23 Ekimde İstanbul Uniq Hall’de kripto paralar ve blok zinciri teknolojisi üzerine bir çalıştay gerçekleştirilecek. Bu çalıştayda blok zincirini ve, dağıtılmış kayıt sistemlerini daha iyi bir şekilde keşfetmek, herkesin kullanımına açık olan ve izne tabi olan blok zincirlerini daha yakından tanımak ve ICO’lar hakkında daha detaylı bilgi almak ana hedeflerden.
Çalıştayda ayrıca Merkezi Bankaları tarafından basılan paraların doğası ile kripto paralara ve blok zinciri ile çalışan diğer menkul değerlere getirilen küresel düzenlemeler incelenecek.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tanım
Blockchain teknolojisi, tüm büyük finans kuruluşları ve dünyanın önde gelen merkezi hükumetleri tarafından araştırılıyor. 2016 yılının Ağustos ayında, Dünya Ekonomik Forumu, “Blok Zincirinin Küresel Finansal Sistemin ‘Kalbi’ olması konulu bir rapor yayınladı. Blok zincirinin ve dağınık veri saklama teknolojisinin (DLT) önemli bir kısmı kripto paralar ve jetonlardır. Bugüne kadar ulaşan en sağlam ve en eski halka açık blok zinciri Bitcoin’dir. Bitcoin şu anda 77 milyar doların üzerinde bir toplam değere sahip. Sistem küresel bilgisayarlar ağına dayanıyor. İsteyen herkes ağa dahil olup bitcoin blok zincirinin parçası olabilir. Açık kaynak yazılımı kullanıyor ve şimdiye kadar hiç ciddi şekilde hacklenmedi.
Ethereum blok zinciri ise kripto para olarak dizayn edilmedi, daha çok merkezi olmayan uygulamalar ve kuruluşlar için bir platform niteliğinde. Birçok jeton satışı ve ICO (koin halka arzı) Ethereum sistemi üzerine inşa edilmiş durumda ve projeler için bu ICO’lar vasıtasıyla yüz milyonlarca dolar para toplandı. Örneğin Brendan Erich tarafından oluşturulan Basic Attention Token ICO’su ile sadece 24 saniyede 33 milyon dolar para toplandı.
Öte yandan izne tabi dağıtılmış kayıt defterlerini araştırmak için örgütlenmiş kurumların konsorsiyumları da bulunmaktadır. Örneğin 80 küresel finansal şirketin oluşturduğu R3 konsorsiyumu. 150’den fazla üyesi bulunan Ethereum Kurumsal Ortaklığı ve 130’dan fazla üyesi bulunan Hyperledger.
Neler Öğreneceksiniz
- Blok zinciri ve dağınık kayıt defteri nedir
- Merkez Bankasının bastığı paralar nasıl finansal hizmetlere dönüşür
- Herkese açık olan ve izne tabi olan blok zincirleri arasındaki farklar. Her ikisi için de örnekler
- Dağıtılmış kayıt defteri ile yapay zeka, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti ve kuantum hesaplamalar arasındaki ilişki nedir
- ICO ve Jeton satışı nedir, bunların girişim sermayesi fonlarına etkisi
Eğitmen Hakkında
Robert Schwentker Silikon Vadisinde çalışan bir teknoloji uzmanı ve blok zinciri eğitmeni. Kısa süre önce blok zinciri teknolojilerinin kadın sığınmacılara olan uluslararası yardımlar üzerindeki etkisini ve verimliliğini artırmak için Birleşmiş Milletler Kadın Yenilik ekibine katıldı. Paypal, American Express ve Citigroup gibi şirketlerde eğitim, yenilikçi şirket ilişkileri, programlama ve finansal sistemler hakkında önemli tecrübelere sahip. Blokchain Üniversitesi ve DLT Eğitim’in kurucularından olan Schwentker, 1000’den fazla girişimciye eğitim verdi ve ABD, Brezilya, Hindistan, Suudi Arabistan, Singapur ve Japonya gibi birçok ülkede 200’den fazla blok zinciri projesinin başlamasına öncülük etti. Şu anda blok zinciri ile çalışan birçok serbest girişim firmasına ve Cisco Blok Zinciri Laboratuvarına danışmanlık etmekte.
Kayıt olmak için tıklayınız.
Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.
Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.