TRON Mucidi Yeni Altcoin’i Duyurdu: Herkes Ayakta!

TRON Mucidi Yeni Altcoin'i Duyurdu: Herkes Ayakta!
TRON Mucidi Yeni Altcoin'i Duyurdu: Herkes Ayakta!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRON mucidi Justin Sun, yeni bir tokenın duyurusunu yaptı. Söz konusu kripto para birimi, Sun’ın danışmanlığını yaptığı Bitcoin ve altcoin borsası Huobi’de listelenecek. Ancak coin, topluluktan tepki çekti. İşte detaylar…

TRON mucidi, yeni altcoin’in duyurusunu yaptı

Çin’in önde gelen kripto borsası Huobi Global, bu haftadan itibaren “FTX Kullanıcılarının Borçları” anlamına gelen FTX’s Users’ Debt (FUD) coinini spot ticaret için listeleyeceğini söyledi. FUD, aynı zamanda piyasadaki “korku, belirsizlik ve şüpheyi (fear, uncertainty, doubt)” belirten bir ifadedir. İşletme, bu gelişmeyi bugün erken saatlerde web sitesi aracılığıyla duyurdu. FUD için para çekme işlemlerinin 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren başlayacağını belirtti.

FUD, DebtDAO tarafından çıkarılan ve bu DAO tarafından kontrol edilecek olan bir kripto paradır. FTX çöküşündeki en büyük alacaklılar için bir tahvil tokenı olarak tanımlanmakta. 1 FUD coininin değeri 1 dolar olarak belirlendi. Satışın ilk bölümünde, 20 milyon FUD piyasaya girecek. FTX’in ödeyeceği borçların miktarı resmi kanallar ve belgeler ile onaylandıktan sonra DebtDAO, ikinci bir halka arz gerçekleştirecek. Ardından, tüm FUD sahiplerine airdrop yoluyla coin dağıtılacak.

Airdrop sonrası kullanıcılar “borç alımı” yapacak

Yani erken ödeme aşaması, borcu FTX’e indirimli olarak satacaktır. Özellikle, bir FUD 1 dolara eşdeğer olacak ve FUD’nin ilk likiditesi 20 milyon olacak. Ardından FTX, borçlarla birlikte veri tabanını geri yükledikten veya alacaklının gerçek borcunu resmi olarak onayladıktan sonra, DebtDAO borcun tam miktarına dayalı olarak ikincil bir halka arz yapacak. Sonrasında ise tüm FUD sahiplerine airdrop’lar gönderecek.

TRON Mucidi, Kripto Para Satıyor

DebtDAO’nun kurallarına göre, ikincil halka arzdan önce bir FUD coini olan kullanıcılar, airdrop’tan 2 FUD daha alacak. Airdroptan sonra DebtDAO, FUD sahibi kullanıcılar için 1:1 borç geri alımı yapacak. Ayrıca Huobi borsası, emir defterinde son fiyatın yüzde 90 ila yüzde 110’u arasında emir olmaması durumunda, fiyat kaymasını önlemek için alış veya satış için verilen tüm yeni piyasa emirlerinin otomatik olarak iptal edileceğini belirtti.

Yeni token konusunda eleştiriler var

Bu yeni coin, iflas etmiş haldeki Tree Arrows Capital kurucularının duyurduğu GTX borsasını akıllara getirdi. Bu borsanın da iflas etmiş kripto şirketlerine yönelik olması planlanıyordu. Tıpkı GTX’te olduğu gibi, FUD coin’i için de tepkiler gecikmedi. Bazı uzmanlar, FUD’un menkul kıymet yasalarını ihlal edeceğini söyledi. Ayrıca, bu coin ile tüm alacakların eşit olarak dağıtılamayacağını savundu. Bu nedenle bu girişimin “berbat” olduğunu söyledi.

Huobi yatırımcıları, yeni listelenen token ile alım satım yaparken yeterli risk değerlendirmesi yapacak. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi FTX, geçen Kasım ayında 9 milyar doların üzerinde müşteri fonuyla çöktü. Zirvedeyken, borsa 32 milyar dolarlık değerlemeyle Binance’ten sonra en büyük ikinci borsaydı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

TRON Mucidi Yeni Altcoin’i Duyurdu: Herkes Ayakta!