Danışmanlık Devi: Ne Olursa Olsun, Bu Altcoin’den Kaçın!

Danışmanlık Devi: Ne Olursa Olsun, Bu Altcoin’den Kaçın!
Danışmanlık Devi: Ne Olursa Olsun, Bu Altcoin’den Kaçın!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisinin hızla gelişen dünyasında temel bir değişim yaşanıyor. Ticaretin tek başına kripto para birimlerinin gelişimini sağlayacağı yönündeki eski düşünceye meydan okunmakta. Bu noktada, ABD merkezli danışmanlık devi The Motley Fool’un analisti Travis Hoium, kaçınılması gereken altcoin projesini açıkladı. İşte detaylar…

Analist: Bu altcoin projesinden kaçın

Hoium’un da belirttiği gibi, tüm Blockchain’ler eşit yaratılmamıştır. Solana ve Base gibi bazıları büyüyen kullanıcı ve geliştirici topluluklarıyla ilgi çekiyor. Ancak, diğerleri kendilerini geride kalmış halde buluyor. Hoium’un analizine göre Polygon (MATIC) tam olarak ikinci kategoride yer alıyor. Polygon, daha gelişmiş Blockchain platformlarıyla rekabet için gereken kritik kullanıcı ve geliştirici kitlesinden yoksun. Hoium’un analizi, MATIC’in mevcut piyasa verileri de dahil olmak üzere birkaç temel faktörü dikkate alıyor. Hoium’un işaret ettiği temel sorunlardan biri, altta yatan fayda sorunudur. Kripto paralar değerlerini gelişen bir Blockchain ekosisteminin parçası olmaktan alırlar. Ancak analiste göre Polygon bu konuda önemli bir zorlukla karşı karşıya.

Ünlü Şirketler Bu 2 Altcoin’i Binance’e Boşaltıyor!

Geliştirici katılımının bir ölçüsü olan GitHub etkinliği, çarpıcı bir eşitsizliği ortaya koyuyor. Solana, Polygon’dan 4,5 kat daha fazla geliştirici aktivitesine sahip. Ancak altcoin Polygon’un üzerinde bulunduğu Layer-1 Blockchaini Ethereum, Polygon’dan 10,3 kat daha iyi performans gösteriyor. Bu tutarsızlık, Blockchain alanındaki geliştirici katılımının farklı yörüngelerini yansıtıyor. Analiste göre bu Blockchain’lerdeki kullanıcı işlemleri de benzer bir hikaye anlatıyor. Polygon saniyede yaklaşık 23 işlem kaydetmekte. Bu sırada, Solana saniyede etkileyici bir şekilde 4.000 işlem gerçekleştirmektedir. Kullanıcılar açıkça Solana gibi daha yüksek iş hacimli bir Blockchain hızını ve verimliliğini tercih ediyor.

Polygon, hız ve maliyette geride kaldı

Blockchain performansının bir diğer kritik yönü de hız ve maliyettir. Polygon bu alanlarda rakiplerinin gerisinde kalmaktadır. Platform, ortalama işlem maliyetinin yaklaşık 1,5 sent olduğunu belirtirken, altcoin SOL’un arkasındaki Solana’nın işlemleri yaklaşık 0,02 sent ile oldukça ucuz. Polygon, Ethereum üzerinde bir layer 2 Blockchain olarak çalışarak gelişmiş hız ve geliştirici dostu olma gibi avantajlar sunmakta. Ancak, Polygon’un 30 ila 60 dakikalık varlık köprüleme süreci bu noktada dikkat çekiyor. Zira bu durum, layer 2 üzerindeki işlemlerin hala yavaş ve zahmetli olacağını gösteriyor. Ancak Hoium’un da altını çizdiği gibi; Ethereum hızını, maliyetini ve verimliliğini artırırsa, şu soru ortaya çıkıyor: Neden doğrudan Ethereum üzerinde geliştirme yapmıyoruz? Bu sorun, Polygon’u bir layer-2 Blockchain’i olarak zorlu bir konuma yerleştiriyor.

Türklerin Sepetindeki Metaverse Coin Dev Fonu Duyurdu! Fiyat Fırladı

Hoium değerlendirmesinde, Polygon’un Ethereum’un performansına büyük ölçüde bağımlı olan bir ağ olarak kaderini tam olarak kontrol edememenin süregelen mücadelesiyle karşı karşıya olduğunu kabul ediyor. İleriye bakıldığında Hoium, Blockchain gelişimi ilerledikçe, layer 1 ve belirli layer 2 çözümlerinin önem kazanmaya devam edeceğine inanıyor. Buna ek olarak, stablecoinlerin artan kullanımı kripto paraların kendilerine eklenen değeri azaltabilir. Sonuç olarak, Travis Hoium’un analizi net: Polygon şu anda altcoin yatırımları için en umut verici yer olmayabilir. Ancak bunun yalnızca analist görüşü olduğunu unutmamakta fayda var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

Danışmanlık Devi: Ne Olursa Olsun, Bu Altcoin’den Kaçın!