Sahte Altın Krizi, Bitcoin’in Değerini Bir Kez Daha Ortaya Koyuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’e dijital altın deniyor çünkü kripto para, değerli metalle birçok ortak özellik taşıyor.

Ancak, yakın zamanda altın dünyasında yaşanan sahtecilik skandalı, Bitcoin’in fiziksel eş değerine oranla büyük bir avantajı olduğunu ve güvenli yatırım alanları arayan yatırımcıları kripto dünyasına çekme potansiyeli taşıdığını gösteriyor.

Yatırımcılar dikkatli olun: Yüksek-saflıkta külçelerce altın piyasada dolaşıyor

Altın yüzyıllardır para birimi, yatırım aracı, statü sembolü ve mücevherat malzemesi olarak kullanılan parlak, değerli bir metal. Ancak Bitcoin’in sahip olduğu birtakım özelliklerden dolayı yakında tahtından edilebilir

Değerli metal sektörünün şanı, piyasaya sürülen ve büyük rafinerilerin logosunu taşıyan çok sayıda altın yüzünden lekeleniyor. Kabaca 1,000 sahte külçe ele geçirildi ancak her sene tahmini olarak 2,5 milyon külçe imal edildiği göz önünde bulundurulduğunda çok küçük bir rakam ve sektör uzmanları bunun bu kadar büyük bir problem olarak görülmesine çok da gerek olmadığını söyledi.

Tipik sahte külçeler ucuz metallerle yapılıp, altın kaplanıyor ki bu da fark edilmesini kolaylaştırıyor. Ancak dolaşımdaki bu yeni sahteler tamamen saf altından üretiliyor, onları sahte yapan ise her bir külçede yer alan resmi damga.

Bitcoin ve blockchain: Proof of Work sayesinde sahte BTC işlemleri önleniyor

Sahtecilik girişimleri, dünya çapında altına talebin artmasıyla ortaya çıktı. Ekonomik gerilemelerde zarara girmek istemeyen yatırımcılar için altın her zaman güvenli bölge olagelmiştir. ABD ve Çin arasındaki gerilim yükselirken fiat paralar artan devlet borçlarıyla ve durgun piyasayla beraberdeğer kaybediyor, öte yandan altının değeri artmaya devam ediyor.

Yıl boyunca Bitcoin de altınla beraber yükselişe devam etti. Ancak altın sektöründeki son problem, sonunda Bitcoin’in altından daha iyi bir seçenek olduğunu gösterdi: Bitcoin’in sahtesi yapılamaz.

Bitcoin, blockchain adı verilen ve Bitcoin ile gerçekleştirilen tüm işlemlerin kaydedildiği dağıtık hesap defterine bağlı bir dijital varlık. Bitcoin’in blockchaine her gönderilişinde madenciler proof-of-work algoritması kullanarak blok, blockchaine eklenmeden önce onayını yapıyor.

Teoride sahte Bitcoin işlemleri de yapılabilir ancak madenciler bunu onaylayamaz ve dolayısıyla da blockchain’e eklenemez. Belli saldırılar gerçekleştirilebilir ancak bunun için de üçüncü bir partinin bitcoin hash gücü üzerinde %51’den fazla kontrol sahibi olması gerek ve ilk kripto paranın ne kadar merkezsiz olduğu düşünülürse böyle bir saldırının gerçekleşmesi de çok küçük bir ihtimal.

Bu ekstra güvenlik sayesinde güvenilir bir yatırım alanı arayan yatırımcılar altından daha güvenli bir yatırım aracı olarak Bitcoin’e yönelebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın! 

Sahte Altın Krizi, Bitcoin’in Değerini Bir Kez Daha Ortaya Koyuyor

Yorumlar kapalı.