Elon Musk ve Jack Dorsey’in Mesajları Sızdı: Dogecoin Planı Çıktı!

Elon Musk ve Jack Dorsey’in Dogecoin Planı
Elon Musk ve Jack Dorsey’in Dogecoin Planı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, başlarda Twitter’ı satın alacağını söylese de, botlarla dolu olduğunu öne sürerek kararından vazgeçti. Twitter’in hisse senedi TWTR, Musk cayınca düştü. Daha sonra, Twitter yönetim kurulu Musk’un haberle manipülasyon yaptığını iddia ederek davacı oldu. Şimdi ortaya çıkan yen belgeler, Elon Musk ve Jack Dorsey arasındaki Dogecoin planını ortaya çıkarıyor.

Elon Musk ve Twitter davası Dogecoin hakkında gizli mesajları ortaya çıkardı

Mesajlar, Elon Musk-Twittter dava kapsamında Perşembe günü yeni mahkeme belgeleriyle ortaya çıktı. Mesajlar arasında, Musk’ın podcast yayıncısı Joe Rogan, Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey, teknoloji yatırımcısı Jason Calacanis ve Oracle’ın kurucusu Larry Ellison ve diğerleri ile yaptığı konuşmalar yer alıyor.

Mesajların bir bölümü, Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey’in Musk’ın sahne arkasından platformu satın alma ve reforme etme çabasını nasıl alkışladığını ortaya koyuyor. Ayrıca Musk’ın Twitter anlaşması için finansman talep ederken, platformu Blockchain tabanlı bir sosyal ağa dönüştürmek için bir “B Planı” düşündüğünü de gösteriyorlar.

Elon Musk'tan Bu Altcoin Mucidine Tepki: Hesap Askıya Alındı!

Elon Musk’un Dogecoin planı

Belgelere göre, Musk, Twitter için Blockchain tabanlı bir “B Planı” olduğunu söyledi. 14 Nisan’da tünel delme Boring Company CEO’su Steve Davis’e yazdığı bir mesajda,

B planım, Twitter’ın “tweetlerin” işleme yorum olarak yerleştirildiği Blockchain tabanlı bir versiyon. Yani, yorum başına veya o yorumun tekrarı başına belki 0.1 Doge ödemek zorunda kalacaksınız.

Mesaja göre Elon Musk, kullanıcıların 0.1 DOGE ile tweet atacakları bir Twitter planlıyordu. Ancak bu fikri kısa süre sonra değiş.

Elon Musk ve FTX CEO’su merkezsiz Twitter hakkında konuştu

Dogecoin mesajından sadece 11 gün sonra Musk fikrini değiştirdi. Bir aracıdan, kripto para borsası FTX’in milyarder CEO’su Sam Bankman-Fried’i temsil ettiğini söyleyen bir mesaj aldı. Aracı, Musk’ın “Twitter’a Blockchain entegrasyonu için mühendislik yapmasına” izin vermeyi kabul etmesi halinde, Bankman-Fried’in Musk’a Twitter’ı devralması için 5 milyar dolara kadar finansman teklif edebileceğini söyledi.

Ancak Musk, bu teklifi “Blockchain Twitter mümkün değil” diye cevapladı. Nedenini şöyle açıkladı:

Bant genişliği ve gecikme gereksinimleri, P2P (eşler arası) ağ tarafından desteklenemez. Bu ‘eşler’ kesinlikle devasa olmadığı sürece, merkezi olmayan bir ağın amacını ortadan kaldırır.

Musk yine de Bankman-Fried ile görüşmeyi kabul etti. Ancak bir şartla: “Zahmetli bir Blockchain tartışması yapmak zorunda olmadığım sürece.” Bu arada, Bankman-Fried, Musk’ın Twitter teklifine para katkıda bulunmadı.

Son olarak, mesajlar, Musk’ın bu planın uygulanabilir olmayacağına karar verdikten sonra soğuduğunu gösteriyor. Bu arada, Musk Twitter’ı satın alacağını duyurduktan sonra hangi milyarderin fon sağlamak istediği mesajlar arasında.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Elon Musk ve Jack Dorsey’in Mesajları Sızdı: Dogecoin Planı Çıktı!