LUNA Çöküşü Nedeniyle SHIB, BTC ve ETH G7’ye Gidiyor!

2d570fca92ed62941377fad7f6ac58d9
2d570fca92ed62941377fad7f6ac58d9
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasını sarsan LUNA çöküşü nedeniyle Shiba Inu (SHIB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve diğer kripto paralar G7 toplantısının gündemine girdi. Fransız Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, G7 ülkelerindeki kripto para birimi düzenlemeleriyle ilgili yaklaşan tartışmalar hakkında bilgi verdi. Merkez Bankası Başkanı, piyasadaki son dramatik olayların, Web3’te düzenlemenin ölümcül önemini vurguladığını belirtti. Bitcoin (BTC) fiyatını ve detaylı piyasa verilerini buradan görebilirsiniz. 

BTC, ETH, SHIB ve diğer kripto paralar G7 toplantısında ele alınacak

Bir Reuters haberine göre, Fransız Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, BTC, ETH ve SHIB dahil tüm kripto paraları ilgilendiren düzenlemelerin Almanya’da yapılacak olan G7 toplantısının odak noktası olacağını söyledi.

Francois Villeroy de Galhau, geçen hafta kripto para piyasasında deprem etkisi yaratan Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) çöküşünün kripto piyasalarında neden olduğu benzersiz türbülansın ortasında, bu konunun gündeme eklendiğini vurguladı. Fransız Merkez Bankası Başkanı, Paris’te devam eden küresel yükselen piyasalar konferansı sırasında şunları söyledi:

Yakın geçmişte yaşananlar, küresel düzenlemeye olan acil ihtiyaç için bir uyandırma çağrısıdır.

SHIB

Daha önce Kriptokoin.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, G7 finans şefleri, 2020’nin 4. çeyreğinden beri düzenli olarak kripto para birimi düzenlemesini tartışmaya başladılar. BU tartışmalarda, büyük ölçüde CBDC’lerin ve stablecoin’ler ele alındı.

UST çöküşü kripto paralar için yeni kısıtlamalara neden olabilir

Kriptokoin.com haberlerinden de yakından takip ettiğiniz, Terra USD (UST)’nin dolar peg’ini kaybetmesiyle başlayan dengesizlik nedeniyle Anchor Protocol (ANC) problemi bir araya geldi ve bu da UST’nin dağılmasına ve Terra’nın (LUNA) çökmesine neden oldu. Bu çöküş, kripto para piyasasında milyarlarca dolarlık tasfiyelere ve tam anlamıyla piyasa katliamına yol açtı.

Bu gelişmelerin ertesinde ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu çöküşün kripto ve stablecoin’ler üzerinde yeni bir düzenleyici çerçeveye olan acil ihtiyacı güçlendirdiğini vurguladı. Aynı zamanda, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tom Emmer, düzenlemenin benimsenmesini hızlandırma girişimlerini eleştirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

LUNA Çöküşü Nedeniyle SHIB, BTC ve ETH G7’ye Gidiyor!