Efsane Analist: Bitcoin Haftaya O Seviyelere Düşebilir!

Efsane Analist: Bitcoin Haftaya O Seviyelere Düşebilir!
Efsane Analist: Bitcoin Haftaya O Seviyelere Düşebilir!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler analist Michaël van de Poppe, Fed’in faiz artırımlarıyla ABD’yi resesyondan kurtaramayacağı ve riskli varlıkların zarar göreceği uyarısında bulunuyor. Analist, Bitcoin (BTC)’nin 20.000 dolarlık bir yeniden testle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor.

“ABD, muhtemelen bir resesyona gidiyor”

Gelen ABD makroekonomik verilerinin piyasa duyarlılığını nasıl etkileyebileceği konusundaki kafa karışıklığının ortasında Michaël Van de Poppe, bu yıl kripto para ve hisse senetlerinde görülen toparlanmanın düşüş eğilimi gösterme ihtimalinin arttığını söylüyor. Örneğin Bitcoin, Ocak ayında %40 artış gördü, ancak diğerleri gibi o da hayal kırıklığı yaratan bir Şubat ayının gerçek bir olasılık olduğuna inanıyor.

Daha uzun vadeli statüko hakkında, “İnsanların yumuşak bir iniş olmadığını, piyasalardaki bu düşüş eğiliminin muhtemelen devam edeceğini anlaması gerektiğini düşünüyorum” diyor. Van de Poppe, ABD’nin Federal Reserve’in faiz artırımlarının kapsamı sayesinde ‘muhtemelen bir durgunluk yaşayacağını’ öne sürüyor.

Bitcoin

Ayrıca analist, Bitcoin için bir düşüş kendini göstermeye başlarsa, potansiyel bir yeniden test hedefinin 20.000 dolar ile 21.000 dolar arasında olduğunu belirtiyor. Çoğu, 14 Şubat’ta açıklanacak olan Ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin sonucuna bağlı. Enflasyonun beklenenden daha az yavaşladığını veya hatta bu düşüş trendini bozduğunu gösterirse, sonuçlar ABD dolarına fayda sağlayabilir ve riskli varlık rallisindeki rüzgarı dindirebilir.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ABD Dolar Endeksi (DXY), yirmi yılın en yüksek seviyesini gördüğü 2022 ortasından bu yana %13 düştü. Şu anda ise DXY bir konsolidasyon sürecinde. Van de Poppe, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu durumda, önümüzdeki hafta muhtemelen doların ralliye başlaması veya sonraki hafta TÜFE ve ÜFE ile bir durum ortaya çıkaracak. Bu yüzden bu tabloya göz kulak olmak çok önemli.

ABD Doları Endeksi (DXY) 1 günlük mum grafiği / Kaynak: TradingView

Bitcoin ayıları “nakde sıkıştı”

Bu arada diğerleri, daha az önemli bir makroekonomik hafta öncesinde Bitcoin fiyatının geri çekilme potansiyelini tartışıyor. Popüler analist Crypto Tony, ayı piyasasının oyunda kaldığını savunarak, daha yüksek bir dip noktasının long pozisyonlar için daha iyi bir giriş noktası sağlayacağını öne sürüyor. Bu bağlamda analist şu açıklamayı yapıyor:

Bu bir boğa piyasasının başlangıcı olabilir. Kaldı ki kişisel olarak ben hala bu kampta değilim. Daha yüksek düşük bir seviyeye geri çekilmede hala daha güvenli bir giriş elde edebilirsiniz.

Bununla birlikte, kripto ve pazar eğitimi, analiz ve tahmin aracı IncomeSharks dahil olmak üzere bazı tanıdık boğa sesleri her zamanki gibi aktif. 3 Şubat’ta bir tweet’te “İnsanların neden sadece yukarı çıktığı konusunda kafası karışmış görünüyor” diye özetliyor. Bu arada, haftanın kapanışına saatler kala Bitcoin yazı sırasında 22.883 dolardan işlem görüyor. IncomeSharks ayrıca, şu yorumu yapıyor:

Sadece boğaların çoğunun hala tuttuğunu ve satmadığını unutmayın. Ayılar paraya sıkıştı. Yavaş ama emin adımlarla ayılar pes ediyor ve satın alıyor. İnatçı olanlar, fiyatı daha da yukarı çekmek için açığa satış yapmaya devam ediyor.

BTC 1 günlük grafik / Kaynak: CoinMarketCap

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Efsane Analist: Bitcoin Haftaya O Seviyelere Düşebilir!