TCMB Başkanı Açıkladı: Kripto Paralar İçin Tarih Belli Oldu!

sahap kavcioglu aa 1561778
sahap kavcioglu aa 1561778
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın üçüncü enflasyon raporu ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarında kripto para birimleri ile ilgili görüşleri ise dikkat çekti. Kripto paralar ile ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Eylül ayına işaret ederek “Pilot uygulamaya başlayacağız ve açıklama yapacağız” dedi. Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarına bakalım…

TCMB Başkanı, kripto paralar için Eylül ayına işaret etti

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın üçüncü enflasyon raporu ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Bu önemli sunumda TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu kripto para birimleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu ve Eylül ayına işaret etti. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Dijital paralarla ilgili çalışmalarımız aynı yoğunlukta devam ediyor. Eylül ayından sonra pilot uygulamaya başlayacağız, açıklama yapacağız, yoğun ve ciddi bir şekilde çalışma devam ediyor.

Türkiye'den Kesitler: Hayali Kripto Para ile İlginç Vurgun!

Şahap Kavcıoğlu: Kripto para ile ilgili bir yasak söz konusu değil!

Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, Şahap Kavcıoğlu daha önceki açıklamalarında da kripto paralar için önemli değerlendirmelerde bulundu. Şahap Kavcıoğlu, Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili bir yasağın söz konusu olmadığını kapsamlı çalışmaların ilgili kurumların katılımıyla devam ettiğini belirtti. Merkez Bankası Başkanı konuya yönelik şunları söylemişti:

Rezervlerin güçlendirilmesinin önemli olduğunu biliyoruz, bu anlamda çalışmalarımıza hem rezevleri çeşitlendirerek hem de güçlendirerek devam edeceğiz. Kripto varlıklara getirdiğimiz düzenlemeyle bir yasak söz konusu değil, kapsamlı çalışma ilgili kurumların katılımıyla devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

TCMB Başkanı Açıkladı: Kripto Paralar İçin Tarih Belli Oldu!