Zor durumdaki altcoin projesi SafeMoon’u çevreleyen huzur, bozuldu. Cyvers Alerts izleme sisteminin bir dizi düzensiz işlem tespit etmesiyle 12 Şubat 2024’te bozuldu. Bu işlemler, son ABD kolunun iflas başvurusunun ardından projenin istikrarı ve potansiyel kötü yönetimi hakkında yeni endişeler doğurdu. İşte detaylar…
Altcoin projesinde olağandışı faaliyetler
Cyvers Alerts’e göre, SafeMoon dağıtıcısı “0xc18” ile başlayan bir adresi “approveLiquidityPartner” olarak ekledi. Yeni eklenen bu adres daha sonra Ethereum, BNB ve Polygon zincirlerindeki çeşitli likidite havuzlarından sistematik olarak likidite çekmeye devam etti. Çıkarılan varlıkların toplam değerinin yaklaşık 11,2 milyon dolar olduğu tahmin edilirken, yatırımcılar şaşkınlık içinde cevaplar aramaya başladı.
Karışıklığa ek olarak, transfer edilen varlıklar “0x6f9” ile başlayan cüzdan adresine gitti. Ancak bunun amacı ve mülkiyeti belirsizliğini koruyor. SafeMoon’un bu olaylarla ilgili şeffaflık eksikliği, topluluk içinde spekülasyon ve endişeyi körükledi. Bu şüpheli işlemlerin zamanlaması, projenin Amerikan kolu olan SafeMoon US LLC’nin 19 Ocak 2024’te iflasını ilan etmesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşmesi nedeniyle özellikle endişe vericidir.
Öngörülemeyen koşullar dikkat çekti
Resmi açıklama iflası “öngörülemeyen koşullara” bağlarken, birçok topluluk üyesi potansiyel kötü yönetim ve fonların kötüye kullanılması konusundaki endişelerini dile getirdi. İflas ile son dönemdeki on chain faaliyetler arasındaki bağlantı belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, işlemlerin zamanlaması ve niteliği, projenin mali sağlığı kritik. Ayrıca kullanıcı fonlarının güvenliği hakkında geçerli sorular ortaya çıkarmaktadır.

Safemoon nedir?
Safemoon, merkezi olmayan bir finans tokeni olarak kabul edilmekte. Ayrıca Binance Smart Chain ağı üzerine kuruludur. Safemoon’u diğer kripto ve tokenlardan ayıran şey, tokenlarınızı elinizde tutmayı teşvik etmesi ve satışı caydırmasıdır. Birisi tokenlerini satmaya karar verdiğinde %10 gibi yüksek bir ücrete tabi olur. Safemoon teknik incelemesine göre, bu ücretin yarısı kalan Safemoon sahipleri arasında yeniden dağıtılmakta. Ayrıca, diğer yarısı satış baskısını dengelemek ve bir fiyat tabanı sağlamak için likidite havuzuna eklenmekte.
Ethereum Blockchaininde geliştirilen birçok tokenin aksine, Safemoon tokeninin, coinin fiyatının artması durumunda kar elde etme girişiminin ötesinde, pratik kullanım açısından gerçek bir faydası yoktur. Coin’i eleştirenler onu Ponzi şemasıyla karşılaştırdı ve göze çarpan benzerlikleri göz ardı etmek zor. Safemoon’un değeri pazarlamaya, abartılı reklamlara ve ünlülerin desteğine dayanmakta. Dolayısıyla, dayanabileceği sağlam temeller yok ve bu da alıcılar için riskli bir durum yaratıyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.