Uzman: Altın Çok Yakında Bu Seviyelerde Olacak!

1568290244 Gold Silver News
1568290244 Gold Silver News
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran ayı ile karşılaştırıldığında altın fiyatlarında koşullar iyileşmiş olsa da, madencilik sektörü hala düşük değerde ve genel yatırımcılardan sermaye çekmek için mücadele ediyor. Ancak bir CEO, fiyatın 2.000 dolar üzerine çıkması durumunda madencilik sektörünün de ivme kazanabileceğini düşünüyor.

Outback Goldfields CEO’su: Altın, bu yılın son yarısında hareketlenecek

Ancak Outback Goldfields CEO’su Chris Donaldson, dikkatlerin madencilik sektörüne döneceği konusunda iyimser olduğunu söyledi. Altın fiyatları ons başına 2.000 doların üzerine çıktığında yatırımcıların sektörü görmezden gelemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Sadece bu fiyat hareketinin gerçekleşmesini bekliyoruz ve bence çok yakında bu seviyeye ulaşacak. Bu yılın son yarısında nihayet bir hareket göreceğiz.

14 Analist: Altın Fiyatları İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

Donaldson’ın altına yönelik yükseliş görünümü, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ABD ekonomisinin tahvil alım programında yavaşlamayı garanti edecek “önemli bir ilerleme” sağlamadığını söyledikten sonra değerli metale yeni bir soluk getirmesinin ardından geldi. Kriptokoin.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere altın fiyatları, Powell’ın yorumlarının ardından hafta sonuna teknik satış baskısı görmeden önce altı haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Donaldson, madencilik alanları hakkında konuştu

Outback GoldFields’ın CEO’su olmadan önce Donaldson, Kanada’nın Yukon Bölgesi’nde bakır ve altın projesini geliştiren Western Copper and Gold ile kurumsal geliştirme direktörüydü. Donaldson, Yukon ve Avustralya arasındaki en önemli farkın iklim olduğunu söyledi. Yukon’daki havanın genç kaşifler için benzersiz zorluklar sunduğunu kaydetti.

Yukon’da, tüm sondajlarınızı elde etmek için üç veya dört ay boyunca kendinizi yırtıp ve sonra sonuçlar için altı, dokuz ay bekliyorsunuz. Yani, büyük aralıklar var. Oysa Avustralya’da yıl boyunca sondaj yapmaktan mutluyum. Mülke kolay erişimimiz var. İçeri girip çıkmak zorunda değiliz; adamlarımız, öğle yemeği için eve gidiyor.

"Fırtına Yaklaşıyor!" 3 Analist, Altın Tahminlerini Paylaştı

Madencilik sektöründe sermaye çekmeye gelince, Donaldson, ister Yukon’da ister Avustralya’da olsun, kriterlerin çoğunun aynı olduğunu söyledi. Outback’in başkanı Craig Perry’nin mantrasından alıntı yapan Donaldson, olayın “ödülün boyutuna ve testin maliyetine” geldiğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Uzman: Altın Çok Yakında Bu Seviyelerde Olacak!