Grafikler Konuşuyor: Bitcoin ve Ethereum’da Şimdi Bu Seviyeleri Bekleyin!

eth btc
eth btc
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Ethereum düşüyor ama destek de sürüyor. Bitcoin ve Ethereum, Salı günkü çöküşte önemli kayıplar yaşadıktan sonra desteğin üzerine çıkmayı başardı. Toplam kripto para piyasa değeri, Bitcoin dün düştükten sonra düşüş yaşadı. Ani satış, piyasadaki hemen hemen her kripto para birimi arasında hissedildi. Kriptokoin.com olarak ayrıntılara bakıyoruz.

Bitcoin ve Ethereum direniyor

Bitcoin ve Ethereum, belirsiz bir görünüm sunarak desteğin üzerinde kalmaya devam ediyor. Piyasadaki çoğu altcoin ile birlikte Bitcoin ve Ethereum, son 24 saat içinde önemli kayıplara uğradı. Bununla birlikte, her iki kripto da daha dik bir düşüşten onları alıkoyabilecek önemli bir destek bariyerinin üzerinde duruyor. Önde gelen iki kripto para birimi, son düşüşe rağmen destekte oturuyor. Son 24 saat içinde tüm kripto para piyasası değerinden 300 milyar dolardan fazla silindi. Ani çöküş, tüm piyasada uzun ve kısa vadeli pozisyonların değerinde yaklaşık 3.5 milyar dolarlık tasfiye yarattı. Blockchain alanındaki hemen hemen her kripto para, satıştan zarar gördü. Stablecoinler USDT ve USDC bile kısa süreliğine yaklaşık %0,54 oranında düşerek yatırımcıları korkuya sevk etti. Algorand, Near Protocol ve IOST dahil olmak üzere bugün sadece birkaç altcoin yeşilde işlem görüyordu.

Bitcoin zayıf yaprakları döküyor

Önde gelen kripto para birimi, sarsılan birçok kripto paradan biriydi. Bitcoin birkaç saat içinde 10.000 puandan fazla düştü ve 52.900 dolardan 42.600 dolara düştü. Fiyatlar 46.000 doların üzerine çıkmayı başarmış olsa da, görünüm belirsizliğini koruyor. Bitcoin’in günlük grafiği, 45.800 dolardan 42.500 dolara uzanan bir destek kümesinin tepesinde olduğunu gösteriyor. 200 ve 50 günlük hareketli ortalamalar ve %50 ve %61.8 Fibonacci düzeltme seviyeleri bu fiyat aralığında yer alıyor. Bu önemli destek bariyeri, son düşüşün büyüklüğü nedeniyle fiyatların daha fazla düşmesini önleme yeteneğine sahip olabilir.

Crypto Heat Map

45.800 ila 42.500 dolar arasındaki talep duvarı devam ettiği sürece, Bitcoin bir sonraki büyük fiyat hareketine kadar yatay işlem yapabilir. 51.000 dolar direnç seviyesinin üzerinde bir mum çubuğu, yükseliş trendinin yeniden başladığının sinyalini verebilirken, 42.500 doların altına sürekli bir düşüş, 36.500 dolara doğru bir düzeltme ile sonuçlanabilir.

Ethereum’a destek

Bitcoin’e benzer şekilde, Ethereum, 50 günlük hareketli ortalamanın içerdiği %23.3’lük bir düşüşle 3.000 dolara yükseldi. Günlük grafikte satış sinyali veren Tom DeMark (TD) Sıralı göstergesi aşağı yönlü hareket bekliyordu. Düşüş formasyonu, yükseliş trendi devam etmeden önce bir ila dört günlük mum çubuğunun geri çekilmesinin göstergesidir. ETH, TD kurulumuna bağlı olarak düşecek daha fazla alana sahip olabilir. Yine de 3.000 dolar ile 2.700 dolar arasındaki talep duvarı, fiyatların daha da düşmesini engelleyecek güce sahip olabilir. Ayılar, 2.300 dolar hatta 1.700 doları hedeflemek için bu destek seviyesinin altında belirleyici bir günlük mum çubuğu arıyor olacaktır.

Öte yandan, Ethereum’un yükseliş trendinin devam ettiğinin sinyalini vermek için destek olarak 3.750 doları geri kazanması gerekecek. Bu seviyede, piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi, Mayıs ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.380 dolara veya 5.000 dolarlık yeni bir dönüm noktasına son hamle için daha fazla alıcı çekebilir. Son satışların yarattığı belirsizlik göz önüne alındığında, yatırımcılar daha fazla riskten kaçınmak için direncin üzerinde sürekli bir kapanış beklemeli.

Ethereum US dollar price chart

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Grafikler Konuşuyor: Bitcoin ve Ethereum’da Şimdi Bu Seviyeleri Bekleyin!