Dev Bitcoin Platformunda Veri Sızıntısı: 3 Milyon Hesap Etkilendi!

BitcoinTightRope
BitcoinTightRope
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Have I Been Pwned’e göre 3.1 milyon CoinMarketCap kullanıcısına ait e-posta adresleri geçen hafta sızdırıldı. Ünlü Bitcoin platformunda gerçekleşen sızıntı, geçen Salı günü meydana geldi ve e-posta adreslerini etkiledi, ancak şifreleri etkilemedi. Kriptokoin.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim…

Dev Bitcoin platformu CoinMarketCap’tan 3.1 milyon kullanıcı bilgisi çalındı!

Have I Been Pwned, web sitesinin veritabanının 12 Ekim 2021’de ihlal edildiğini söylüyor. Güvenlik ihlalinde şifreler hariç tam olarak 3.117.548 e-posta adresi çalındı. CoinMarketCap‘in, “kullanıcı hesaplarının bir listesi olduğu iddia edilen çevrimiçi veri listelerinin ortaya çıktığını” ve bunun “kendi abone tabanıyla bir korelasyonu bulduğunu” itiraf ettiği bildirildi.

Ancak verilerin nasıl sızdırıldığı henüz bilinmiyor. CoinMarketCap, “Kendi sunucularımızda veri sızıntısına dair herhangi bir kanıt bulamadık” diyerek gelecekteki güncellemeleri sağlayacağını da sözlerine ekledi. Sızan verilerin şifre içermemesi, CoinMarketCap’in bir borsa görevi yapmaması gerçeğiyle birleştiğinde, saldırının büyük ölçekli bir hırsızlığa neden olma ihtimalinin düşük olduğu anlamına geliyor.

Bitcoin Fiyatı Dev Borsada 8 Bin Dolara Düştü!

Veri sızıntıları sorunları, piyasada daha öncede yaşandı!

Acil riskler olmamasına rağmen, bu sızıntı yine de kullanıcı gizliliğine zarar veriyor. Ayrıca, özellikle CoinMarketCap’in geçmişte kimlik avı kampanyalarını kabul ettiği göz önüne alındığında, saldırganlara daha fazla saldırı gerçekleştirmeleri için kaynak sağlayabilir.

Celsius, Ledger ve BitMEX dahil olmak üzere diğer birçok kripto şirketi, e-posta adresleri ve kullanıcı bilgileriyle ilgili benzer sızıntılar yaşadı. Bu sızıntıların her biri son iki yılda gerçekleşti. CoinMarketCap’in sahibi olan kripto borsası Binance, 2019 yılında ilgisiz bir saldırının hedefi oldu. Bu saldırı, şirketin Bitcoin varlıklarının %2’sinin çalınmasına neden oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dev Bitcoin Platformunda Veri Sızıntısı: 3 Milyon Hesap Etkilendi!