Santander Para Transferleri İçin Ripple’ı Kullanacak

0 görüntülenme
Santander, önümüzdeki bir kaç ay içerisinde en popüler üçüncü kriptopara olan Ripple ile ortak bir uluslararası para transferi aplikasyonu çıkaracağını duyurdu. Bankanın CEO’su Nathan Bostock yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu baharda, eğer birisi bizden önce davranmazsa, blockchain teknolojisi ile sınır ötesi ödemeleri gerçekleştiren ilk bireysel bankacılık şirketi olacağız.”

 

Ripple blockchain tabanlı xCurrent ve RippleNet ürünleri ile sınır ötesi ödeme yapmada uzmanlaşmış bir şirket. 2015 ve 2016’da Ripple’a yatırım yapan Santander, ayrıca Ripple teknolojisini kullanarak 2016 yılında bir uluslararası ödeme aplikasyonunun denemesini yaptı.

Bankanın CEO’su Ana Botin, Ocak ayının sonunda gerçekleşen 2017’nin sonuçlarıyla ilgili bir sunumda bu aplikasyonun İspanya, Brezilya, Britanya ve Polonya’da hayata geçeceğini açıkladı.

Deneme uygulaması çalıştırıldığında, transferler geleneksel sınır ötesi ödemelerde gerçekleşen bir kaç günlük sürenin aksine 24 saat içerisinde gerçekleşmesini sağladı. Ripple’ın teknolojisi ayrıca insanların transfer ücretini de öğrenmelerini sağlıyor. Transfer ücreti de pek çok geleneksel transfer yöntemine göre daha ucuz, çünkü geleneksel uluslararası transfer sistemlerindeki aracıyı ortadan kaldırıyor.

Santander son girişimi olarak piyasa değeri bakımından en yüksek üçüncü kriptopara olan Ripple ile ortak olmaya karar verdi. Bu kriptopara 2012 yılında San Francisco’da kurulmuştu. Şirketin hedefi küresel ödeme ve transferlere blockchain ve kriptopara çözümleri sunmaktı, bu bakımdan Santander için mükemmel bir aday haline geldi.

Şunu belirtmeliyiz ki Santander Ripple ile ortak olan tek şirket değil. MoneyGram ve Western Union da bir likidite çözümü olarak xRapid’i deniyorlar. UAE Exchange de uluslararası transfer platformu olan xCurrent’i kullanıyor.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Bunlar ilginizi çekebilir

2017’de En Çok Blockchain Patenti Çin’de Alındı Financial Times raporuna göre 2017’de World Intellectual Property Organization’a en çok Blockchain patenti için başvuran ülke Çin oldu. Uluslararası patent organizasyonundan Thomson Reuters’a göre 2017’deki 406 patentin yarısından fazlası Çin’den geldi, Çin 225 Blockchain patenti alırken onu...
Şebnem Ertan 27 Mart 2018