Starbucks Bu Altcoin’i Seçti: Web3 ve NFT Ortaklığı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü kahve şirketi Starbucks, Web3 alanında çalışmak üzere Ethereum tabanlı bir altcoin projesiyle anlaştı.

Starbucks, bu altcoin projesiyle çalışıyor

Starbucks bugün yakın zamanda duyurulan Web3 deneyimi Starbucks Odyssey için Polygon ortaklığını duyurdu. Ortaklığın bir sonucu olarak, yeni Web3 destekli deneyim, Starbucks Rewards sadakat programı üyelerine NFT’ler sağlayacak. Türünün tek örneği sadakat programı deneyimi, Polygon’un düşük ücretler ve yüksek işlem hızları kapasitesiyle desteklenmektedir.

Starbucks Bu Altcoin Projesini Seçti

Program, Ethereum ağının üzerinde yer alan bir ölçeklendirme aracı olan Polygon’un tabanında olacak. Polygon ve diğer ölçekleyiciler üzerinde çalışan uygulamalar, Ethereum’un tıkanmasına neden olduğu bazı yüksek maliyetleri ve düşük işlem hızlarını önleyebilirler. Bununla birlikte, 12 Eylül’den itibaren müşteriler ve iş ortakları, bu yıl içinde başlayacak olan Starbucks Odyssey deneyimine ilk erişim hakkı kazanma şansı için bekleme listesine katılabilirler. Starbucks strateji ve pazarlama başkanı Ryan Butz’ın ortaklık hakkında açıklamaları:

Sürdürülebilirlik hedeflerimiz ve taahhütlerimizle uyumlu teknolojiyi kullanarak Starbucks Odyssey’i oluşturmak en büyük önceliğimizdir. Hangi Blockchain’in kullanılacağını ve Polygon’un hızlı, düşük maliyetli ve karbon nötr ağının ilk dijital topluluğumuz için mükemmel bir temel olduğunu değerlendirirken çok düşünceli ve kapsamlı bir yaklaşım izledik.

Ortaklık Starbucks müşterilerine neler söylüyor

Polygon, yıl sonuna kadar karbon negatif olmayı taahhüt eden öncü altcoin projelerinden biridir. Ayrıca ağının kümülatif CO2 borcunu şimdiden telafi etti. Ethereum’un PoS mekanizmasına geçişi, Polygon PoS’un karbon ayak izini %99,91 oranında daha da azaltacak.

Starbucks, daha verimli bir Blockchain olarak Polygon ağını seçerken müşterilerine bazı avantajlar sağlamak istiyor. Polygon ağı üzerinden piyasaya sürülecek NFT’ler artık doğrudan kredi kartı ile satın alınabilecekler. Ayrıca NFT ürünleri satmak için kredi kartı gerekmeyecek.

Polygon hakkında

Polygon, Ethereum 2.0 hala geliştirilme aşamasında olduğu için hala pratik bir seçenek olarak görülmektedir. Platformunda müşteriler ve geliştiriciler tarafından deneyimlenen büyük verim ve düşük gas giderleri nedeniyle popülerlik kazanmıştır. Polygon, Plazma ve PoS tabanlı alt chain’lerden uyarlanmış bir versiyonuna önceden sahip olan Ethereum ağı için oluşturulmuş son derece etkili bir ölçeklenebilirlik çözümü olan MATIC olarak başladı.

Ekim 2017’de Polygon MATIC, aynı yılın ilerleyen saatlerinde mainnet’e geçmeden önce bir testnet olarak başladı. Uzun vadede MATIC, Maker (MKR), Decentraland (MANA) gibi projelerle ilerleme kaydetti. Ayrıca, MATIC grubuna yönetimlerini büyütmek için yeterli finansman sağlayan Binance ve Coinbase gibi platformlarla çalışmaya başladı. Plazma’yı (Şubat 2021’de yeniden markalaştıktan sonra kısmen kullandıkları bir sistem) uygulamaya başladılar. AAVE daha sonra Nisan 2021’de Polygon ağının önemini artırmak için Polygon’un platformunda tanıtıldı.

MATIC şu anda piyasa değerine göre en büyük 12.kripto para birimidir. Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, son günlerde 1,0 doların altında işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Starbucks Bu Altcoin’i Seçti: Web3 ve NFT Ortaklığı!