Kripto Para Tüccarlarına Tutuklama

Varol Tepecik
Varol Tepecik 11 Ekim 2017
1 görüntülenme

Nepal polisi, Ekim 2017 başında ülkede sanal para ticareti faaliyetlerine karıştığı iddia edilen en az yedi kişiyi tutukladı. Ülkede kripto para ticaretini kapsayan düzenlemelerin olmamasına rağmen tutuklamalar yapıldı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, şüpheli traderlar Katmandu ve Chitwan’daki Merkezi Soruşturma Bürosu (CBS) üyeleri tarafından tutuklandı. Tutuklananlar arasında Katmandu’dan Prashant Pratap Shah, Nuwakot’dan Bida Dhakal ve Sindhupalchok’tan Mingmar Tamang bulunuyor.

Merkezi Soruşturma Bürosu’ndan yardımcı Polis Şefi Jeevan Kumar Shrestha’nın açıklamalarına göre bu olay ülkede kripto para tüccarlarının tutuklandığı ilk durum.

 


“Tüccarlar nezarethanede tutuluyorlar. Ne kadar işlem yaptıkları detaylı soruşturmadan sonra belli olacak.”

 

Polis Yasağı

kaynak: techlekh

Merkezi Soruşturma Bürosu tarafından yapılan tutuklamaların soruna çözümden çok daha fazla soru işaretlerinin oluşmasına neden olacağa benziyor çünkü ülkede Bitcoin diğer kripto paraların ticareti yasak değil ve ülkede bu konuda herhangi bir yasal düzenleme yok.

Bu arada, Nepal hükümeti dijital para ticaretini kapsayan düzenleyici yönergeler hazırlıyor. Yetkililer tarafından uygulanacak olası düzenlemeler arasında kripto para ticaretlerinin tamamen yasaklanması da söz konusu.

Bu olasılık nedeniyle, dijital para birimi alışverişi operatörü Bitsewa, Ekim ayı başında faaliyetlerine son verdi. Bu platform LocalBitcoins platformunun Nepal versiyonu olarak görülüyordu.

Nepal’de dijital para ticareti aktiviteleri çok büyük olmasa da kripto para birimlerine karşı herhangi bir düzenleme, bu sektörde tehlikeli bir emsal teşkil edebilir ve sektördeki yenilikleri engelleyebilir. Bu gelişmelerden dolayı, ülkedeki sanal para endüstrisinin kısa vadede nasıl gelişeceğini görmek çok ilginç olacak.

Ülke daha önce, herkesin bildiği gibi, bağışların yanlış kullanılmadığından emin olmak için, banka hesaplarındaki tüm yardım fonlarına el koydu.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Bunlar ilginizi çekebilir

Otomotivde rekor üretim! Türkiye’de bu yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 839 bine çıkan otomobil üretimi, tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı. Otomotiv Ekonomisi Büyüyor Otomotiv Sanayii Derneği‘nden (OSD) yapılan açıklamaya göre, 2017’nin ocak-eylül döneminde bir...
mcgregor 11 Ekim 2017