Kripto Para Yatırımları Hakkında 4 Klasik Kötü Öneri

Şebnem Ertan
Şebnem Ertan 24 Mart 2018
0 görüntülenme

Piyasada farklı başarı seviyelerinde ve farklı planlar yapan birçok tüccar var. Tablolara bakarak kimlerin kazandığını kimlerin kaybettiğini görebiliriz ama tüccarın değerini belirlemek çok daha zor. Sonuç olarak, ya bilgisizlikten yada kötü niyetten dolayı ortalıkta çok fazla, görmezden gelinmesi gereken gereksiz bilgi var. 

4.”Bu coini almalısın çünkü ucuz”

Çok sayıda yeni tüccarın kripto para ticaretine girmeye başladığı 2017 sonunda olduğu kadar sık karşılaşmasak da bu görüş hala oldukça yaygın. Sıklıkla, bazı coinler sadece ucuz oldukları için kıymeti bilinmemiş yada mantıklı yatırım aracı olarak gösteriliyor. Bu kripto paraları değerlendirmek için çok yanlış bir yol, çünkü bu ölçme biçimi enflasyon, dağıtım ve benzeri birçok parametreyi görmezden geliyor. 

Kin bu konuda iyi bir örnek olabilir. 0.01 dolara 30 KIN’den fazlası alınabilir ki bu da coinin çok ucuz olduğunu gösteriyor. Öte yandan, KIN’in toplam piyasa değeri göz önünde bulundurulduğunda öyle olmadığını görüyoruz. Projenin kıymeti bir yana, piyasada dolaşımda 1 trilyona yakın KIN var, 222 milyon dolar değerinde yani bu da hiç de ucuz bir proje değil demek. 

3.”Hisselerine aşık olma” 

Kripto para dünyasında nerdeyse tamamen kabul görmüş bir fikir olsa da tamamen doğru gibi gözükmüyor. Yeni başlayanlar için evet, tek bir işleme bağlı kalmamak en iyisi. Fakat farklı projelerin değerini ve potansiyelini fark edebilen kıdemliler için tek bir projeye bağlı kalmaktan daha kötüsü yoktur. Paranızı uzun süre tutacaksanız, favorinizi, en sevdiğinizi seçmelisiniz. 

Böyle yapmak, sürekli düşüş zamanlarında bile inancınızı korumanızı sağlar. İnancınız yeterince güçlü temellere sahipse kötü günlerin, haftaların belki de ayların üstesinden gelmek daha kolay olacaktır.

2.”Bu coini al çünkü Bitcoin’den daha iyi”

Bu söz en çok tamamen çöp coinleri satmak için kullanılır.  Bir altcoinin “Bitcoin’den daha iyi” olmasının hiçbir değeri yok. İşin aslı, nerdeyse bütün yeni yaratılan kripto paralar Bitcoin’den daha iyi. Ya daha hızlı işlem ve dağıtım sağlayan kodlar yada Bitoin’in sahip olmadığı özellikler sunuyorlar. Ancak Bitcoin‘den iyi herhangi bir coinin günün birinde Bitcoin değerine ulaşacağının hiçbir garantisi yok. 

1.”Meşhur yatırımcılar ne derse onu dinle” 

İşinin ehli, güvenilir, başarılı birinden akıl almak tabi ki çok değerli. Ancak çoğu “kripto kişilik” tamamen görüntüden ibaret. Popüler sosyal medya profilleri kar elde etmek için uğraşan popüler hesaplardan fazlası değil. Ponzi Düzeni şeklinde Bitcoin reklamı yapan 10, 100, 1000 takipçili YouTube kanallarına baktığımızda bunu açıkça görüyoruz. 

Bu Ponzi’nin reklamını yaparak bir yandan da kendi yollarını bulmak isterken takipçilerinin güvenlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Trevon James ve “Crypto Nick” adına açılmış davalar bulunuyor. Bu tarz olaylar Twitter üzerinde çok daha bariz şekilde de gerçekleşebiliyor. Silik projelerin, önde gelen kripto Twitter hesaplarına, örneğin John McAfee’ye, kendi coinleri hakkında tweet atması karşılığında yüksek miktarlar ödeyecekleri artık bilinen bir gerçek. 

Kısacası verilebilecek en güzel öğüt kararları bilinçli vermek ve hatalardan öğrenmek hakkında olabilir. Gerçek dersler ancak deneme ve yanılmayla öğrenilir. Ancak bu sayede kıdemli yatırımcılar piyasada isimlerini duyurabildiler ve yine bu sayede başarılı tüccarlar yetersiz olanlardan sıyrılabildi. 

The Merkle-Zane Huffman 

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Bunlar ilginizi çekebilir

HODL Nedir? Neden HODL? Kripto para dünyasınında sıkça duyduğumuz ve günlük hayatta dahi artık kullanmaya başladığımız HODL kelimesi nedir, neden HOLD değil de HODL denilmektedir? CryptoCholics ekibinin sizler için hazırladığı bu video ile iki dakikada öğrenebilirsiniz, Keyifli seyirler;
Kriptokoin.com 24 Mart 2018