Moonbeam Nedir? GLMR Ne İşe Yarar?

Emre Borsan
Emre Borsan 1 Aralık 2022
315 görüntülenme
Moonbeam Nedir? GLMR Ne İşe Yarar?

Moonbeam nedir? Moonbeam (GLMR), Ethereum ile çalışan, Polkadot Blockchain tabanlı bir akıllı sözleşme parachain’idir. Kriptokoin.com olarak bu makalede Moonbeam nedir, ne sunar, GLMR coin nedir, ne işe yarar, nasıl alınır vb. yatırımcılar tarafından merak edilen soruları yanıtladık. Şimdi gelin yeniden başlatma işlemini son derece basit hale getiren bu platformu birlikte inceleyelim.

Moonbeam nedir?

Moonbeam, geliştiricilerin birlikte çalışabilen uygulamalar oluşturmasına yardımcı olan Ethereum uyumlu bir akıllı sözleşme protokolüdür. Bu protokol, Ocak 2020’de piyasaya sürülmüştür ve temelde Polkadot tabanlı bir parachain’dir. Buna göre, Polkadot ile Ethereum arasında zincirler arası birlikte çalışabilirlik vaat eder. Kurucusu Derek Yoo, aynı zamanda PureStake’in CEO’sudur. PureStake şu anda uygulama geliştiricilerini ve onların projelerini güvenli bir Blockchain altyapısıyla donatmaktadır.

Moonbeam’in geliştirme ekibi, protokolü yüksek pozisyonlarda temsil eden Stefan Mehlhorn, Katie Butler ve Nate Hamilton’dan oluşur. Platform, temel olarak EVM uyumlu bir protokole son derece benzer. Ancak EVM’lerden farklı bir dizi özellik sunarak onlardan ayrılır. Örneğin geliştiriciler, merkeziyetsiz uygulamaları (DApp’ler) her iki ağ arasında taşımaya olanak tanır. Ek olarak, Solidity projelerinin oluşturulmasında ve yeniden konuşlandırılmasında Ethereum geliştirici araçlarının kullanılmasını sorunsuz hale getirir.

Moonbeam ne sunar?

Zincir üstü yönetişim, staking ve zincirler arası entegrasyonlar gibi özellikler, Polkadot parachain’in ekstra eklentileridir. Ekosistem ayrıca Polkadot’un parçalı tasarımı ve güvenlik şemsiyesinin ekstra ölçeklenebilirlik ve güvenliğini kullanır. Geliştiriciler protokol aracılığıyla, çok zincirli dApp’ler yaratabilmektedir. Ayrıca halihazırda var olan Ethereum veya Polkadot tabanlı dApp’leri ağlar arasında taşıyabilmektedirler. Platform, GLMR isimli bir yardımcı token ile desteklenir. Ayrıca Moonriver isimli bir kardeş zinciri bulunmaktadır.

Moonriver, Moonbeam için ön test ağıdır ve Kusama Blockchain ağında bulunur. Ağ, geliştiricilerin kodlarını, DApp’lerini ve en son sürümlerini Moonbeam’e götürmeden önce test etmelerine olanak tanır. Ancak Moonbeam’den farklı olarak Substrate üzerine kuruludur. Bu, Solidity tabanlı akıllı sözleşmelerin minimum değişiklikle devreye alınmasını ve bunlara dayalı varlıklara erişim elde edilmesini mümkün kılar.

GLMR coin nedir? Ne işe yarar?

GLMR coin, Moonbeam ağının yerel ve yönetişim tokenidir. Token, öncelikle ağın beynini oluşturur ve merkeziyetsiz bir akıllı sözleşme platformu olarak düzgün çalışmasını sağlar. Etkinliğinin merkezinde yer aldığından, ağ genelindeki işlevi optimumdur. Aynı zamanda, katılımcıların ağın hayati işlevlerine erişmesi için bir ağ geçididir. GLMR coin ilk olarak Take Flight adlı özel bir topluluk etkinliği aracılığıyla piyasaya çıktı. Bu olay, halka yüz milyon tokenin verilmesiyle sona erdi.

Moonbeam nedir? GLMR coin nasıl alınır?

Moonbeam mevcut olarak Binance, MEXC, OKX, Bybit ve Bitget borsalarında işlem görmektedir. GLMR coin ile ilgilenenlerin bu borsalardan birine erişmesi ve satın alma adımlarını izlemesi gerekmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Bunlar ilginizi çekebilir

Tether Fiyat Tahmini: Luna Gibi Düşer Mi? Alternatifleri Neler?
Tether Fiyat Tahmini: Luna Gibi Düşer Mi? Alternatifleri Neler? (Sponsorlu) Kripto para yatırımı yapmak artık her yatırımcı için olağan bir durumdur. Bu sektörün sunduğu yüksek kar potansiyeli, hızlı işlem özgürlüğü ve yüksek çeşitlilik sayesinde yatırımcılar bu kripto paraları sıkça tercih ediyorlar. Ancak geleneksel yatırım araçlarının aksine sahip...
Kriptokoin 1 Aralık 2022