Elon Musk, Kripto Soruşturması İddialarından Etkilenmedi! İşte Söylentilere Cevabı…

7935285 elon musk covid tests
7935285 elon musk covid tests
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin ve kripto tweet’leri nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma altında olabilir. Kriptokoin.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere, soruşturma söylentisi Twitter’daki First Squawk tarafından bildirildi:

Söylenti doğrulanmasa da Elon Musk, bu duruma yanıt vermekte gecikmedi.

Elon Musk: Harika olurdu!

SEC’in kendisiyle ilgili bir soruşturma açacağına yönelik atılan bir tweet’in altına Musk, “Umarım doğrudur. Bu harika olurdu,” dedi.

SEC’in Musk’ın tweet’lerini takip ettiği biliniyor. 2018’de Musk, özel bir Tesla satışı olasılığından bahsetti ve ardından SEC ile bir anlaşma gerçekleştirdi. Ortaya çıkan sonucun bir parçası olarak SEC, Musk’ın 2019’da başlayan ticari faaliyetleriyle ilgili tweet’lerini kısıtlamaya ve önceden inceleyip onaylamaya başladı.

Bu durum, kripto para birimini düzenlemeyle son derece ilgilenen SEC’in, Dogecoin veya diğer kripto para birimleri ile ilgili konularda Musk’ın tweet’lerini gözlemesini akla yatkın kılıyor.

Ayrıca Musk 2018’de “SEC’e saygı duymadığını” belirtmişti. Regülatör, Tesla ile anlaştığından beri hiçbir tweet’inin SEC tarafından sansürlenmediğini de sözlerine eklemişti. Bu nedenle Musk’ın Dogecoin tweet’lerini SEC’in soruşturması, çoğu insan için makul olabilir.

Elon Musk’ın kripto para birimleri üzerindeki etkisi

Hukuk danışmanları daha önce Musk’ın bu yıl Bitcoin’in fiyat hareketleri üzerindeki belgelenmiş etkisinin ardından SEC’den inceleme gelebileceği fikrini dile getirmişti. Yine de hem SEC soruşturması beklentisi hem de Doge’un “gerçek bir para birimine” dönüşmesi ihtimali; şimdilik olasılık olarak kalıyor. Musk’ın 2018’deki SEC mücadelesi; CEO için gerçek sonuçlar doğurmuş olabilir, bu da Tesla yönetim kurulu başkanı olarak görevden alınmasına ve mali cezaların ödenmesine yol açmış olabilir. Ancak henüz tweet’lerinden vazgeçecek gibi görünmüyor.

Her durumda, söylentiler, Dogecoin fiyatını etkilemiş görünüyor. Kripto para birimi, 0.052 dolardan 0.048 dolar civarına keskin bir düşüş yaşadı. Son 24 saatte yüzde 8, son 7 günde ise yüzde 16.2 oranında kayıp gösterdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Elon Musk, Kripto Soruşturması İddialarından Etkilenmedi! İşte Söylentilere Cevabı…