Kripto Tarihinde Bir İlk: Güçlü Altcoin Çin’den Resmi Onay Almayı Başardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Bir Çin hükümet kurumu, ademi merkeziyetçi bulut bilişim ağı aelf (ELF)’i resmi olarak tanıdı. Kripto tarihinde ilk kez bir kripto para projesi -başka bir deyişle bir altcoin- bir ulusal hükümet tarafından resmi olarak onaylandı.

Kripto tarihinde ilk kez bir kripto para projesi, bir ülke tarafından onaylandı

aelf bugün, Çin Elektronik Teknolojisi Standardizasyon Enstitüsü (CESI) tarafından yürütülen bir akreditasyon programı olan Standart Blockchain Sistemi İşlev Testini (Standard Blockchain System Function Test) geçtiğini duyurdu. Sertifika, projenin mimarisi, istikrarı ve temel performans beklentileri ile ilgili bazı kriterleri yerine getirdiği anlamına gelir. Zorunlu olmasa da, CESI akreditasyonu, projeyi geliştirmeyi kolaylaştırmak için bir onay damgası olarak hareket eder.

aelf, ölçeklenebilirliği kökten iyileştirmek için bulut bilişimi kullanan bir platform ağı olarak tasarlandı. Proje Aralık 2017’de yalnızca VC’lere açık olan özel bir ICO’ya ev sahipliği yaptı. aelf testnet’i Ağustos ayında 15.000 TPS’ye ulaştı. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın (MIIT) bir parçası olan CESI, 2017 yılının sonlarında başlatılan program dahilinde yalnızca Tencent ve Alipay dahil olmak üzere otuz şirketi onayladı.

Bu gelişme, kripto para sektörü için çok önemli

aelf CEO’su ve kurucusu Ma Haobo, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu sertifika yalnızca geliştiricilerimizin değil, aynı zamanda Blockchain platformumuzun kalitesini ve temel yeteneğini gösteriyor. Büyük işletmelerin, müşterilerinin bekledikleri performansta çalışabilmelerini güvence altına almaları için bu sertifika gerekliydi.

Çin hükümeti, kripto piyasasında Batılı meslektaşlarından çok daha aktif bir rol oynuyor. Yetkililer, sektöre yönelik kalkınmanın erken yönünü şekillendiren sübvansiyonların yanı sıra standartlar ve rehberler de yayınladı. Ancak bu durumda, CESI akreditasyonu, endüstri standardına uygun bir şirketten daha fazlası anlamına gelebilir. Hükümet tutumlarının dijital varlıklara karşı yumuşamaya başladığının bir işareti olabilir.

Güçlü altcoin aelf, CESI tarafından tanınan ilk ve tek kripto para projesi

aelf, CESI tarafından tanınan ilk ve şimdiye kadarki tek kripto para projesidir. ELF tokenleri kesinlikle akreditasyona dahil edilmese de bu proje, hükümetin resmi olarak tanıyabileceği bir kripto para birimine sahip birkaç projeden sadece biri. Çin hükümeti büyük ölçüde dağıtık muhasebe teknolojisini destekledi ve Eylül 2018’de 1,6 milyar dolarlık yeni bir Blockchain inkübatörü için fonların %30’unu sağladı.

Ancak bu destek kripto para birimlerini kapsamıyor. Eylül 2017’de, hükümet tüm yerel kripto para birimi borsalarını kapattı. Huobi, OKEx ve Binance, sunucularını hızlıca Çin’den çıkarmak zorunda kaldı. Ülke madencilik için küresel bir merkez olmaya devam etse de kripto para birimi ticaretiyle ilgili konular sınırlı kalıyor. Yetkililer, South China Morning Post’un bildirdiği gibi, 2018 Ağustos’unda kripto para birimleri hakkında konuşulan WeChat hesaplarını kapatmaya zorladı ve hatta otelleri kripto tanıtım etkinliklerine ev sahipliği yapmamaları konusunda uyardı.

Çin’in Bitcoin ve kriptolar yönelik tutumu değişiyor mu?

Crypto Briefing’e konuşan bir  ortak kurucu Zhuling Chen, Çin’in büyük bir değişimin zirvesinde olabileceğini öne sürdü. Düzenleyicilerin, Facebook’un bu yılın başlarında Libra’yı açıklamasından bu yana kripto para birimleri için adeta “uyandığı” bildirildi. Dijital varlıklar, Çin’de meşru bir yer bulabilir. Geçtiğimiz hafta bir Çin mahkemesi, Bitcoin’in (BTC) bir mülk olarak kabul edilmesi için gerekli kriterleri karşıladığına karar verdi. Analist Cao Yin bunu “finansal otoritelerin Bitcoin ve kripto para birimi üzerindeki kontrolünü gevşetmeye başladığının” bir işareti olarak yorumladı.

Ancak bazıları hala buna şüpheyle yaklaşıyor. Çin Devleti makamlarının karmaşık hiyerarşisi içinde, CESI yönergeleri, MIIT’in direktifine kıyasla sınırlı dikkat çekiyor. Çin düzenleme sürecine aşina olan bir kaynak, CESI’nin sadece bir danışma organı olduğunu, yani ilkelerinin hiçbirinin yasal olarak bağlayıcı olmadığını ifade ediyor. aelf’in CESI sertifikasyonunun uzun vadeli etkilerinin Çin’deki kripto para birimleri için ne anlama geldiği henüz net değil. Ancak, tutumların yavaş yavaş yumuşamaya başladığının bir işareti olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Kripto Tarihinde Bir İlk: Güçlü Altcoin Çin’den Resmi Onay Almayı Başardı!

Yorumlar kapalı.