“2030’da Blockchain’in Piyasa Değeri 2 Trilyon Dolar Olacak”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finans ve teknoloji alanlarında veri analizi yapan IHS Market, temmuz raporunda 2030 yılında blockchain teknolojisinin iş hacminin 2 trilyon dolar olacağını ön gördü. Raporda

2 Trilyon Dolar: Çok mu Düşük?

Raporda blockchain değerleri “önde gelen blockchain uzmanlarıyla derinlemesine röportajları da içerecek şekilde” parça parça incelese de 2 trilyon çok sıradan bir sayı. 2030 yılı gerçekten çok uzak.

Ek olarak, koin piyasasında genel bir düşüş olsa da, blockchain uygulamaları artıyor. Her türlü sektördeki patent çılgınlığı ve ortaklıklar da buna dahil. Artan patent sayıları, gelecekteki girişimlerin birinci basamağı gibi görülebilir.

CCN haberinde olduğu gibi, 2017’deki yükseliş döneminde piyasa hareketleri 1 trilyon dolara yaklaşmıştı.

Rapora göre, blockchainle işlem yapan önemli sektörler şunlar:

  • Bankacılık ve finans firmaları
  • Tedarik ve lojistik zincirleri
  • Reklamcılık ve medya firmaları
  • Devlet ve kamu kurumları
  • Güç ve enerji firmaları
  • Perakende ve e-ticaret
  • Yazılım uzmanları ve geliştiricileri
  • Telekom operatörleri
  • ICO’lar ve kripto uzmanları

Meslek Geliştirici Olarak Blockchain

CCN haberindeki gibi, blockchain endüstrisi şimdiye kadar olmayan “Blockchain Geliştiricisi” gibi bir çok meslek getirdi. Birçok ülke bu yüksek gelirli meslekleri çekmek adına kriptoya yönelik yasaları kolaylaştırıyor.

Blockchain vertical’ın kendisi de henüz tam olarak oturmuş değil. Sıradışı patentler teknolojinin farklı yönlerine dikkat çekmeye devam ediyor. Teknoloji olgunlaştıkça 2030’da vertical çok daha farklı gözükebilir. Ki bu da 2018’de tahmin edemeyeceğimiz yeni bir çok iş alanının oluşması demek.

Firmalar çalışanlarını kripto paralarda daha hızlı hale getirmeye çalışıyor. Henüz üniversiteler teknolojiye yetişemedi ama Stanford ve IBM gibi yerler sıradan eğitim alanlar dışındaki çalışanlar için eğitimler düzenliyor. Katılımcıların çoğu eğitimin sonunda güvenilir profesyoneller oluyor.

Yine de her zaman arka planda yönetim ve merkezi otorite konusu akıllarda. Kripto piyasası olgunlaştıkça yaptırımlar ya çok geç yada çok sert geliyor.  Örneğin şu an SEC yeniliklerin önüne geçmek ve tartışma ortamı yaratmakla suçlanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter‘da takip edin, Facebook sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımız katılın, !

“2030’da Blockchain’in Piyasa Değeri 2 Trilyon Dolar Olacak”