Microsoft Haberiyle Bu 2 Yapay Zeka Coin, Yüzde 900 Arttı!

Bu 2 Yapay Zeka Coin, Yüzde 900 Arttı
Bu 2 Yapay Zeka Coin, Yüzde 900 Arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ChatGPT gibi sistemlerin yaygınlaşması ve teknoloji şirketlerinin alana yönelik yatırımları, yapay zeka coin piyasasına ciddi fon akışı sağladı. Microsoft’un Ocak ayında duyurduğu OpenAI yatırımından bu yana, birkaç proje son zamanların en büyük boğa koşularından birini gerçekleştiriyor.

Bu 2 yapay zeka coin sadece bir ayda 90x yaptı

Kriptokoin.com olarak Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Reddit’te bir AMA oturumunda yapay zeka (AI) teknolojisinden bahsettiğini aktarmıştık. Microsoft, bundan kısa bir süre sonra 23 Ocak’ta OpenAI şirketine 10 milyar dolara varan yatırım yapacağını doğruladı. Haberin kripto para piyasası üzerindeki etkisi, AI tokenler üzerinde çift haneli rallilere ulaştı. Bunlardan biri olan SingularityNET’in yapay zeka tabanlı token’ı olan AGIX, sadece Ocak ayında %500 kazanç elde etti.

Dahası, bu eğilim Şubat ayının ilk haftasında %70 ulaşmış durumda. SingularityNET (AGIX), alana yönelik yatırımlardan bu yana güçlü bir boğa koşusu içinde. Bugünde bir noktada %40 civarında değer kazandı.

Az bilinen AI projelerinden aiRight (AIRI), ralliyi değerlendiriyor

Günün bir diğer rallisi aiRight (AIRI), %60’ın üzerinde fırladı ve 0,00889 dolar ulaştı. Hepsi bir arada NFT oluşturma ve telif hakkı yönetimi platformu, son 30 gün içinde büyük ilgi gördü ve fiyatında %900’ün üzerinde artış kaydetti. Rallinin arkasında, ChatGPT ve katalizör görevi gören diğer AI tabanlı otomasyonlara yönelik ilgi yatıyor.

AIRI token, geliştiriciler tarafından aiRight NFT platformunda listelenen eserlerinden kazanılır. Kullanıcılar, metinden benzersiz bir şekilde NFT’ler oluşturabilir ve aiRight’ın AI modelinin bu metni görüntülere dönüştürmesini izleyebilir. Token bu özelliklerle ve AI coin’lere yönelik hype sayesinde, 6 Şubat’ta %50 civarında değer kazandı. Kazancının büyük bir kısmını korumayı başarıyor.

ChatGPT, 100 milyon kullanıcı rekorunu kırdı

The Guardian’a göre dikkatlerin yapay zekaya doğru kaymasını ateşleyen kıvılcımlardan biri olan ChatGPT, Ocak ayında 100 milyon aktif kullanıcıyı aştı. Rekor kıran başarı, ChatGPT’yi “tarihteki en hızlı büyüyen tüketici uygulaması” olarak adlandırmıştı.

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen ve verdiği girdiye göre insan benzeri metinler üretebilen bir yapay zeka dil modelidir. Model, büyük bir metin verisi topluluğu üzerinde eğitilmiştir ve sorulara yanıtlar üretebilir, uzun metinleri özetleyebilir. Kullanıcılarla insan benzeri bir sohbeti simüle etmek için genellikle sohbete dayalı AI uygulamalarında kullanılır.

Patlayacak Sıradaki Yapay Zeka Coinler

Chatbot’lar on yıllardır ortalıkta dolaşıyor ve onları en iyi herhangi bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle metin üzerinden etkileşim kurarak tanıyabilirsiniz; genellikle bu bir sohbet robotudur. Chatbot terimi aslında 1994 yılında Michael Mauldin tarafından icat edilen çok daha eğlenceli “ChatterBot” un acımasız bir yeniden tasavvurudur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Microsoft Haberiyle Bu 2 Yapay Zeka Coin, Yüzde 900 Arttı!