150 Milyon Dolarlık ICO Sonrası Bu Altcoin’in Hedefi 1,2 Milyar Dolarlık Değerleme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain işbirlikteliğine odaklanan bir platform olan Polkadot‘un, ikinci kez ICO yapmaya karar verdiği bildirildi. Wall Street Journal’da yayınlanan bir makaleye göre, konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynaklar, projenin yaklaşmakta olan bir token satışının bir parçası olarak 60 milyon $ ‘lık bir sermaye artırımı amaçladığını belirtiyor. Peki bu durum Polkadot’un geçmişte yaşadığı sorunların üstesinden gelmesine yardımcı olacak mı?

Polkadot’un Sorunlu Geçmişi

Bu yeni ICO, büyük miktarda tokenin donmasıyla sonuçlanan önceki bir satışın hemen ardından geliyor. Ekim 2017’de Polkadot ilk ICO’sunu gerçekleştirmişti. Bu süre zarfında Polkadot 145 milyon $ değerinde Ethereum tabanlı Polkadot (DOT) token sattı.

Maalesef, 2017 yılının Kasım ayında bu tokenlerin bir çoğu kritik bir hatanın başlamasının hemen ardından onarılamaz hale geldi. Bu olay yanlışlıkla Parity cüzdanının altındaki kod kütüphanelerinin silinmesine neden oldu. Bu süreçte 90 milyon doların üzerinde Polkadot tokeni ve çok sayıda diğer Ethereum tokeni kilitlendi.

2017 yılının Aralık ayında Parity CEO’su Jutta Steiner, kullanıcılarına tokenlerinin 2018 ortalarında kurtarılacağına dair güvence verdi. Bu kurtarma planları henüz gerçekleşmiş değil. Bu adreste hala pek çok token donmuş durumda ve EIP-999 geçen baharda reddedildiğinden bu yana geniş çapta kabul görmüş bir kurtarma planı oluşturulmuş değil.

Bu nedenle, yeni Polkadot ICO’nun devam eden iyileşme çabalarını tamamlayıp tamamlamayacağı ya da tamamen bu kurtarma çabalarının yerine geçeceği konusu belli değil. Her durumda, yeni token satışı 60 milyon $’lık bir artışa sebep olacak ve toplam Polkadot token arzının değerini etkileyecek. Wall Street Journal bu durumu şöyle açıklıyor:

“Token satışı”, [Parity’nin] tokenlerine 1.2 milyar dolarlık olağanüstü tamamen seyreltilmiş bir piyasa değeri ekleyecek. Bir token için tam olarak seyreltilmiş piyasa değeri, dolaşımdaki tüm tokenleri ve henüz piyasada olmayanları içeren değer olarak ifade ediliyor. ”

İtibarı Yerinde Bir Parity

Sorunlarına rağmen, Polkadot ve ana şirketi olan Parity, oldukça fazla olumlu ilgi gördü. Polkadot’un birçok farklı platform arasında zincirler arası iletişimi kolaylaştırması amaçlansa da, Parity her şeyden önce Ethereum ile yakın bağlara sahip. Özellikle, kilit noktadaki bir isim olan Gavin Wood, hem Parity hem de Ethereum’u ortak bir şekilde kurmaktan sorumlu.

Parity sadece Ethereum ile ortak bir kurucu paylaşmakla kalmıyor, aynı zamanda Ethereum’a düzenli olarak katkıda bulunuyor ve Ethereum uyumlu ürünler geliştiriyor. Aslında Parity, bu ayın başlarında Ethereum’dan büyük bir bağış aldı. Parity’nin ortalamanın üzerindeki ünü, Polkadot sayesinde kazanılmış gözüküyor. Zira Polkadot diğer sorunlu ICO’ların elde ettiği ünden daha fazla üne sahip.

Bununla birlikte, dolaşımdaki bir DOT token arzı Polkadot’un işlevlerinin tamamlayıcısı konumunda olup sonsuza dek ertelenemez. DOT tokenleri Polkadot’ta üç ana işleve sahip: ağ yönetimi, parachain bağları ve operasyon. Polkadot’un, 2019’un üçüncü çeyreğinde planlanan platformun yayınlanma tarihi hızla yaklaşmakta olduğu için, DOT tokenlerinin sirkülasyon arzını yakın bir gelecekte yayınlaması hayati önem taşıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

150 Milyon Dolarlık ICO Sonrası Bu Altcoin’in Hedefi 1,2 Milyar Dolarlık Değerleme

Yorumlar kapalı.