Bu Altcoin Yatırımcıları Dikkat: Keskin Düşüş Olabilir!

Bu Altcoin Yatırımcıları Dikkat: Keskin Düşüş Olabilir!
Bu Altcoin Yatırımcıları Dikkat: Keskin Düşüş Olabilir!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler altcoin Fantom’un fiyatı, son haftalarda fiyatı ile ivmesi arasında artan bir ayrışma nedeniyle Şubat ayında geri çekilme riskiyle karşı karşıya. En azından bir analist böyle düşünüyor. İşte Fantom’a yönelik analizler…

Altcoin fiyatı, Cronje’nin 2023 yol haritasının ardından yüzde 230 arttı

FTM’nin fiyatı son beş haftada yüzde 230 arttı. Şu anda 0.55 dolardan işlem görüyor. Ralli, daha geniş bir kripto piyasası toparlanmasının bir parçası olarak geldi, ancak Andre Cronje tarafından yaratılan hype nedeniyle en üst düzey kripto varlıklarından daha iyi performans gösterdi. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi Cronje, Fantom Blockchain’inin kurucu ortağı ve mimarıdır.  

26 Aralık 2022’de geliştirici, merkezi olmayan uygulama geliştiricilerin ağ gelirinin yüzde 15’ini kazanmasına izin verme niyeti de dahil olmak üzere Fantom ekosisteminin 2023’teki hedeflerini ve önceliklerini tartışan bir mektup yayınladı.  FTM fiyatı, Cronje’nin Fantom Vakfı ekibine yazdığı mektuptan bu yana art arda beş hafta artış kaydetti. FTM/USD paritesi, Cronje’nin Fantom’un 2023’te en iyi layer-1 Blockchain’lerinden biri olması için 13 neden sunan en son Twitter dizisinin de yardımıyla 5 Şubat’ta sona eren haftayı yüzde 20’ye yakın kârla kapattı.

Fantom fiyatı için sırada düzeltme mi var?

Bununla birlikte, analist Yashu Gola’ya göre FTM’nin devam eden rallisi, yükselen fiyatı ile düşen momentumu arasındaki artan düşüş eğilimi nedeniyle tükenme riski taşıyor. Günlük grafikte FTM/USD, Ocak ortasından bu yana daha yüksek zirveler oluştururken, göreli güç endeksi (RSI) daha düşük zirveler yaptı. Teknik analiz kurallarına göre, böyle bir tutarsızlık, yukarı yönlü momentumun yavaşladığı anlamına gelir.

Ek olarak, analiste göre RSI 70’in üzerinde kalıyor, bu da FTM’nin “aşırı alınmış” olduğunu gösteriyor. Ayrıca, kısa vadeli yükseliş eğiliminin ve önümüzdeki günlerde olası yatay veya aşağı yönlü fiyat hareketlerinin ipuçlarını veriyor. Analiste göre FTM, seviyenin direnç olarak yakın geçmişi göz önüne alındığında, 0,42 dolara veya mevcut fiyat seviyelerinin yüzde 35’ine doğru düşme riski taşıyor.

Ayrıca, 0,42 doların altında bir kapanış, FTM’nin 200 günlük üssel hareketli ortalamasını (200 günlük EMA) 0,38 dolardan bir sonraki aşağı yönlü hedef olarak gösterebilir. Genel olarak analiste göre Fantom, 200 günlük EMA’nın ve 50 günlük EMA’nın üzerinde kaldığı sürece yükseliş eğilimini koruyor. Şu anda FTM, 28 Ekim 2021’de kaydettiği 3.46 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 84 kadar altında işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Altcoin Yatırımcıları Dikkat: Keskin Düşüş Olabilir!