5 Tahmin: Bitcoin Gelecek 6 Ayda Bu Seviyeleri Görecek!

5 Tahmin: Bitcoin Gelecek 6 Ayda Bu Seviyeleri Görecek!
5 Tahmin: Bitcoin Gelecek 6 Ayda Bu Seviyeleri Görecek!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası, son birkaç hafta içinde Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının çılgınca dalgalandığına şahit oldu. Piyasa öngörülemez olmaya devam ederken, analistlerin Bitcoin tahminleri dikkat çekiyor. Bu yazımızda, son zamanlarda öne çıkan 5 Bitcoin tahminini paylaşıyoruz…

Bitcoin için sırada 40.000 dolar mı var?

ABD işsizlik istatistiklerinin yayınlanmasının ardından, Bitcoin (BTC) fiyatı önceki düşüşünden toparlanmaya başladı. On chain analiz, son fiyat artışının uzun vadede devam edeceğini gösterdiğinden, varlığın değeri tüm dönem boyunca 23.000 dolarlık önemli psikolojik engelin üzerinde kaldı.  Gerçekleşen Bitcoin fiyatı ve hem kısa vadeli hem de uzun vadeli Bitcoin sahipleri için gerçekleşen fiyat, öne çıkan metriklerdir. Gerçekleşen değerin piyasa değerine oranı (MVRV) göstergesi,  şu anda 1,18’de ve bu da 1’e oldukça yakın. 1’in altındaki MVRV Oranı, geleneksel olarak ayı piyasası diplerini ve akıllı para birikimini gösterir.

MVRV’nin 1,18’de olduğu göz önüne alındığında, bu, piyasa oyuncularının şu anda biriktiği ve yakında potansiyel olarak yeni bir yerel tüm zamanların en yüksek seviyesini görebileceği fikrine güven veriyor. Bu, birçok kişinin, amiral gemisi kripto para biriminin fiyatının, 40.000 dolarlık bir tavanla 30.000 dolar fiyat işaretini geçtiğine inanmasına neden oldu.

Bu arada, önde gelen kripto traderı ve analist Rekt Capital, aylık zaman dilimlerine odaklanarak, Bitcoin’in daha fazla yükselmeye devam etmeden önce düşmesi için olası bir işaret tespit etti. Aynı duygu, başka bir kripto uzmanı Michael van de Poppe tarafından da dile getirildi. Ona göre, Bitcoin’in 20.000 dolar bölgesine düşmesi çok daha makul ve “çok mantıklı”. Ancak ardından 30.000 doların üzerindeki seviyeleri görebiliriz.

Tahminleri Çıkan Bitcoin Analistleri: Sıradaki Bu

Analist: Bitcoin önümüzdeki dört ay içerisinde roketleyecek

Diğer yandan, kripto para uzmanı ve bir YouTuber olan George Tung, Bitcoin fiyatının önümüzdeki üç ila dört ay içinde yüzde 150 oranında fırlayarak toplam 50.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. Benzer bir eğilim, 2019’da Bitcoin’in fiyatının yalnızca birkaç kısa ay içinde 3.600 dolardan 14.000 dolara fırladığı zaman görüldü. Tung, 2023’ün 2019’da görülenlerle neredeyse aynı eğilimler gösterdiğine inanıyor. Bu nedenle BTC’nin tıpkı 2019’da olduğu gibi Temmuz’dan önce büyük bir artış göstermesini bekliyor.

Mark Yusko, halving döngüsüne işaret etti

Morgan Creek Capital Management’ın kurucusu ve CEO’su Mark Yusko’ya göre, Bitcoin halving beklentisi ve elverişli makroekonomik koşullar nedeniyle Bitcoin’in boğa piyasası muhtemelen beklenenden daha erken başlayacak. Yusko, bir sonraki kripto boğa koşusunun veya “kripto yazının”, yumuşak merkez bankası politikaları ve Bitcoin halving beklentisinin bir kombinasyonu nedeniyle bu yılın ikinci çeyreği kadar erken başlayabileceğine inanıyor.

Milyarderlerin Aldığı Altcoin, Yeni Ortaklık Duyurdu!

ABD Fed’in yakın zamanda faiz oranlarını düşürmesi pek olası olmasa da, Yusko’ya göre piyasalar Fed’in kararlarını tahmin etme eğiliminde. Bu, faiz oranlarındaki artışların yavaşlaması veya durmasının bile yaklaşan bir pivotun işareti olarak yorumlanabileceği anlamına gelir. Bu, kripto para birimi de dahil olmak üzere tüm risk varlıkları için olumlu bir dinamik yaratacaktır.

TechDev: BTC, büyük bir kırılmanın eşiğinde

Anonim araştırmacı ve analist TechDev’in 400.000 takipçisiyle paylaştığı bir analize göre, Bitcoin (BTC), büyük bir “dürtü hareketinin” eşiğinde olabilir. Analiste göre Çin Hükümeti On Yıllık Tahvil (CN10Y) ve ABD Doları Endeksi (DXY) arasındaki oranın dinamiklerini takip etmek gerekiyor. Bu gösterge, 1 yıllık hareketli ortalama çizgisinin üzerine çıktı. Ayrıca, momentumu takip eden MACD göstergesi, geleneksel olarak “yükseliş” hissiyatıyla ilişkilendirilen “yeşil bölgeye” geri döndü. Bitcoin (BTC) tarihinde beş kez (2010, 2012, 2013, 2017 ve 2020) bu faktörlerin kombinasyonu, en büyük kripto para birimi için geçerli bir iyimser sinyaldi. Son görünümü, 2020’nin 4. çeyreği ve 2021’in 1. çeyreği arasında Bitcoin (BTC) fiyatının 8 kat artmasına neden oldu.

4.000 ABD’li de fiyat tahmini yaptı

Ocak 2023’te ankete katılan 4.000 ABD’li yetişkin, Morning Consult tarafından 24 Ocak’ta yayınlanan araştırmaya göre, Bitcoin için kasvetli bir gelecek öngörüyor ve varlığın önümüzdeki altı ay içinde muhtemelen 15.252 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor. Bu fiyat tahmini, Bitcoin’in mevcut fiyatından yaklaşık yüzde 34’lük bir düşüşü temsil ediyor.  Geri bildirimlerden, varlığa olumlu bir notla yıla başlamasına rağmen, katılımcılar arasında Bitcoin’e olan güvenlerinin azaldığı açık.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

5 Tahmin: Bitcoin Gelecek 6 Ayda Bu Seviyeleri Görecek!