5 Bitcoin Analisti: Haftaya Bu Seviyelere Hazır Olun!

5 Bitcoin Analisti: Haftaya Bu Seviyelere Hazır Olun!
5 Bitcoin Analisti: Haftaya Bu Seviyelere Hazır Olun!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), herkesi boğaya çevirmekten çok uzak. Birkaç analist, BTC fiyat grafiklerinde şu anda geçerli olan klasik boğa piyasası yapılarına işaret ediyor. Ancak, bazıları şüpheyle yaklaşıyor.

Bitcoin rallisi için henüz erken mi?

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin, 4 Şubat’ta 23.500 doları çevreledi, çünkü boğalar mesai dışı trade’de de desteği bırakmayı reddetti. TradingView’den alınan veriler, BTC’nin 3 Şubat Wall Street açılışından bu yana dar bir aralığı koruduğunu gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden yayınlanan makroekonomik veriler, ılımlı bir oynaklık sağladı. Ancak traderlar hafta sonuna doğru zamanlarını ayırdıkları için genel bir trend değişikliği olmadı.

Bununla birlikte, uzun vadeli görünüm hakkındaki görüşler karışık. Bazıları, Bitcoin’in rallisinin devam edeceğine güvenmek için çok az neden olduğunu ileri sürüyor. Popüler trader Crypto Tony, tweet serisinin bir bölümünde, “Bitcoin’de halihazırda 50.000 dolarlık tahminler görüyoruz. Ancak, daha yüksek zirve ve daha yüksek dip içeren piyasa yapısı değişikliğini henüz tamamlamadık,” şeklinde özetliyor.

Bitcoin

Bitcoin fiyatı 2020 anılarını çağrıştırıyor

Bitcoin’in 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesini geçmesinden hemen sonra, mevcut BTC fiyat hareketini 2020 sonundaki fiyat hareketiyle karşılaştıran bir teoriyi ikiye katlayan trader Credible Crypto ise daha iyimse. Analist, şu yorumu paylaşıyor:

Fiyat hareketi, 10 bin – 60 bin dolar + arasındaki son dürtümüzden önceki dip oluşumunu taklit ederek, düşük seviyelerimizden güzel bir şekilde gelişti. Mevcut konsolidasyon (yeşil daire içine alınmış) da bu dürtüden PA ile aynı görünüyor. Çoğu kişi geri çekilmeyi beklerken BTC yükselmeye devam edebilir.

BTC karşılaştırmalı grafikler / Kaynak: Credible Crypto / Twitter

Diğerleri, devam etmesi halinde tüm risk varlıklarını etkileyebilecek ABD dolarının kaderindeki bir dönüşten endişe duyuyorlar. ABD Dolar Endeksi (DXY), stablecoin’lere bir bölüm ayıran popüler analist Bluntz için ‘alarm çanlarını çalıyor’. Makro yatırımcı David Brady, doların 2022’nin üçüncü çeyreğinde yirmi yılın zirvelerinden düşüşü hakkında şu yorumu yapıyor:

Bu kadar uzun ve derin bir satıştan sonra, DXY’nin şimdiden yükselişe geçtiğini düşünüyor muyuz? Düşünmüyorum. Henüz squeeze için bir sürü short var.

ABD Doları Endeksi (DXY) 1 günlük mum grafiği / Kaynak: TradingView

RSI ‘yükselişin devamı’ için hazırlanıyor

Bu arada, aylık zaman dilimlerine odaklanan trader ve analist Rekt Capital, Bitcoin’in daha yüksek seviyelere çıkmadan önce düşebileceği potansiyel bir ipucunu inceliyor. Bu ipucu, Ocak ayında tüm zamanların en düşük seviyelerinden sıçrayarak önemli bir destek seviyesini geri kazanan göreli güç endeksi (RSI).

Analist, tarihsel olarak, Bitcoin piyasalarının RSI’da ‘gerçekten çift dip görmediğini’ kabul ederken, daha sonra daha yüksek bir dip gelme şansının hala olduğunu savunuyor. 3 Şubat’ta yayınlanan bir YouTube videosunda, “Şimdi sadece bu seviyeleri tutarlı ve istikrarlı bir şekilde teyit etmek ve tutmak gerekiyor. Yükselişin devamı için gerçekten görmek istediğimiz şey bu,” diyor.

Bitcoin göreceli güç endeksi (RSI) açıklamalı grafik / Kaynak: Rekt Capital

Rekt Capital tarafından yapılan bir Twitter anketi de benzer şekilde BTC için bir düşüşün olması gerektiğine dair dar bir görüş birliği sağladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

5 Bitcoin Analisti: Haftaya Bu Seviyelere Hazır Olun!