George Soros Destekli Altın Şirketinden Bitcoin’e Kötü Haber

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin çıktığı günden beri birçok isimlendirmeye konu oluyor. Küresel kripto para, tasarruf aracı, değer deposu ve dijital altın gibi isimlendirmeler bunlardan birkaçı.

Bununla birlikte, dünyanın en önde gelen kıymetli metal odaklı yatırım firmalarından biri bir bütün olarak kripto para işinden çıkmaya karar verdiği için, Bitcoin’in dijital altın olarak konumlandırılması rahatsız edici olabilir.

Goldmoney Kripto Paraları Bir Kenara İtiyor, Dijital Altın Söylemi Bitcoin’e Zarar Veriyor

“Değerli metal gözetiminde küresel lider” ve “kıymetli metallerde dünyanın en güvenilir ismi” olduğunu iddia eden Goldmoney, “kripto para birimi işinden çıkmaya karar vermiş durumda”. Firma, müşterilerine gümüş, altın, platin ve paladyum gibi metalleri alma ve saklama imkanı sunuyor.

George Soros destekli Goldmoney, Bitcoin’in meteorik yükselişini tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 Dolara yükselttiği 2017 yılının Kasım ayında platformunda doğrudan kripto para birimleri alımı yapmaya yönelik teklif vermeye başladı. Firma, doğrudan Goldmoney üzerinden kripto para satın alma seçeneğini eklemek için müşterilerinin kripto para ile değerli metaller satın almalarına izin verdiği bir satışın “ezici başarı” olduğunu belirtmişti.

Geçen haftadan itibaren, kripto para alımları artık Goldmoney’in müşterileri tarafından kullanılamıyor. Goldmoney’i kripto para varlıklarını saklamak için kullanan müşterilerin, hesaplarını kapatmaları veya başka borsalarda bulunan cüzdanlarına kripto paralarını taşımaları gerekiyor.

Goldmoney Yönetim Kurulu’nun “birkaç faktörün” gözden geçirilmesinin ardından bu karara vardığı bildiriliyor. Bu faktörler, devam eden ayı piyasası sırasında kripto para birimlerindeki düşüşün derinleşmesi neticesinde kripto para birimlerine olan ilginin giderek azalmasını da içeriyor.

Goldmoney, kripto para işinden çıkarak “değerli metal endüstrisindeki yeni büyüme girişimlerine odaklanacaklarını” söylüyor.

Bitcoin, Hiç Dijital Altın Olabilir mi?

Bitcoin’e verilen dijital altın isminin köken olarak nereden geldiği açık olmasa da, bu kavram Nathaniel Popper’in “Bitcoin ve Parayı Yeniden İcat Etmeye Çalışan Milyonerler ile Kabına Sığmayanların Öyküsü” kitabını takiben popüler hale geldi.

O zamandan beri, dijital altın söylemi, Bitcoin’in bir tasarruf aracı olduğu söylemiyle yakından ilişkiliydi. Altın, genellikle ilk tasarruf araçları arasında sayılır ve genellikle ekonomik sıkıntı zamanlarında değeri koruyan bir yatırım olarak görülür.

Bitcoin, fiyat oynaklığı açısından istikrarlı bir varlık haline gelirse, bir gün altın gibi değerli metallere benzer şekilde makul bir tasarruf aracı ve değer deposu haline gelebilir. Bununla birlikte, Bitcoin’in önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinden % 85’in üzerinde bir düşüş yaşadığı göz önüne alındığında, değeri o zamandan beri düzenli olarak düştüğü için, Bitcoin’e bir değer deposu ve tasarruf aracı demek giderek daha da zor hale gelmiş durumda.

Bitcoin’in kripto para balonu patlamasının ardından piyasadaki kripto para fiyatlarındaki düşüş ve azalan ilgi, Goldmoney gibi kıymetli maden firmalarının yalnızca kripto parayı terk etmesiyle sonuçlanmadı, aynı zamanda bir tasarruf aracı ve değer deposu gibi söylemlerin de tamamen bir kenara bırakılmasına neden oldu.

Bununla birlikte, Bitcoin logaritmik büyüme eğrisini izlemeye devam ederse, göreceli oynaklık azalacak ve piyasa değeri açısından önde gelen kripto para birimi bir gün değerlenecek ve dijital altın konseptini geri kazanarak istikrar kazanacak. Ancak, o zamana kadar, Bitcoin spekülatif bir varlık ve merkezsiz bir küresel para birimi olarak ışıldayacak. Bu yüzden Bitcoin’in hayatta kalması ve hatta gelişmesi için bu tür arkaik varlık sınıflarıyla karşılaştırılmasına kesinlikle gerek yok.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

George Soros Destekli Altın Şirketinden Bitcoin’e Kötü Haber