Twitter’da Sahte ICO Tanıtan Libra Dolandırıcılarına Dikkat!

hacker
hacker
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Twitter’da Libra projesinin koini LIBT’nin sahte ICO’sunu düzenleyen bir hesap ortaya çıktı. Hesap 2018’den beri Twitter’da var ancak, Etherscan verilerine göre ERC20 token’ı 26 Ocak’ta oluşturuldu. Dolandırıcılar 200’den fazla ETH’nin özel olarak toplandığını iddia ederken, yatırımların gönderildiği adres gelen işlemlerin çoğunun boş olduğunu göstermekte.

Dolandırıcılar Libra rolüne girip, LIBT token’ı için ICO düzenlediklerini iddia ediyor

Facebook’un Libra’sının geleceği belirsiz olsa da bu durum, dolandırıcıların kar etmeye çalışmasını engelleyemedi. Twitter’da “@CoinLibraToken” adlı bir hesap, takipçilerinden Ethereum (ETH) ödemesi talep edip LIBT token’inin sahte bir ICO’sunu yürütüyor.

Bu sahte Libra hesabı Mart 2018’den beri Twitter’da olmasına rağmen potansiyel Facebook token’ı söylentileri 2019’un ikinci yarısına kadar duyulmamıştı bile. 25 Ocak’tan önce hesapta herhangi bir aktivite yoktu ve LIBT token’inin akıllı sözleşmesi 26 Ocak’ta oluşturuldu.

Hesabın ilk tweet’i, Facebook’un Libra’sının yeniden başlatıldığını açıkladı ve token’ın toplam 500 milyar arz ile “basit bir küresel ERC20 token’ı” olduğunu söyledi.

Yazım ve dilbilgisi hatalarının bol olması şüpheleri arttırmadıysa da zayıf matematik kesinlikle arttırdı. Twitter hesabına göre 0.1 ETH yatırımının 300 milyon LIBT getirisi varken, 0.5 ETH yatırımının 3 milyar LIBT getirisi var. Listelenen adrese 1 ETH gönderenler 30 milyar LIBT ve 2 ETH gönderenler cömert bonuslar sayesinde 100 milyar LIBT alacaklar.

Boş işlemler, özel yatırımlar ve sahte takipçiler

SparkToro’nun analizi, @CoinLibraToken’ın 12.000 takipçisinin %40’ından fazlasının sahte hesap olduğunu gösterdi. Gerçek katılımı yapay olandan ayırt etmek zor olsa da azalan yorum, beğeni ve retweet miktarı bu sayılara müdahale edildiğini gösterebilir.

Etherscan’in verilerine göre, yatırımcıların ETH göndermeleri istenen adreste toplam 39 işlem gerçekleştirilmiş, birçoğu gelen yatırımlardan oluşuyor ancak bu işlemlerin neredeyse tamamı boş.

Dolandırıcı, kamu satışında 3 ETH topladıklarını iddia ediyor ve bu iddia Etherscan verileriyle destekleniyor olsa da, daha kapsamlı bir araştırma ile bu işlemlerin aynı adresten geldiği ortaya çıkıyor.

Konuyla ilgili ilk araştırmalar, LIBT token’ının @CoinLibraToken hesabının sahte olduğunu gösterdi. Neyse ki şimdiye kadar çok kayıp yaşanmadı, Twitter kullanıcılarından önemli miktarlarda para toplanmadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Twitter’da Sahte ICO Tanıtan Libra Dolandırıcılarına Dikkat!