Japonya Bu Altcoin’leri Onayladı: Enjin de Listede!

Japonya Bu Altcoin'leri Onayladı: Enjin de Listede!
Japonya Bu Altcoin'leri Onayladı: Enjin de Listede!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enjin destekli Efinity Token (EFI), Japonya Sanal ve Kripto Varlıklar Borsa Birliği’nin (JVCEA) onayını aldı. Böylece, Japon kripto varlık sağlayıcılarının EFI’yi yönetmesi mümkün hale geldi.

Japonya’nın yeşil listesinde Enjin dahil 65 token var

Bununla birlikte, JVCEA mevcut durumda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil yalnızca 65 tokeni onayladı. Efinity Token (EFI) de Enjin Coin (ENJ), The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ) ve Klaytn (KLAY) ile bir avuç onaylı metaverse coin’i arasında yerini alıyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Enjin Coin, 2021’de onaylanan ilk metaverse coin’i oldu. Böylece ENJ ve SAND, 22 JVCEA ‘Yeşil Liste’ tokeni arasındaki tek metaverse coin’i oldu. Bu arada Enjin ekibinin, Efinity’ye temel katkıda bulunanlardan birisi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Japonya’nın kripto düzenlemelerine bakışı

JVCEA, Japonya’nın Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında kripto varlık sağlayıcılarını düzenliyor. Yeni tokenler için uzun bir ön tarama gerçekleştiriyor. Bu, tokenler için yerleşik ve katı Japon düzenleyici çerçevesinin bir parçası. Japonya, Ocak 2023 tarihli bir Japan Times makalesinde ‘iyi gelişmiş’ ve kripto düzenlemesinde ‘erken hareket eden’ olarak tanımlandı.

Enjin
Efinity’yi onaylayan JVCEA duyurusunun ekran görüntüsü

Önde gelen Japon hukuk firması Anderson Mori, “bir üyenin yeni bir Kripto Varlığı işlemeye başlamadan önce etkin bir şekilde JVCEA’nın onayını alması gerektiğini” belirtiyor. Ayrıca, onaylanmadan önce bir JVCEA üyesinin bu Kripto Varlığa ilişkin bir değerlendirme raporunu JVCEA’ya sunması gerektiğini kaydediyor. Ocak 2023 tarihli bir Japan Times makalesi, şu hususların altını çiziyor:

Bazı iktidardaki Liberal Demokrat Parti milletvekilleri arasında Web3’ü Japonya’nın ekonomi politikasının bir direği haline getirme hareketi oldu. LDP proje ekibinin ana hedeflerinden biri, Web3 ve kripto firmaları için uygun bir iş ortamı yaratmak.

CFA, Enjin Mali İşler Sorumlusu ve Baş Hukuk Sorumlusu Oscar Franklin Tan, “EFI’nin sıkı Japon tarama sürecini geçerek Japon geliştiriciler ve kullanıcılar tarafından Efinity üzerinde geliştirmeyi kolaylaştırdığını görmek bizi yüreklendirdi. Japonya’nın Web3 zorlamasını ve düzenleyici reformlarını hevesle takip ediyoruz. Umarız diğer hükümetler de metaverse’ün inşasına yardımcı olmak için benzer girişimlerde bulunur,” açıklamasını yaptı.

Efinity’nin arka planı

Efinity, Non Fungible-Token (NFT) transferleri için özel olarak oluşturulmuş bir Blockchain. Proje, NFT transferlerini protokol düzeyinde NFT’ye özgü özelliklerle daha ucuz, daha verimli ve daha ölçeklenebilir hale getiriyor. Bu arada Efinity, büyük oyun geliştiricileri tarafından kullanılıyor. Efinity’nin özellikleri arasında, geliştiricilerin kullanıcıların benzin ücretlerini sübvanse etmesine ve bunları onlar için görünmez kılarak genel kabulü kolaylaştırmasına olanak tanıyan yakıt depoları yer alıyor. Bunlar ayrıca, bir kullanıcı bu adresteki öğeleri talep etmek için bir Blockchain cüzdanı oluşturmadan önce geliştiricilerin NFT’leri cüzdan adreslerine yerleştirmesine izin vererek, yeni kullanıcıları NFT platformlarını denemek için cüzdanlar oluşturmaya teşvik eden ayrı hesapları içeriyor.

Mevcut Enjin teknoloji yığınının, Enjin mobil cüzdanı, yaklaşmakta olan pazar yeri NFT.io ve NFT entegrasyonu için Enjin API’leri dahil olmak üzere Efinity ile sorunsuz bir şekilde çalışması öngörülüyor. 2018’den beri Enjin teknoloji yığını, dünyanın ilk NFT oyun ekosisteminin bel kemiği oldu. Ayrıca, bağımsız oyun geliştiricilerin bile NFT işlevselliğini Blockchain kodlama bilgisi olmadan entegre etmesine olanak sağladı. Enjin Baş Teknoloji Sorumlusu ve kurucu ortak Witek Radomski, NFT’ler için ERC-1155 standardını yazdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Japonya Bu Altcoin’leri Onayladı: Enjin de Listede!