O Web3 Coin Patladı: Ünlü Yönetici: Bu Coinlere Odaklanın!

047 Viktor Fischer LukA L BA ba 2
047 Viktor Fischer LukA L BA ba 2
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3 coin projesi STEPN (GMT), Mart lansmanından bu yana %920 arttı. 120 milyon dolarlık bir fondaki bir kripto VC, sağlam iş modellerine sahip olan 2 alternatif paylaşıyor.

“Blockchain benim için özgürlüğü temsil ediyor”

1989’da dağılana kadar çok az özgürlük sunan komünist bir ülke olarak tanımladığı Çekoslovakya’da büyüyen, Rockaway Blockchain fonunun yönetici ortağı Viktor Fischer, “Blockchain benim için özgürlüğü temsil ediyor” diyor.

Özgürlük özlemi Viktor Fischer’in Blockchain teknolojisine olan ilgisini artırdı. Fischer, “Gerçekten herkesin aynı finansal hizmetlere erişmesine izin veriyor” yorumunu yapıyor ve bu yüzden bu konuda tutkulu olduğunu belirtiyor.

Web3 coin

Rockaway Fonu’nda hangi altcoin’ler yer alıyor?

Şu anda, web sitesine göre, ilk fonunda yaklaşık 120 milyon dolar toplayan Avrupa’nın en büyük Blockchain ve merkezi olmayan finans (DeFi) fonu olan Rockaway Blockchain fonunu yönetiyor. Fon, Multicoin Capital’den Framework Ventures’a kadar önde gelen kripto yatırım şirketlerine ve Solana, Cosmos, Uniswap ve Vega gibi altcoin projelerinden doğrudan faydalanma imkanı sunuyor. Fischer, şunları söylüyor:

Bizler temelde mühendisiz. Stake operasyonunu biz yürütüyoruz. Ayrıca bir getiri fonumuz var. Protokollere likidite sağlıyoruz ve bu onların önyükleme yapmalarına yardımcı oluyor. Çünkü o zaman TVL daha erken büyüyor ve daha sonra onlara ödünç verdiğimiz parayı temel olarak operasyonları başlatmak için kullanabiliyorlar.

Rockaway’in desteğine bir örnek, merkezi olmayan özerk kuruluşların (DAO’lar) yönetimidir. Fischer, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

DAO’ların mutlaka çalışmasına gerek yok, kesinlikle özerk değiller. Bu yüzden, takvime düzenli aramalar koyan biri olmalı, temelde adamlara yeni bir sürüm güncellemesi olması gerektiğini ve erken olduğunuzda birinin bunu yapması gerektiğini söylüyor. Ve çoğu zaman, kurucular değil, çünkü geliştirme gibi, kodlama gibi başka öncelikleri var.

cross-chain

“Şu anda cross-chain’li köprüler çağı olduğunu düşünüyoruz”

Fischer, yatırım konusunda mühendislik yaklaşımına sahip olmasına rağmen, yatırım yaptığı projelerden biri başarısız olursa devreye girmek zorunda kalmak istemiyor. Bunun yakın tarihli bir örneği, Jump Crypto’nun saldırıya uğrayıp 320 milyon dolar kaybettikten sonra cross-chain bir köprü olan Wormhole’u durdurmak için devreye girmesi.

Fischer, Jump Crypto’nun Wormhole’e verdiği desteğin, kendi ekosistemleri içinde bir proje olduğu için mantıklı olduğunu, ancak risk sermayesi şirketleri için farklı olduğunu söylüyor:

Projeleri kurtarmak istemiyoruz çünkü bunun emsal teşkil ettiğini düşünüyorum. Bilgisayar korsanları tarafından herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için kurucuların ve VC’lerin sorumlu olması gerekiyor.

Wormhole

Cross-chain köprülerin karşılaştığı güvenlik sorunlarına rağmen, bu, Fischer için oracles’ın yanı sıra önemli bir yatırım alanı. Yakın zamanda cross-chain’li köprü Axelar’a yatırım yapan Fischer, “Şu anda temelde cross-chain’li köprüler çağı olduğunu düşünüyoruz” diyor.

Fischer, Web3 coin projesi STEPN (GMT)’de yükselişe geçiyor

Ünlü yönetici move-to-earn ve work-to-earn  trendini yakından izliyor. Kriptokoin.com’un bu makalesinden daha detaylı bilgi edinebileceğiniz STEPN, oyuncuların yürüyerek, tempolu yürüyerek veya koşarak kripto kazandığı bir Web3 coin projesi.

Web3 coin

CoinMarketCap’e göre, tokenin Mart ayında piyasaya sürülmesinden bu yana, 9 Mart’taki 0,15 dolardan Pazartesi günü %900 artışla 1,44 dolara yükseldi. Ancak Fischer henüz iş modeline ikna olmuş değil ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

STEPN kullanan biriyle konuştum ve bana bir mil yürümenin 500 dolar olduğunu söylediler. Fakat STEPN farklı bir iş modeli, temelde sadece bir şey yaptığınızda token alıyorsunuz, ancak diğer tarafta bu işi yapıyor olmanızın hiçbir faydası yok.

Web3 coin projesinin ötesinde iki altcoin’e işaret ediyor

Fischer STEPN yerine, bireylerin çalıştığı, ancak bu çıktının başka biri için değerli olduğu merkezi olmayan bir kablosuz internet ağı olan Helium (NNT) gibi piyasadaki diğer oyunculara bakıyor. Bunu yapan iki şirketin altını çiziyor:

Web3 coin

1) Hivemapper

Hivemapper, kişilere bir araç kamerası kullanarak harita verilerini toplamaları için ödeme yapıyor ve karşılığında BAL token’leri kazanılıyor. Şirket, bireylerin BAL’ı kullanarak harita kredileri satın alacakları ve daha sonra veri setine erişecekleri, topluluğa ait bir harita ağı oluşturmayı hedefliyor.

Web3 coin

2) RealityMaps

RealityMaps, Solana ağındaki 360 derecelik bir görüntü veri kümesi platformu. Bireyler kentsel alanların yüksek kaliteli fotoğraflarını gönderiyor ve karşılığında ağ tarafından doğrulandıktan sonra çalışmaları için RealityCoin alıyorlar. Kurumsal şirketler daha sonra RealityMap verilerine erişmek ve bu veriler için ödeme yapmak için RealityCoin’i kullanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

O Web3 Coin Patladı: Ünlü Yönetici: Bu Coinlere Odaklanın!