Finans Devi: Sıradaki Boğa Koşusunun Lideri Bu Altcoin!

Sıradaki Dev Boğa Koşusunun Lideri Altcoin
Sıradaki Dev Boğa Koşusunun Lideri Altcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finans devi Fool analistlerinden güncel bir rapor, 2023 yılına planlanan bir dizi ağ yükseltmesi eşliğinde kurumsal yatırımcıların dikkatini çekebilecek altcoin projesine yer verdi. Uzmanlar, son yıllardaki başarılı güncellemelerin sıradaki boğa koşusunda etkili olmasını bekliyor.

Uzmanlar, sıradaki boğada 1 numara olabilecek altcoin projesini tahmin etti

Bitcoin, uzun bir süredir en büyük değer deposu olarak lanse edildi. Doğal kıtlığı ve düşük enflasyon oranı nedeniyle altınla bile karşılaştırıldı. Ancak, Fool analistlerinde göre Ethereum (ETH), bu kulvarda Bitcoin’i geride bırakabilir.

Ağustos 2021’de Ethereum geliştiricileri, Ethereum ağının çalışma biçimine birkaç yeni avantaj ekleyen bir Blockchain yükseltmesi olan London hard fork’u uygulamaya koydu. Bundan çıkacak en anlamlı değişiklik, Ethereum’u deflasyonist hale getirecek yeni bir özellikti. Kriptokoin.com olarak Şanghay fork’tan son gelişmelere bu yazıda yer verdik.

Dezenflasyonist yükseltmeler, fiyat artışları için önemli bir faktör

Londra hard fork’una kadar, dolaşıma girecek Ethereum miktarının bir sınırı yoktu. Teknik olarak durum hala böyle olsa da, yeni tanıtılan deflasyon mekanizması, yeni Ethereum’un dolaşıma girme oranının düşürülmesini sağlıyor. Sadece yeni basılan coin oranını yavaşlatmak yerine, geliştiriciler bunu bir adım daha ileri götürdüler ve toplam Ether arzının fiilen azaltılabilmesini sağladılar.

Bu karmaşık bir süreç, ancak esasen olan şey, PoS mekanizmasına geçişten sonra, daha önce madencilere gidecek olan ücretin artık yakılmasıydı. Ücretin boyutu, gas olarak adlandırılan şebeke talebine bağlı olarak değişir. Teorik olarak, Londra hard forkunun dinamikleri, talep arttıkça daha fazla Ether yakılmasını sağlıyor.

Fool analistleri, artan talep ve düşen ETH arzıyla birlikte Ethereum fiyatında yükseliş beklentilerini destekliyor. Bu aşamada, Ethereum kullanıcılarının elinde tutma ve harcamama olasılığı daha yüksekken, yatırımcılar fiyat artışlarının meyvelerini toplamaya çalışacak. Bu, daha az işleme ve dolayısıyla daha az Ether’in yanmasına, dolayısıyla arzın artmasına ve belki de fiyatının düşmesine yol açacak.

Fiyat düştükçe, kullanıcılar elde tutmak için daha az teşvike ve harcamak için daha fazla baskıya sahip olacak. Ancak daha fazla harcama gerçekleştikçe, daha fazla Ether yakılacak ve arz ile talep ile enflasyon ve deflasyon arasındaki döngü bir kez daha ortaya çıkacak.

Merge sonrasında lider altcoin projesinin dünyadaki konumu

Henüz bu döngünün tam bir yinelemesini deneyimlemedik, ancak birinin başlangıç ​​aşamasındayız. Merge’den bu yana, dolaşımdaki Ether sayısı neredeyse sabit kaldı ve 120 milyon civarında seyrediyor. Proof of stake’e geçilmeden ve yakma işlemine geçilmeden önce, Ethereum’un enflasyon oranı yaklaşık %4,5 idi, ancak Merge’den bu yana % -0,009’a yükseldi. Karşılaştırma için, Bitcoin’in mevcut enflasyon oranı yaklaşık %1,7’dir.

Ethereum hala PoW mekanizması kullansaydı ve yakma mekanizmasını tanıtmasaydı, Eylül 2022’deki Merge’den bu yana dolaşımda fazladan 1,5 milyon token olacaktı. Ancak uygulamadan bu yana, toplam Ether arzı fiilen yaklaşık 4.000 azaldı.

Ethereum (ETH) 2023’ün en büyük fırsatı olabilir mi?

Fool analistlerinde göre, merge’ün yeni olması nedeniyle muhtemelen bu fenomenin gerçek etkilerini hala görmedik, ancak o gün geldiğinde yatırımcılar için ciddi getiriler sağlayabilir. Fiyatı ATH seviyesinden %60’tan fazla düşmüş olmasına rağmen, Ethereum hala dünyada en yaygın kullanılan Blockchain’lerden biri. Ağdaki aktivite arttıkça – ki son zamanlarda artıyor – talep bunu takip etmeli ve daha fazla deflasyonist baskı eklemelidir.

Peki Ethereum, Bitcoin’in rolünü üstlenebilir mi? Uzmanlara göre, şu anda bunun olup olmadığı çok önemli değil. Bunun yerine, yatırımcılar bu zamanı, fiyatı hala mücadele ederken bir miktar Ethereum kapmak için bir fırsat olarak kullanmalı ve uzun vadede yeni deflasyonist özelliğinin avantajlarından yararlanmalı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Finans Devi: Sıradaki Boğa Koşusunun Lideri Bu Altcoin!