“Büyük Dalga” Analistlerden Ekim İçin Bitcoin Tahminleri!

"Büyük Dalga" Analistlerden Ekim İçin Bitcoin Tahminleri!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayı sona ererken, Bitcoin (BTC) fiyatı sabit kalıyor. Volatilite azalmaya çalışırken 19.000 doların üzerinde istikrar kazanıyor gibi duruyor. Peki sırada, Ekim ayı için neler var? İşte çeşitli analistlerin Bitcoin tahminleri

Wyckoff tahminleri: Bitcoin için büyük fiyat hareketi ufukta

Son fiyat hareketine dayanarak, Kitco analisti Jim Wyckoff, Bitcoin volatilitesindeki düşüşün “daha büyük bir fiyat hareketinin ufukta olduğunu” gösterebileceğini öne sürdü.  Varlığın beklentileri konusunda Wyckoff, fiyatın Eylül ayının en yüksek seviyesi olan 20.000 doları aşması durumunda, senaryonun boğaları tetikleyeceğini belirtti. Yine de varlık Eylül ayının en düşük seviyeleri ile devam ederse ayılar hakim olacak.

İlginç bir şekilde Bitcoin, varlığın iyi hareket ettiği bilinen bir ay olan Ekim ayına giriyor. Çoğu yatırımcı için önemli bir psikolojik destek olabilir. Bu nedenle, yatırımcılar muhtemelen yükseliş sezonundan yararlanmayı dört gözle bekliyorlar. Ancak hakim makroekonomik faktörlerden etkilenebilirler. Bitcoin potansiyel ralli belirtileri gösterse de, makroekonomik faktörler kasvetli bir resim sunmaya devam ediyor. BTC’nin ilk konseptinin, faiz oranlarındaki artışlar ve yavaşlayan bir ekonomi ile karakterize edilen bu tür koşullarda hayatta kalmayı amaçladığını belirtmekte fayda var.

Michael van de Poppe, 19.300 doların önemine dikkat çekti

Bu sırada, Bitcoin borsa ile giderek daha fazla korelasyon içerisine girdi. Ancak ayrışma belirtileri var. Özellikle Bitcoin, Ethereum (ETH) ve S&P 500 arasındaki korelasyon 29 Eylül itibariyle yüzde 2,4 düştü. Ayrıca, kripto ticareti uzmanı Michaël van de Poppe, BTC analizini paylaştı. BTC’nin 19.300 dolar seviyesini tutması durumunda 19.600 dolara odaklanabileceğini söyledi. Varlığın “bir miktar momentum” göreceğini belirtti.

Haftalık Bitcoin Tahmini: 4. Çeyrekte Neler Beklenmeli?

InvestAnswers: Bitcoin, boğa ayına hazırlanıyor

Yaygın olarak takip edilen bir kripto stratejisti, yılın son çeyreği başlarken Bitcoin (BTC) için yükseliş eğilimini ifade ediyor. Anonim InvestAnswers sunucusu, yeni bir videoda Ekim ayının tarihsel olarak Bitcoin için yükseliş ayı olduğunu söylüyor. InvestAnswers sunucusuna göre, Bitcoin Ekim ayı ortalama getirisine bağlı olarak önümüzdeki dört hafta içinde 26.000 dolara kadar çıkabilir. Şu anda Bitcoin’in fiyatı, 19.341 dolar seviyelerinde. Kripto para birimi, son 24 saatte yüzde 0.5 oranında düştü. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, hafta sonuna yatay seyirde girdi.

Bitcoin en son Haziran ayında 26.000 doların üzerinde bir fiyat kaydetmişti. En son Ağustos ayında 25.000 doların üzerine çıktı. Diğer aylarla karşılaştırıldığında, InvestAnswers sunucusu, Ekim ayının tipik olarak üçüncü en yüksek ortalama aylık getiriyi sunduğunu söylüyor. Buna argümanını dayandırdığı aşağıdaki tabloya dikkat çekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

“Büyük Dalga” Analistlerden Ekim İçin Bitcoin Tahminleri!