McAfee’nin Tanıttığı Bitcoin Cüzdanı İçin “Scam” İddiası

106731596 16019836532020 10 06t074352z 494043370 rc2vcj92v7ag rtrmadp 0 spain usa mcafee
106731596 16019836532020 10 06t074352z 494043370 rc2vcj92v7ag rtrmadp 0 spain usa mcafee
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden olan siber güvenlik uzmanı John McAfee Twitter gönderileri ile sürekli kripto para dünyasının gündeminde kalmayı başarıyor.

Geçtiğimiz sene içerisinde altcoin ve ICO promosyonları ile markette fiyat manipülasyonlarına neden olan ve ICO tanıtımı için belli miktarlarda para aldığı anlaşılan McAfee son olarak Bitfi isimli kripto para cüzdanının tanıtımını yapmış ve bu Bitcoin cüzdanının hacklenemeyeceğini iddia etmişti.

McAfee gönderisinde Bitfi cüzdanını hackleyebilen kişiye 100 bin dolar verileceğini iddia etmiş ve cüzdanın bir güvenlik harikası olduğunu öne sürmüştü.

McAfee’nin gönderisi sonrasında Bitcoin cüzdanını araştırmaya başlayan kriptografi uzmanları ise McAfee’nin yine bir scam projeyi öne çıkardığını belirttiler.

Reddit kullanıcısı Cryptopujeet’in saatler önce başlattığı konu başlığı Reddit kripto gündeminin en çok konuşulan konularından birisi olurken, kullanıcı Bitfi’nin scam proje olduğunu destekleyen gerekçelerini açıkladı.

Gönderisinde Bitfi’nin hacklenebilir olduğunu belirten kullanıcı bununla ilgili kendi bloğunda detaylı bir rapor paylaşırken McAfee’ye bu projenin marketingini yaptığı için ateş püskürdü;

“Bounty programına katılmak için 120 dolar verip Bitfi cüzdanı alıyorsunuz, sonra da ona 50 dolar daha yüklemek zorundasınız. Bitfi’nin açık kaynak kodlu bir proje olduğu belirtilmesine rağmen bu koda hiç bir yerde rastlayamıyoruz. Sadece algoritmanın genel işleyişini anlatan 4 sayfalık bir PDF yayınlandı. Fiziksel cüzdanda kullanılan kodu kimse bilmiyor.

Bunun yanı sıra söyledikleri bounty programında 32 karakterli kodun çözülmesini istiyorlar, bu da Bitcoin’in gizlilik özelliği, cüzdanla bir alakası yok. Koinleri çalmak için yüzlerce daha yol var. Bunu hacklemek için en azından kodun temellerini bilmemiz gerekiyor. Burada yapılan kripto saldırılarından anlamayan kullanıcıları kandırmaya yönelik bir hamle, ama biz işi bilenler olarak ne yapıldığının tamamen farkındayız.

Son olarak BitFi’nin CEO’su Daniel Khesin SEC’in gözlemi altında ve şirketin imkanlarını kendi lehine kullanması ve şirket hissedarlarına karşı görevini yerine getirmediği için suçlanıyor. ”

McAfee’den henüz gönderiye cevap gelmemiş olsa da, McAfee’nin geçmişinde yaptığı tanıtımlar Bitfi’ye karşı bizleri temkinli olmaya itiyor…

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımız katılın, bizi Twitter‘da takip edin ve Facebook sayfamızı beğenin!

McAfee’nin Tanıttığı Bitcoin Cüzdanı İçin “Scam” İddiası