Bu Ülkede Yetkililer Kripto Para Cüzdanlarına El mi Koyuyor?

Hindisan Başbakanı Modi, Kripto Paralar İçin İşbirliği İstiyor
Hindisan Başbakanı Modi, Kripto Paralar İçin İşbirliği İstiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimleri için düzenlemelerin eksikliği Hindistan’da bir soruna neden oluyor. Ülkedeki kripto kullanıcılarının henüz cesaretleri kırılmadı. Diğer taraftan birçok kullanıcı milletvekilleri ile iletişim kurmanın yollarını arıyor.

Bununla birlikte, özellikle bu tür düzenlemeler uyumluluğu çok zor bir iş haline getiriyor. Çünkü kullanıcılar arasında çok sorunlu bir netlik eksikliği var.

Kripto Para Düzenlemesi

Twitter’daki ülkenin kripto kullanıcıları için yasal bir bilgi portalı olan Crypto Kanoon’un yakın tarihli bir gönderisi var. Bu gönderide Hintli yetkililerin kasıtlı girişimlerde bulunarak dikkatlerini kripto donanım cüzdanlarına çevirdiğinden bahsediliyor. Söz konusu tweet’te şu ifadeler var:

“Hindistan gümrük departmanı tarafından Kripto Donanım Cüzdanlarının ele geçirildiği haberleri geliyor.”

Kripto kullanma yolları henüz tam olarak kapatılmamış olsa da, konulan kurallar sayesinde kullanımları giderek zorlaştı.

Boğa koşusunun devam ettiği gerçeği göz önüne alındığında, Hindistan kripto yatırımlarına daha fazla ilgi gösteriyor. Bireyler kendi kripto paralarını koruma ihtiyacı duyuyor. Bu nedenle kripto piyasasına yeni giren birçok kişi kripto donanım cüzdanlarına yöneliyor.

Bununla birlikte, Crypto Kanoon’un yanısıra birkaç önde gelen Hintli kripto etkileyicisinin bir iddiası var. İddia, ülkenin Gümrük departmanı tarafından kripto para cüzdanı alanların işaretlendiği şeklinde. Örneğin, CoinCrunchIndia’nın Kurucusu Naimish Sanghvi, “doğrulanmış bir kaynak” tarafından paylaşılan bir mesajın ekran görüntüsünü paylaştı.

https://twitter.com/ThatNaimish/status/1365580174108946433?s=20

Bu iddianın doğruluğunun hala araştırıldığını belirtelim. Aslında, herhangi bir devlet kurumundan Bitcoin cüzdan ithalatının yasaklandığını iddia eden resmi bir bildirim veya genelge de bulunmadı.

Ayrıca, kripto donanım cüzdanlarının hem Amazon’da hem de Etherbit’de çevrimiçi olarak bulunmaya devam ettiğini belirtmekte fayda var. Stokta Ledger, Trezos, SafePal cüzdanları bulunan Etherbit, son zamanlarda cüzdanlara yönelik küresel talepteki “ani artış” ve “Hindistan’da kripto yasağı söylentileri” nedeniyle nakliye gecikmelerini kaydetti.

Kripto

Şu anda çoğu durum netlik kazanmadı. Açık olan şey kripto topluluğundan gelen tepkiler.

Bu tür raporların henüz doğrulanmamış olmasına rağmen, kripto topluluğundaki pek çok kişi bunun, hükümetin dijital varlıklara karşı düşmanca tavrını bir kez daha vurguladığına inanıyor.

Hindistan’da kripto yasağı söylentileri dolanırken, bunun gibi spekülasyonların hükümete herhangi bir kripto hayranını kazandırma olasılığı düşük.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Bu Ülkede Yetkililer Kripto Para Cüzdanlarına El mi Koyuyor?