Pantera Capital CEO’su Dan Morehead Pazartesi günü Reuters Küresel Piyasalar Forumu’na verdiği demeçte, daha yeni bir token olarak Ethereum’un (ETH) Bitcoin’den (BTC) daha fazla çalışması gerektiğini söyledi ve en son Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 1559 yükseltmesinin, lider altcoin projesinin sabit bir varlık gibi ticaret yapmasına yardımcı olacağını ekledi.
Dan Morehead: Değer depolamak isteyenler, en büyük altcoin projesine geçecek
Kripto alanında ünlü bir CEO olan Dan Morehead, değer depolamak isteyen kullanıcıların Bitcoin yerine Ethereum’u kullanacağını, BTC’den ETH’ye geçiş yapmalarını beklediğini söyledi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Çarşamba günü yayınlanması planlanan EIP 1559, Ethereum blockchain’inde işlemlerin nasıl işlendiğini önemli ölçüde değiştirecek ve aynı zamanda gas ücretlerinin yakımıyla ETH arzını azaltacak.

Morehead, yükseltilmiş “Ethereum 2.0”a geçişin, Bitcoin’in büyük karbon ayak izine kıyasla ETH’nin madencilik enerji kullanımını azaltacağını söyledi. Blockchain’in merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarında kullanılması da fiyatları destekleyecektir. Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, 2021’deki fiyatını iki katından fazla artırarak Pazartesi kapanışı olan 2.608 dolara çıkarırken, Bitcoin’in yüzde 46’lık artışla 39.166 dolara yükseldi.
Morehead’e göre BTC, 2021’i 80.000-90.000 dolar arasında bitirecek
Morehead, Bitcoin’in 2021’i 80.000 ila 90.000 dolar arasında bir yerde sonlandıracağını ve bir yıl içinde 120.000 doların üzerine çıkacağını öngörüyor. Artan ana akım benimseme ile BTC’nin önümüzdeki on yılda 700.000 dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

Morehead, Bitcoin’i Nisan ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.895 doların yüzde 40 altında bırakan son dalgalanmaya rağmen, Pantera Capital’in fonlarının bireysel yatırımcılardan daha az “ivme” odaklı kurumsal yatırımcıları çektiğini ve mevcut fiyatları bir satın alma fırsatı olarak gördüğünü söyledi.
Ayrıca, kripto para borsası Binance üzerinde küresel bir baskı gibi artan düzenleyici incelemeyi bir “geçiş” aşaması olarak görüyor. 2,8 milyar dolarlık blochchain ile ilgili varlıkları yöneten Pantera; Bitstamp, Coinbase ve Meksika merkezli Bitso gibi bölgesel borsalar dahil olmak üzere çeşitli kripto borsalarına yatırım yaptı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

