bir bilgi işlem gücü sağlıyor. Ayrıca, bünyesinde yönetilen programların gizliliğini koruyan, bir bulut bilişim hizmeti olarak çalışıyor. Ek olarak, geliştiriciler, CPU’daki TEE Enclaves içinde çalışan gizli akıllı sözleşmeleri dağıtabiliyor. Proje, bilgi işlem bulut alanındaki güvenlik sorunlarını Blockchain teknolojisi ile çözüyor. Phala, yazım sırasında 24.7 milyon dolarlık piyasa değeri ile en büyük yapay zekâ projeleri arasında yer alıyordu. Bununla birlikte, Altcoin PALA’nın 24 saatlik işlem hacmi 1.67 milyon dolardı ve 0.102230 birim fiyatından işlem görüyordu.

3. Covalent (CQT)

Covalent, yüz milyarlarca veri noktasını yorumlamak için büyük veri teknolojisini kullanıyor. Böylece, yatırımcılara eyleme geçirilebilen içgörüler sağlıyor. Ayrıca, geliştiricilerin kaynakları kuruluşlarında daha önemli hedeflere yönlendirmesine olanak tanıyor. Covalent, belirli birkaç zincirden zahmetli bir şekilde elde etmiyor. Bunun yerine, düğümler, zincirler ve veri beslemeleri dahil olmak üzere düzinelerce kaynaktan veri topluyor. Ek olarak, gerçek zamanlı ve geçmiş yatırım performansı dahil olmak üzere cüzdan bazında veriler sağlıyor. Şimdiyse ekip, ağı tam olarak merkeziyetsiz bir hale getirecek güncelleme üzerinde çalışıyor. Altcoin Covalent, 29 milyon dolarlık piyasa değeriyle 1.9 milyon dolarlık 24 saatlik işlem hacmine sahipti. Bununla birlikte CQT token, 0.113914 dolardan alıcı buluyordu.

2. Alethea AI (ALI)

Alethea AI, merkeziyetsiz bir protokol (iNFT’ler) geliştiriyor. Böylece, iletişimsel ve akıllı NFT’lerle dolu bir Akıllı Metaverse inşa ediyor. Proje, iNFT standardıyla; AI animasyonlarını, etkileşim ve üretken AI yeteneklerini NFT’lere entegre ediyor. Geliştiriciler, iNFT protokolünü kullanarak dünyanın ilk Akıllı Metaverse’si olan “Nuh’un Gemisi”ndeki iNFT’lerinden fayda sağlıyor. Buna göre iNFT’leri üretebiliyor, eğitebiliyor ve onlar üzerinden kâr elde edebiliyorlar. Yazı yazılırken, Alethea AI, 32.8 milyon dolar civarında bir piyasa değeriyle işlem görüyordu. Projenin 24 saatlik işlem hacmi ise, 889 bin dolardı. Ek olarak, projenin yerel tokeni olan ALI, 0,021095 dolardan satıştaydı.

1. SingularityNET (AGIX)

SingularityNET, küresel ölçekte erişebilen bir yapay zekâ pazarına sahip. Bu sayede, herkesin yapay zekâ hizmetlerini “üretmesini, paylaşmasını ve satmasını” kolaylaştırıyor. Ayrıca tüm bunları Blockchain teknolojisi ile yapıyor. Kullanıcılar, platformun altcoin varlığı AGIX’i kullanarak SingularityNET pazarını kullanabiliyor. Buna göre, çok çeşitli AI hizmetlerine göz atabiliyor, test edebiliyor ve satın alabiliyorlar. Ek olarak, pazar yeri, AI aracı geliştiricilerinin performans izlemeyi basitleştiriyor. Böylece, ürünlerini yayınlamaları ve pazarlamaları için bir mekân olarak hizmet edeiyor. SingularityNET, “dünyanın en etkileyici robotu” olarak tanımlanan Sophia’nın üretilmesine katkıda bulundu. Yazım sırasında 42.6 milyon dolar piyasa değerine sahip olan proje, 2.22 milyon dolarlık bir 24 saatlik işlem hacmine sahip. Ayrıca altcoin 0.039707 dolar civarında işlem görüyor.

Altcoin SingularityNET

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

İşte İzlenecek Yapay Zekâ ve Büyük Veri Altcoin’leri!