Süpermarket Alışverişlerine Blockchain Çözümü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süpermarketlerin Sonu Mu? MARS, Campina ve diğerleri, küresel üreticilerin fiyatlarını üçte biri kadar indirebilecek blockchain gıda teknoloji hizmetine kaydoluyorlar


Yeni INS platformu, aracı şirketlerini atlatarak blokchain ve akıllı kontratları tedarik zinciri yönetimine uygulayarak günlük alışverişin %30’unu tasarruf etmeyi hedefliyor

En büyük Türk gıda ve ev eşyaları markaları, tedarik aracılarını (perakendecileri ve toptancıları) atlatarak market alışverişi faturalarının %30’unu azaltabilen yeni alışveriş servisine katıldılar. MARS, Campina, Reckitt Benckiser ve diğerleri, Türkiye’de 2018 yılının 3. Çeyrek yılında Türkiye’de faaliyete başlayacak INS Ecosystem dijital platformu üzerinden ürünleri doğrudan tüketicilere satmaya başlamayı planlayarak sözleşmeleri (Mutabakat Zaptlarını) imzalamıdılar. Bu da, binlerce favori ev eşyalarının yakında çok daha düşük fiyattan satın alınabileceği anlamına geliyor.

Süpermarketler ve toptan satıcıların üreticilerle tedarik zinciri pazarlamasını ve perakendecilerin fiyat artışını dahil ederek fiyatlar konusunda müzakere ederken INS platformu markaların kendi fiyatlarını belirlemelerine ve tüketicilerin onlara kendi parayla oy vermelerine imkan sağlayacaktır. Tüketicilerin, ürünlerin toptan satış fiyatlarını artı depolama ve ortalama haftalık alışveriş sepetinin değerinin yüzde on ile yüzde on beş arasında olması beklenen taşımacılık maliyetini karşılayacak ücretini ödemeleri gerekecektir. Diğer taraftan raf fiyatları toptan fiyatını, artı süpermarketlerin ürün fiyatını %50 kadar yükseltebilen ekstra maliyetlerini kapsamaktadır.

Bu model üreticilere süpermarketlerin ödemek istediği fiyattan daha yüksek toptan fiyatını istemelerine imkan sağlayarak fayda getirecekken tüketiciler hala %30 daha ucuz son fiyatını elde ediyor olacaklar. Markalar ayrıca ürünlerini satın alan tüketicilerle ilgili veri toplayabilecek ve bireysel tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarına bağlı olarak onlara sadakat programlarını sunmak için bu verileri kullanabilecek.

Blockchain ve akıllı kontratları kullandığından dolayı INS Ecosystem geleneksel mağazalardan farklı olarak merkezi bir idareci tarafından yönetilmesine ihtiyaç duymamaktadır çünkü sistem kendi kendisini yönetmektedir ve güncellemektedir. Akıllı sözleşmeler, platformun katılımcıları arasında tam şeffaflığı ve güvenirliği garantilemektedir.

Artık imzalanmış sözleşmelere ek olarak Kraft Heinz, Kellogg, Johnson&Johnson, Arla ve Brezilya’dan, Britanya’dan, Avustralya’dan, İtalya’dan birçok bağımsız tüketici eşya üreticisi INS Ecosystem’e ciddi ilgi göstermektedir. INS, 5 Aralık 2017’de başlayacak ICO’ya hazırlanıyor.

Süpermarket Alışverişlerine Blockchain Çözümü