Ünlü Şirket: Bu Altcoin Dolandırıcı! Yüzde 99 Çökebilir

Ünlü Şirket: Bu Altcoin Dolandırıcı! Yüzde 99 Çökebilir
Ünlü Şirket: Bu Altcoin Dolandırıcı! Yüzde 99 Çökebilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siber güvenlik yazılımı firması Check Point’in araştırma kolu, bir altcoin projesinin akıllı sözleşmelerini inceledi. İnceleme sırasında keşfettiği bir işlevi sonucu altcoin’i potansiyel dolandırıcılık olarak etiketledi. İşte detaylar…

Altcoin projesinin dolandırıcılık olma ihtimali var

Check Point’in araştırma bölünü, işlem ücretlerini manipüle etmek için kullanılan bir akıllı sözleşme işlevini keşfettiği bildirildikten sonra Dingo Token’ı (DINGO) “potansiyel bir dolandırıcılık” olarak etiketledi. Check Point Research (CPR), 3 Şubat tarihli bir blog gönderisinde, Dingo akıllı sözleşmesinin arkasındaki kodu inceledikten sonra, sözleşmenin alım satım ücretini yüzde 99’a kadar değiştirebilen “setTaxFeePercent” adlı bir arka kapı işlevi keşfettiğini söyledi. Ancak projenin whitepaper’ında, işlem başına yalnızca yüzde 10’luk bir ücret olduğu belirtiliyordu.

CPR’ye göre, bu, bir kullanıcı tokenını her aldığında veya sattığında, proje sahibinin işlem tutarının yüzde 99’a kadarını geri çekmesine izin verir. Bir vakada, siber güvenlik yazılımı firması, 427 milyon Dingo Token satın almak için 26,89 dolar harcayan ancak bunun yerine 4,27 milyon veya 0,27 dolar değerinde Dingo Token alan bir kullanıcıyı gözlemledi.

Token, bu yıl yüzde 8.400 artmıştı

Firma, tokenin bu yıl yüzde 8.400 arttığını gördükten sonra Dingo Token projesini araştırmaya karar verdiğini ve token yatırımcılarını dolandırmak için kullanıldığı iddia edilen işlevin en az 47 örneğini bulduğunu söyledi. Check Point, araştırmasında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

2022’nin kripto pazarında zor bir yıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu yıl yüzde 8400 oranında artan bir token gördüğümüzde, projeyi araştırmak ve bu projede neyin benzersiz olduğunu anlamak zorundaydık. Dingo Akıllı Sözleşmesini inceledik ve hızlı bir şekilde bir dolandırıcılık gibi göründüğünü fark ettik.

Firma ayrıca Dingo Tokens web sitesine işaret ederek, dört sayfalık bir whitepaper dışında “projelerin sahipleri hakkında gerçek bir bilgisi olmadığını” söyledi. Araştırma şirketi, “Yatırım portföyünüze kriptoyu dahil ettiyseniz veya gelecekte kriptoya yatırım yapmakla ilgileniyorsanız, yalnızca bilinen borsaları kullandığınızdan ve arkasında birkaç işlem bulunan bilinen bir token satın aldığınızdan emin olmalısınız,” ifadelerini kullandı. Şu anda Dingo Token, CoinMarketCap’te 82.555.168 dolarlık canlı piyasa değeriyle 298. sırada yer alıyordu.

Token hakkında sorun bildirenler olmuştu

Twitter ve CoinMarketCap kullanıcıları da yakın zamanda Dingo Token ile ilgili sorunlar bildirdiler. Kripto traderı IncredibleJoker, 5 Şubat’ta paylaştığı bir gönderide varlıklarını satamadığını söyledi. Bir Dingo Token moderatörü, kullanıcının Twitter gönderisine yanıt vererek kullanıcıdan kendisine özel olarak mesaj göndermesini istedi, ancak diğer güncellemeler herkese açık yapılmadı.

Bu arada, CoinMarketCap’te, mraff1579 isimli kullanıcının Check Point tarafından ortaya çıkarılan işlevine atıfta bulunduğu görüldü. Yeni cüzdana coin gönderilmemesi gerektiğini vurgulayan kullanıcı, hileli vergi yüzünden 30 milyar tokenın yalnızca 300 milyonunun eline geçtiğine işaret etti. Bu coin’e yapılan her yatırımın “yüzde 99’luk kayıp” ile sonuçlanacağından emin olduğunu belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ünlü Şirket: Bu Altcoin Dolandırıcı! Yüzde 99 Çökebilir