APENFT Nedir? NFT Coin Ne İşe Yarar?

APENFT Nedir? NFT Coin Ne İşe Yarar?
APENFT Nedir? NFT Coin Ne İşe Yarar?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

APENFT nedir? APENFT (NFT), Metaverse, NFT ve GameFi ürünlerinin çok zincirli bir şekilde ticaretine izin veren bir Blockchain projesidir. Bu makalede APENFT nedir, ne sunar, NFT coin nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır gibi yatırımcıların merak ettiği soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Kriptokoin.com olarak sizin için derledik. Gelin Metaverse ve NFT’lere yoğunlaşan bu pazar yerini birlikte inceleyelim.

APENFT nedir?

APENFT, Ethereum, Binance Chain, TRON ve Heco gibi Blockchain’ler üzerinde çalışan bir platformdur. Platform, bu çok zincirli yapısı sayesinde varlıkların zincirler arası ticaretine olanak tanır. Bu kapsamda APENFT; Metaverse, GameFi ve NFT gibi Blockchain ürünlerinin ticaretine izin verir. Proje temelde NFT dünyası ve güzel sanatlar dünyası arasında bir köprü kurmayı amaçlar.

Bununla birlikte APENFT, yüksek kaliteli gerçek eserleri NFT’ye dönüştürmeyi de mümkün kılar. APENFT, bunu yaparak sanat alanını daha demokratik ve merkeziyetsiz hale getirmeyi amaçlamaktadır. Ekip, en iyi sanatçıların %50’sinin, önümüzdeki 10 yıl içinde Blockchain’de kayıtlı NFT eserlerine sahip olacağına inanmaktadır. Bunun için gerekli olan ortamı hazırlamak için APENFT’yi geliştirmektedirler.

APENFT ne sunar?

APENFT, temelde çeşitli Blockchain ürünleri için bir ticaret platformudur. Bu platform içerisinde kullanıcılar, geleneksel veya dijital sanat eserlerini NFT olarak satın alabilmektedir. Şu anda APE pazarı; Beeple, FEWOCiOUS, Pablo Picasso ve Andy Warhol gibi isimlerin eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bununla birlikte ekosistem, sanatçıların geleneksel eserlerini NFT olarak pazara aktarmasına olanak tanır. Bunu ise ERC-721 ve TRC-721 kontratlarıyla yapar. APENFT’nin bu kontratlarla oluşturulmuş bir Genesis NFT koleksiyonu da bulunmaktadır.

Yukarıda bahsedilen kontratlar, Ethereum ve TRON ağının NFT gibi benzersiz varlıklar oluşturulabilmesi için piyasaya sürdüğü akıllı sözleşmelerdir. Yani kullanıcılar, APENFT içerisinde birden fazla ağ arasında seçim yapma şansına sahiptir. Bu arada platform üzerinde oluşturulan tüm NFT’ler BitTorent Dosya Sistemi (BTFS’yi kullanır. Bu, NFT’lerin bilgilerinin merkeziyetsiz şekilde Blockchain’e kaydedilmesine olanak tanır. Ek olarak APENFT, TronWallet kullanarak, kullanıcıların ödediği gas ücreti gibi maliyetleri minimuma indirir.

NFT coin nedir? Ne işe yarar?

NFT coin, APENFT platformunun yerel kripto para birimidir. Bu kripto para, pazar içerisinde ve genel platformda birçok kullanım durumuna sahiptir. Bunların başında yönetişim gelir. Kullanıcılar, NFT coin’i kullanarak, APENFT’in koleksiyonlarının yönetimi, dağıtımı ve sergilenmesi hakkında kararlar alır. Ayrıca, sanal müze içerisinde hangi koleksiyonların yer alacağı gibi konularda da yönetime katılım sağlarlar.

Bununla birlikte NFT coin, Ethereum ve TRON gibi Blockchain ekosistemlerinin büyümesine katılım sağlamayı mümkün kılar. Bu ağlarda kullanıcılar, merkeziyetsiz finansın (DeFi) avantajlarından faydalanmaktadır. Buna göre NFT coin sahipleri, ilgili DeFi airdrop ve madenciliğini başlatmak için anlaşmalı ağları kullanabilir. Bu arada kripto para, APENFT’e katılan BTC, ETH TRX ve diğer token sahipleri için bir ödül varlığı olarak da ağda hizmet eder.

APENFT nedir? NFT coin nasıl alınır?

APENFT projesiyle ve onun yerel tokeniyle ilgilenen yatırımcılar, öncelikle listeleme yapan bir kripto para borsasına erişmelidir. Bu borsalar arasında mevcut olarak Poloniex, MEXC, OKX, Bybit ve Bitget bulunur. Tokeni satın almak isteyenler bu borsalardan birine üye olmalı ve üyeliklerini doğrulamalıdır. Ardından, cüzdanlarına para yatırarak NFT coin’i satın alabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

APENFT Nedir? NFT Coin Ne İşe Yarar?